Veřená zakázka

STAVEBNÍ ÚPRAVY MASARYKOVY VEŘEJNÉ KNIHOVNY A TURISTICKÉHO INFORMAČNÍHO CENTRA VSETÍN V OBJEKTU Č.P. 1356

Druh zadávacího řízení:
Otevřené řízení
Lokalita:
Zlínský kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
CPV kódy:
45212000-6 - Stavební úpravy budov sloužících pro volný čas, sporty, kulturu, ubytování a restaurace,
45212300-9 - Stavební úpravy uměleckých a kulturních budov,
45212330-8 - Výstavba knihoven
Popis:

Předmětem veřejné zakázky jsou stavební práce na akci „STAVEBNÍ ÚPRAVY MASARYKOVY VEŘEJNÉ KNIHOVNY A TURISTICKÉHO INFORMAČNÍHO CENTRA VSETÍN V OBJEKTU Č.P. 1356“.
Stavební práce řeší úpravy dispozic stávající knihovny a turistického informačního centra v 1.PP až 5.NP tak, aby nové prostory lépe vyhovovaly dnešním požadavkům na provoz knihovny a TIC a nabídly širokou paletu doplňkových služeb a prostor. Původní TIC prostory v 1.NP budou užívány knihovnou, která tyto prostory lépe využije.
Další velkou změnou je rozšíření výtahové šachty tak, aby bylo možno instalovat novou bezbariérovou kabinu. V prostoru 1. PP za výtahem dojde k rekonstrukci toalet a sprchy, které ovšem nejsou využívány TIC ani knihovnou, ale má je v pronájmu třetí subjekt. Dále dojde ke zrušení strojovny výtahu, která se bude instalovat přímo do výtahové šachty. V bývalém prostoru strojovny nově vznikne další záchod.
Celý prostor schodiště bude procházet renovací. Stávající nášlapy a podstupnice budou vybourány, stávající zábradlí demontováno v plném rozsahu. V 1.PP bude největší změnou vybudování nového nástupního ramene schodiště - stávající rameno má různě vysoké a různě dlouhé stupně, které zřejmě reagovaly postupem doby na vznikající požadavky. Rekonstrukcí tento nesoulad uvedeme do pořádku.
Vstup na úrovni 1.NP zůstává zachován a nadále slouží jako hlavní vstup do budovy, budou zde instalovány nové automatické dveře, které budou splňovat nové požadavky na požární odolnost.
Umístění toalet zůstává ve všech podlažích stejné. Dámské i pánské toalety budou nově rekonstruovány.
Vstup do knihovny je řešen jako bezbariérový přes TIC. Dispoziční změnou v TIC dojde ke zlepšení přístupu pro handicapované a rodiny s kočárky do budovy, kde by bylo potřeba překonat 14 schodů k překonání výškového rozdílu ulice Svárov a úroveň podlahy vstupu v 1.NP.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    14.02.2024
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    18.03.2024