Veřená zakázka

Zajištění kampaně Žijeme jídlem 2022

Druh zadávacího řízení:
Otevřené řízení
Lokalita:
Hlavní město Praha
Kategorie:
Reklama a marketing
CPV kódy:
79340000-9 - Reklamní a marketingové služby
Popis:

Předmětem veřejné zakázky je příprava koncepce a následná realizace multimediální propagační kampaně zaměřené na přenos informací o významu péče o přírodní zdroje (půda, voda, ovzduší, aj.) ve vazbě na potraviny, které jsou nezbytné k zajištění života lidí.
Projekt se soustředí na následující základní tematické okruhy:
- využívání místní a lokální produkce s benefity zemědělství a potravinářství s důrazem na kvalitu surovin;
- význam místních potravin ve výživě člověka;
- racionální přístup k využívání přírodních zdrojů;
- ochrana krajiny a péče o přírodní zdroje;
- snižování zatížení životního prostředí;
- řešení uhlíkové stopy, apod.

Cílem této kampaně tedy bude propagace a vzdělávání v oblasti vnímání chovu hospodářských zvířat, zemědělské prvovýroby, zpracování a distribuce kvalitních potravin ke spotřebitelské veřejnosti v České republice. Projekt podporuje využívání místní a lokální produkce s benefity našeho zemědělství a potravinářství s důrazem na zvyšování ochrany půdy v době klimatických změn s ohledem na udržitelné hospodaření a na komplexní rozvoj a tvorbu krajiny. Souběžným cílem projektu je představit spotřebitelům zemědělskou prvovýrobu (její jednotlivá odvětví) a tuzemský potravinářský průmysl jako moderní sektory, pracující v souladu s nejnovějšími trendy a poznatky, vycházející z celoživotního vzdělávání, využívající nejlepší dostupnou techniku a technologie, ale také představit moderní a šetrné postupy v prvovýrobě a zpracování produkce. To vše bude ilustrováno na příběhu vhodně zvolených potravin, počínajících jejich zemědělskou prvovýrobou, přes zpracování a konče gastronomickým využitím.

Do těchto příběhů potravin budou zahrnuty mj. například argumenty o ochraně přírodních zdrojů, minimalizaci dopadů vstupů (optimalizace hnojení a ochrany rostlin, péče o zdraví zvířat), minimalizaci dopadů výstupů (omezení znečištění z výroby) a s poukázáním na produkci kvalitních, zdravotně nezávadných a chutných potravin směřujících k zachování rozměru zemědělské výroby a potravinářského průmyslu v prostředí našeho venkova s nabídkou zaměstnání a udržení života v regionech. Dále je cílem kladně ovlivnit spotřebitele v rozhodování při nákupu atributem místní kvality a regionu, protože nákup lokálních zemědělských a potravinářských produktů je důležitou ekonomickou a ekologickou volbou, která nabízí sektoru v dlouhodobém horizontu rozvoj. Nákupem od místních producentů totiž spotřebitelé podporují nejen sebe - prostřednictvím konzumace kvalitních, chutných, místních potravin, ale i ekonomiku regionu a státu, ve kterém žijí a pomáhají zachovat jeho přírodní bohatství.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    09.05.2022
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    10.06.2022