Veřená zakázka

VT Olše, Třinec, km 47,555 - 47,700, oprava LB opevnění

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Vodohospodářské stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce
Popis:

Předmětem plnění veřejné zakázky je oprava levobřežního opevnění vodního toku Olše v ř. km 47,555 - 47,700 dle TPE správce toku.

Stávající stav:
Stávající nábřežní zeď výšky cca 3,20 m nad stávajícím terénem je provedena z kyklopského
zdiva cca tl. 250 mm, vytvořeného z velmi hrubě opracovaných kamenů zcela nepravidelných mnohoúhelníkových tvarů s nezřetelným spárováním.
Za kyklopským zdivem se nachází poměrně mocná vrstva betonu, která byla ověřena sondami do hloubky 1,5 m od líce kyklopského zdiva.

Návrh opravy:
• Odstranění uvolněného kameniva kyklopského zdiva kolem úseků poškozeného povrchu zdiva.
• Otryskání stávající betonové konstrukce technologií vysokotlakého vodního paprsku s tlakem 1500 - 2500 bar a odstranění narušeného a zkarbonatovaného betonu do hloubky cca 200 - 300 mm.
• Lokální injektáž silně erodovaných ploch betonu dle postupu v kap. 6). Předpokládá se injektáž 5 % tryskané plochy.
• Povrch otryskané betonové konstrukce zdi se opatří sítí Kari ϕ 8 mm s oky 100 x 100 mm při obou površích, která se uchytí ke kotvám z betonářské oceli rozmístěným střídavě v rozteči 1000 x 1000 mm. Do odvrtaných otvorů průměru 20 mm a na délku 300 mm se do lepící hmoty vtlačí betonářská výztuž ϕ R 16.
• Stávající trubkové vyústění odpadních vod se prodlouží trubkovými náustky délky cca 1,0 - 1,5 m tak, aby odpadní vody nezatékaly za a na kyklopské zdivo. Současně se doporučuje provést kamerové zkoušky kanalizace pro zjištění skutečného stavu této kanalizace s následným rozhodnutím o nutnosti opravy.
• Betonáž opěrné stěny se provede betonovou směsí C30/37 – XC3, XF3 s příměsí jemně mletého pigmentu s vysokou barvivostí a kryvosti do předem připraveného bednění opatřeného strukturovanou matricí – vzor čedič. Matrice bude svou strukturou vypadat co nejvíce jak stávající kyklopské zdivo. Její vzhled musí být odsouhlasen investorem. Předpokládá se pracovní záběr betonáže na rozměr – šířku tří strukturovaných matric, což je 5,04 m. Mezi jednotlivými pracovními záběry bude provedena dilatační spára.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    25.01.2023