Veřená zakázka

Zajištění kampaně Žeru maso 2023

Druh zadávacího řízení:
Otevřené řízení
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Reklama a marketing
CPV kódy:
79340000-9 - Reklamní a marketingové služby
Popis:

Předmětem veřejné zakázky je příprava koncepce a následná realizace 2 infiormačních kampaní (pozn. závazný indikátor MZe) spočívající ve výrobě videocyklu (předpoklad 2 díly na jednu kampaň) a jeho vysílání v celoplošném online TV kanále zaměřeného na představení širokých benefitů živočišné výroby, především tzv. červeného masa (hovězí, vepřové, jehněčí, popř. skopové) v rámci českého zemědělství.

Projekt se soustřední na následující základní tematické okruhy:
- využívání místní a lokální produkce s přínosy a důrazem na zemědělství a potravinářství, na kvalitu surovin a jejich následného gastronomického využití;
- racionální přístup k využívání přírodních zdrojů a zvyšování ochrany půdy v době klimatické změny;
- ochrana krajiny a péče o přírodní zdroje formou udržitelného hospodaření;
- snižování zatížení životního prostředí a význam živočišné produkce pro krajinu;
- řešení uhlíkové stopy, apod.

Cílem je zdůraznit význam masa v lidské výživě, nezastupitelnost živočišných bílkovin pro optimální vývoj a obnovu tkání, zařazení do vyrovnané lidské stravy se širokými možnostmi jeho kuchyňského využití a zároveň obhájit červené maso před tlakem vysoce zpracovaných rostlinných náhražek a alternativ. Souběžným cílem je udržet stavy hospodářských zvířat, které se potýkají nejenom s ekonomickými tlaky, alespoň na stávající úrovni.

Nezbytné je současně upozornit na provázanost a význam živočišné výroby v zemědělské soustavě a význam hospodářských zvířat pro údržbu a ráz krajiny a našeho venkova. Nezbytné je zdůraznit, že všechna odvětví chovu hospodářských zvířat jsou jednak tradiční, tak zároveň významné a přínosné pro klasickou vyrovnanou zemědělskou soustavu, kde rostlinná výroba tvoří základ, na který živočišná výroba navazuje a optimálně tak zhodnocuje získaná objemná a jadrná krmiva s produkcí kvalitní a dieteticky hodnotné a v lidské stravě nenahraditelné živočišné bílkoviny.

Dále je potřebné ukázat, že současná živočišná výroba je moderním provozem, stojícím na základech vědy a výzkumu, respektující životní pohodu každého zvířete a maximálně vyhovující jeho přirozeným etologickým požadavkům. Je vhodné představit systém moderních chovů s každodenní péčí, se zapracovanými podmínkami welfare uspokojujících veškeré životní nároky, ucelenou evidenci zvířat, která sleduje celý životní cyklus každého kusu, komplex náročných kontrol, apod., které dohromady tvoří součást přísného dohledu státu nad produkcí kvalitních, bezpečných a nezávadných potravin místní produkce.
Další z možných témat je doprava zvířat ale i jatečné provozy, které jsou legislativně a kontrolami striktně ošetřeny s důrazem na přísné normy nad provozy i výslednou surovinu. Současné chovy a zacházení se zvířaty tak jsou etické, ekologické a jejich produkce splňuje nejpřísnější nároky spotřebitelů.

V provázanosti na jednotlivé výše uvedené benefity lze dále zdůraznit, že chov zvířat do českého zemědělství a krajiny neodmyslitelně patří, využívá její zdroje (travní porosty, obilí), zároveň jej obohacuje (zapravováním organických hnojiv) a jsou přínosem i pro plnohodnotnou a vyváženou stravu spotřebitelů s přirozenými a vysokými nutričními hodnotami. To lze prezentovat jak na ukázkách chovů či zpracování z praxe, tak využitím ukázek kulinářsky atraktivních, tradičních i moderních receptů.

Předmětem plnění veřejné zakázky bude návrh a příprava komplexního plánu činností zaměřených na výrobu a odvysílání TV cyklu, v rámci kterého dodavatel navrhne řešení pro specifikovaná opatření.

