Veřená zakázka

Zajištění kampaně Žeru maso 2022

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Hlavní město Praha
Kategorie:
Reklama a marketing
CPV kódy:
79340000-9 - Reklamní a marketingové služby
Popis:

Projekt je zaměřen na vzdělávání a propagaci v oblasti zemědělské produkce červeného masa (hovězí, vepřové, jehněčí, popř. skopové) v České republice. Jeho cílem je zdůraznit význam masa v lidské výživě, nezastupitelnost živočišných bílkovin pro optimální vývoj a obnovu tkání a široké možnosti jeho kuchyňského využití a zároveň obhájit červené maso před tlakem rostlinných náhražek a alternativ. Souběžným cílem je udržet stavy hospodářských zvířat, které se potýkají nejenom s ekonomickými tlaky, alespoň na stávající úrovni.

Nezbytné je upozornit na provázanost a význam živočišné výroby v zemědělské soustavě a význam hospodářských zvířat pro údržbu a ráz krajiny a našeho venkova. Zdůraznit, že všechna odvětví chovu hospodářských zvířat jsou jednak tradiční, tak zároveň významné a přínosné pro klasickou vyrovnanou zemědělskou soustavu, kde rostlinná výroba tvoří základ, na který živočišná výroba navazuje a optimálně tak zhodnocuje získaná objemná a jadrná krmiva s produkcí kvalitní a dieteticky hodnotné a v lidské stravě nenahraditelné živočišné bílkoviny.

Dále je potřebné ukázat, že současná živočišná výroba je moderním provozem, stojícím na základech vědy a výzkumu, respektující životní pohodu každého zvířete a maximálně vyhovující jeho přirozeným etologickým požadavkům. Je možné představit systém moderních chovů s každodenní péčí, se zapracovanými podmínkami welfare, ucelenou evidencí zvířat, komplexu kontrol, apod., které dohromady tvoří součást přísného dohledu státu nad produkcí kvalitních, bezpečných a nezávadných potravin místní produkce.
Další z možných témat je doprava zvířat ale i jatečné provozy, které jsou legislativně a kontrolami striktně ošetřeny s důrazem na přísné normy nad provozy i výslednou surovinu. Současné chovy a zacházení se zvířaty tak jsou etické, ekologické a jejich produkce splňuje nejpřísnější nároky spotřebitelů.

V provázanosti na jednotlivé výše uvedené benefity zdůraznit, že chov zvířat do českého zemědělství a krajiny neodmyslitelně patří, využívá její zdroje (travní porosty, obilí), zároveň jej obohacuje (zapravováním organických hnojiv) a jsou přínosem i pro plnohodnotnou a vyváženou stravu spotřebitelů s přirozenými a vysokými nutričními hodnotami. To lze prezentovat jak na ukázkách chovů či zpracování z praxe, tak kulinářsky atraktivními tradičními i moderními recepty.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    02.05.2022
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    25.05.2022