Veřená zakázka

Stezka pro chodce a cyklisty, zajištění přístupu k zst. Stratov

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Hlavní město Praha
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Vodohospodářské stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
CPV kódy:
45232400-6 - Stavební práce na výstavbě kanalizace,
45233000-9 - Výstavba, zakládání a povrchové práce pro komunikace,
45233160-8 - Chodníky a jiné zpevněné povrchy
Popis:

Obec Stratov má záměr realizovat projekt „Stezka pro chodce a cyklisty, zajištění přístupu k zst. Stratov“, který je zaměřen na výstavbu nové dopravní infrastruktury pro pěší a cyklisty, která zajistí bezpečnost a zejména komfort pohybu pěších a cyklistů při docházce/dojížďce k železniční zastávce a umožní tak chodcům plynulý a bezbariérový pohyb v přidruženém prostoru stávající silnice III/3316.
SO101 – Komunikace a zpevněné plochy. Jedná se o novou v šířce 2,5 m, v režimu stezky pro chodce a cyklisty, trasovanou od jižního okraje obce (od č.p. 255) v přímém směru k železniční zastávce Stratov v délce cca 437m.
Na začátku řešeného úseku, v prostoru bezprostředně přilehajícímu k železniční zastávce, bude vně stezky vybudováno nové krátkodobé parkoviště.
V prostoru železniční zastávky bude za stávajícím přístřeškem vybudována odstavná plocha
pro jízdní kola, doplněna vhodným mobiliářem, kde budou moci cyklisté přestupující na vlakové
spojení uzamknout svá jízdní kola. Za parkovištěm, v navazující trase stezky, bude zřízen hospodářský přejezd stezky.
Stezka od hospodářského přejezdu posléze plynule pokračuje stávajícím terénem severně k okraji obce. Od staničení km 0,333 33 dochází vzhledem ke konfiguraci stávajícího terénu k výraznějšímu stoupání stezky. K zajištění komfortnějšího pohybu pro osoby s omezenou schopností pohybu je tak vybudována paralelní komunikace v délce cca 110 metrů a šířce 1,5 m, vyznačená pouze jako stezka pro pěší. Konec stezky pro smíšený pohyb pěších a cyklistů je posléze plynule vyveden do prostoru obytné zóny navazující místní komunikace u č.p. 255, vymezená část pouze pro pohyb pěších pak na stejnou komunikace navazuje v prostoru u č.p. 146.
Povrch plochy navrhované stezky pro chodce a cyklisty bude proveden lokálně ze zámkové dlažby, na většině délky pak s asfaltobetonovým krytem.
Odvodnění zpevněných ploch je řešeno příčným a podélným vyspádováním do zeleně, kde bude srážková voda přirozeně zasakovat. V prostoru nového parkoviště bude srážková voda svedena do nově navržené uliční vpusti, která bude svedena do vsaku

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    25.01.2018
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    09.02.2018