Projekt je cílen na primární cílovou skupinu (potenciálně až 7,5 mil. osob):
široká veřejnost (včetně odborné),
děti a mládež,
kterým představíme zvolená témata s cílem edukovat v oblasti významu podpory tuzemské zemědělské produkce, jejího zpracování a využití jako plnohodnotných a kvalitních potravin, včetně širokého přesahu souvisejících aktivit, například v péči o krajinu.
Garantovaný zásah projektu v těchto cílových skupinách musí být min. 15 %.

Komplexní produkce a vysílání televizního cyklu „Žeru maso 2023“,
který bude pokrývat vybrané oblasti zemědělské prvovýroby a zpracování kvalitních zemědělských produktů a potravin, se zaměřením na jejich kvalitu a vztah k místnímu původu směrem ke spotřebitelské veřejnosti ČR s volbou edukativních, populárně naučných, ale zároveň srozumitelných a uchopitelných témat. Předpokládaný rozsah cyklu jsou dvě informační kampaně ve struktuře 2 + 2 díly, v rozsahu minimálně 7-9 minut vysílacího času na jeden díl, vysílaný v celoplošné digitální TV.

Zajišťované aktivity v rámci produkce a vysílání TV cyklu:
- zpracování koncepce a struktury TV cyklu, návrh osnovy a struktury dílů, volba témat, návrh průvodce pořadu a TV stanice, s cílem zaujmout cílovou skupinu za využití současných trendů,
- harmonogram činností (přípravy, natáčení, zpracování, vysílání, apod.),
- kompletní televizní produkce (technika, lidé, logistika, obhlídka lokací, sběr, vyhodnocení a využití dat a informací, sběrné a vlastní natáčení, postprodukce, příprava k vysílání),
- propojení na webové stránky projektu formou vyplývajících aktualizací ve vazbě na výrobu a následné vysílání, včetně umístění jednotlivých dílů cyklu nebo odkazů na ně,
- mediální náklady na vysílání video cyklu projektu (vysílací a související náklady).

Obrazová složka celého cyklu bude vytvářet pozitivní, příjemnou a přátelskou atmosféru s cílem získat diváka, přesvědčit jej o významu péče o krajinu zemědělskou činností a péče o hospodářská zvířata, ale také o přínosech zemědělství s výstupem m.j. v lokální produkci. Upřednostněn bude atraktivní, moderní a nevšední formát, odpovídající aktuálním trendům v online, resp. zejména streamovacím prostředí.
Za moderátora cyklu bude z návrhů vybrán moderátor/moderátorka, průvodce/průvodkyně, který/á bude schopen navázat a udržet kontakt s divákem, bude v zastoupení diváků vysvětlovat odborná témata, ale zároveň se zapojovat do představení prostředí, bude se orientovat v problematice, ale zastoupí také diváka se zvídavými dotazy a svým přístupem vytvoří přidanou hodnotu a nadstavbu celého cyklu. Je nezbytné, aby se moderátor dokázal orientovat v prostředí zpracování surovin a vaření pokrmů, jejich atraktivního a moderního ztvárnění, v jejich nabídce a prezentaci.
Součástí požadavku na zpracování návrhu plnění zakázky je správa a případné rozšíření webu projektu jako zdroje informací pro cílovou skupinu s atraktivním ztvárněním a aktualizacemi ve vazbě na výrobu projektu a jeho odvysílání v TV. Minimální stanovená aktualizace webových stránek je v počtu 8, a to u každého dílu samostatný článek/reportáž z příprav a průběhu natáčení (základní informace, doprovodné informace a zajímavosti, ukázky fotografií ke zvoleném subjektu) a následně celý díl v odvysílané podobě věnovaný danému subjektu.
Dodavatel musí při realizaci zakázky respektovat veškeré závazné a platné české právní a technické normy a platné bezpečností předpisy. Vytvořený systém musí dodržet stávající technické řešení s ponecháním domény a musí být dle potřeby v budoucnu dále rozšiřitelný. Zadavateli budou předány zdrojové kódy a licence, které umožní zadavateli nebo zvolené třetí straně pověřené zadavatelem provádět modifikace.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    23.06.2023
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    17.07.2023