Veřená zakázka

Zateplení a výměna zdroje vytápění tělocvičny ZŠ Ronov nad Doubravou

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Pardubický kraj
Kategorie:
Správa a údržba, úklidStavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby Technologie, stroje, přístroje a elektronika
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Technologie, stroje a přístroje
Správa a údržba, úklid ->  Správa a údržba budov
CPV kódy:
42511110-5 - Tepelná čerpadla,
42512300-1 - Zařízení pro topení, větrání a klimatizaci,
45212200-8 - Stavební úpravy sportovních zařízení,
45262521-9 - Fasády,
45321000-3 - Tepelné izolace,
45421100-5 - Instalace a montáž dveří a oken a souvisejících výrobků
Popis:

Předmětem projektu je snížení energetické náročnosti budovy tělocvičny ZŠ Ronov nad Doubravou, zahrnující zateplení obvodového pláště kontaktním zateplovacím systémem, výměnu vnějších otvorových výplní a zateplení střešní a stropní konstrukce. Dále bude provedena vzduchotechnika objektu a úprava vytápění. Cílem projektu je dosažení energetických úspor.

Stavební řešení:

Zateplení obvodových stěn
Obvodové stěny původní části budovy jsou zděné ze sendvičové konstrukce z CDI a tepelné izolace z pěnového polystyrénu tl. 40mm uvnitř konstrukce. Celková tl. obvodové nosné stěny je 550mm. Toto zdivo je v části sociálního zázemí budovy. Tělocvična je vyzděná z cihel plných pálených tl.300mm. Nosnou část tvoří ocelový skelet, který je vyzděný vyzdívkou z CPP. Stěny jsou oboustranně omítané. V současné době součinitel prostupu tepla obvodových stěn nevyhovuje požadavku ČSN 73 0540-2. Na obvodové bude aplikován vnější kontaktní zateplovací systém s povrchovou úpravou. Jako izolantu bude použito desek z šedého EPS tloušťky 100 mm, lepeného a kotveného pomocí talířových hmoždinek. Sokl bude zateplený deskami XPS tl. 100 mm do hloubky 0,3 m pod úroveň přilehlého terénu a zároveň min. 1,0m pod podlahu 1NP.

Výměna původních výplní otvorů
V budově jsou osazena plastová, dřevěná a ocelová okna. Jedná se o opatření sestávající z výměny původních vnějších výplní otvorů. Dveře jsou původní dřevěné. Původní ocelová a dřevěná okna budou nahrazena novými okny zasklenými tepelně izolačním dvojsklem se součinitelem prostupu tepla maximálně Uw = 1,20 W/m2K. Dveře na schodiště budou nahrazeny novými s maximálním celkovým součinitelem prostupu tepla Ud = 1,2 W/m2K. Stávající plastové výplně otvorů budou zachovány.

Zateplení střech
Tělocvična je zastropená ocelovými příhradovými nosníky haly s vazničkami. Střešní krytina je z trapézového plechu. Část domu sociálního zázemí je zastřešeno plochou dvouplášťovou střechou a s krytinou z trapézového plechu. Stávající souvrství střešního pláště tělocvičny bude odstraněno a nahrazeno konstrukcí ze sendvičových opláštěných panelů PIR s tepelně izolačním jádrem s maximálním součinitelem prostupu tepla U = 0,22 W/m2K. Stropní konstrukce nad druhým nadzemním podlažím a nad schodištěm bude zateplena foukanou tepelnou izolací o tl. 240 mm provedenou do dutiny.

Výměna zdroje tepla na vytápění a ohřev teplé vody
Budova tělocvičny nemá vlastní zdroj tepla. Teplo je do budovy přiváděno z centrální plynové kotelny umístěné v suterénu staré budovy základní školy. Zde jsou osazeny čtyři stacionární plynové kotle, každý o výkonu 156 kW. Kotle jsou cca 20 let staré. Otopná soustava v základní škole je teplovodní dvoutrubková s nuceným oběhem topné vody. Z kotelny jsou vedeny jednotlivé topné větve do jednotlivých částí areálu základní školy. Rozvody jsou provedeny z ocelového potrubí. Jako otopná tělesa v řešené budově tělocvičny jsou použity plechová článková tělesa. Na radiátorech převážně nejsou osazeny termostatické hlavice s termoregulačními ventily. Stávající otopná soustava a systém ohřevu teplé vody v řešeném objektu budou demontovány. Jako nový zdroj tepla na vytápění a ohřev teplé vody je navržena soustava dvou absorpčních plynových tepelných čerpadel o výkonu minimálně 38,0 kW (A7/W50). Jako zdroj pro pokrytí tepelných ztrát v nejchladnějších obdobích roku je navržen kondenzační plynový kotel o výkonu cca 35 kW. Zdroje tepla budou ve venkovním provedení a budou osazeny na střeše dvoupodlažní části objektu. Bude provedena nová dvoutrubková teplovodní otopná soustava s nuceným oběhem topné vody. Systém vytápění bude řízen automatickým regulačním systémem.


