Veřená zakázka

Výběr provozovatele vodovodů a kanalizací v obci Středokluky a obci Běloky pro období 2022 až 2026

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Hlavní město Praha
Kategorie:
Správa a údržba, úklidOstatníStavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Vodohospodářské stavby
Správa a údržba, úklid ->  Ostatní
CPV kódy:
65130000-3 - Provoz vodovodů,
90400000-1 - Kanalizace,
90410000-4 - Sbírání odpadních vod,
90420000-7 - Čištění odpadních vod
Popis:

Jedná se o koncesní řízení na zadání koncese malého rozsahu dle § 178 ZZVZ a plně souladu s dokumentem „Pravidla pro žadatele a příjemce podpory v Operačním programu Životní prostředí pro období 2014 - 2020“, verze č. 29, a to formou jednofázového řízení, ve kterém zadavatel vyzývá dodavatele k podání nabídek a současnému prokázání splnění kvalifikace.

Předmětem koncesního řízení je uzavření Smlouvy o provozování vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu ve vlastnictví obce Středokluky a obce Běloky, tj. smlouvy o provozování ve smyslu § 8 odst. 2 ZoVaK s právem výběru vodného a stočného náležejícím koncesionáři/provozovateli ve smyslu § 8 odst. 13 a 14 ZoVaK, jejímž předmětem bude pacht vodovodů a kanalizací ve vlastnictví obce Středokluky a obce Běloky koncesionáři/provozovateli a závazek koncesionáře/provozovatele řádně zajistit provozování tohoto majetku ve smyslu příslušných ustanovení ZoVaK.

Za pronájem, resp. pacht předmětných VaK bude koncesionář/provozovatel (společnost vybraná v rámci tohoto koncesního řízení) hradit vlastníkům (obec Běloky a obec Středokluky) nájemné ve významu „pachtovné“ ve smyslu § 2332 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále také jen „občanský zákoník“). Za zajištění provozování VaK postoupí vlastník VaK koncesionáři/provozovateli své právo na předpis a výběr vodného a stočného od konečných odběratelů. Podrobné vymezení práv mezi zadavatelem a koncesionářem/provozovatelem je specifikováno v příloze č. 3 této Zadávací dokumentace (závazný návrh Provozní smlouvy).

Jelikož předmětem provozování je i infrastruktura pro čištění odpadních vod, jejíž intenzifikace byla spolufinancována Evropskou unií – Ministerstvem životního prostředí ČR v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014-2020 (dále jen „OPŽP“), je třeba při postupu v koncesním řízení a v rámci uzavírané provozní smlouvy dodržet příslušná pravidla OPŽP.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    31.08.2021