Systém nuceného větrání s rekuperací tepla
Dokumentace řeší návrh vzduchotechnického systému v části budovy tělocvičny v Ronově nad Doubravou. Projekt řeší větrání prostor v 1.PP a 1.NP, prostor tělocvičny bude větrán přirozeně.

Větrání šaten 1. PP
Pro větrání je navržen nový vzduchotechnický systém přívod – odvod. Systém je nadimenzován tak, aby byl zajištěn přívod čerstvého vzduchu 20m3/h na jednu skříňku. Přívod čerstvého vzduchu je zajištěn pomocí vzduchotechnického rozvodu ze střechy objektu. Vzduch je dále veden přes rekuperační výměník, kde je předehříván od odpadního vzduchu, dále je veden přes teplovodní ohřívač vzduchu. Pak je pomocí přívodního ventilátoru a vzduchotechnického potrubí rozveden do jednotlivých prostor. Distribuce vzduchu je zajištěna pomocí přívodních distribučních elementů do prostoru pobytu osob. Přesné umístění distribučních elementů bude určeno na stavbě. Odpadní vzduch je nasáván pomocí odtahových elementů pod stropem a je vyfukován přes rekuperační výměník do venkovního prostoru. Vzduchotechnická jednotka je složena z regulační klapky, filtrace, regeneračního výměníku, přívodního a odvodního ventilátoru a tlumičů hluku. Vzduchotechnický systém bude nainstalován včetně regulace. Vzduchotechnický systém nehradí tepelné ztráty prostoru. Tepelné ztráty obvodovou konstrukcí jsou plně hrazeny pomocí systému vytápění.

Větrání prostor 1.PP a 1.NP
Pro větrání je navržen nový vzduchotechnický systém přívod – odvod. Systém je nadimenzován tak, aby byl zajištěn přívod čerstvého vzduchu 35m3/h na jednu osobu. Přívod čerstvého vzduchu je zajištěn pomocí vzduchotechnického rozvodu ze střechy objektu. Vzduch je dále veden přes rekuperační výměník, kde je předehříván od odpadního vzduchu, dále je veden přes teplovodní ohřívač vzduchu. Pak je pomocí přívodního ventilátoru a vzduchotechnického potrubí rozveden do jednotlivých prostor. Distribuce vzduchu je zajištěna pomocí přívodních distribučních elementů do prostoru pobytu osob. Přesné umístění distribučních elementů bude určeno na stavbě. Odpadní vzduch je nasáván pomocí odtahových elementů pod stropem a je vyfukován přes rekuperační výměník do venkovního prostoru. Vzduchotechnická jednotka je složena z regulační klapky, filtrace, regeneračního výměníku, přívodního a odvodního ventilátoru a tlumičů hluku. Vzduchotechnický systém bude nainstalován včetně regulace. Průtok čerstvého větracího vzduchu bude řízen pomocí IR senzorů, které vyhodnotí koncentraci CO2 a pomocí výstupního signálu 4-20mA bude nastaveno množství větracího vzduchu. Místo pro osazení ovladače bude určeno až po dohodě s investorem. Vzduchotechnický systém nehradí tepelné ztráty prostoru. Tepelné ztráty obvodovou konstrukcí jsou plně hrazeny pomocí systému vytápění.


Podrobně je předmět veřejné zakázky popsán v následující dokumentaci:

• projektová dokumentace pro provedení stavby zpracovaná projekční firmou SONET BUILDING s.r.o., Klicperova 1541, 539 01 Hlinsko, IČO: 29007747, zodpovědný projektant Ing. Jaroslav Dvořák – autorizovaný inženýr pro pozemní stavby – ČKAIT 1004807 (příloha č. 5 zadávací dokumentace),
• energetický posudek + PENB zpracovaný firmou Energomex s.r.o., Uralská 770/6, 106 00 Praha 6 – Bubeneč, IČO: 29042577, Ing. Ondřej Malý – energetický specialista zapsaný v seznamu MPO pod číslem 1461 (příloha č. 6 zadávací dokumentace),
• neoceněný výkaz výměr - slepý rozpočet (příloha č. 7 zadávací dokumentace),
• stavební povolení ze dne 15.6.2016, č.j.: 262/2016/MěR/Stú/2 (příloha č. 9 zadávací dokumentace),
• návrh smlouvy o dílo (příloha č.4 zadávací dokumentace).

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    22.12.2016
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    13.01.2017