Veřená zakázka

Stavební práce – Revitalizace objektu Vysoké pece č. 1

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Moravskoslezský kraj
Kategorie:
Správa a údržba, úklidStavebnictví a související činnostiEnergie
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Vodohospodářské stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
Energie ->  Elektřina a plyn
Správa a údržba, úklid ->  Správa a údržba budov
Správa a údržba, úklid ->  Ostatní
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce,
45231300-8 - Stavební práce pro vodovodní a kanalizační potrubí,
45300000-0 - Stavební montážní práce,
65100000-4 - Rozvod vody a související služby,
65200000-5 - Rozvod plynu a související služby
Popis:

Předmětem veřejné zakázky jsou stavební práce v prostoru vysoké pece č. 1 (podpecí), kdy dojde k úpravě betonové plochy a celkové revitalizaci prostoru, která navazuje na edukační prostor třetího technologického toku národní kulturní památky, výrobu železa, v rámci projektu „Revitalizace objektu Vysoké pece č. 1“, reg. č. projektu CZ.06.3.33/0.0/0.0/16_036/0017347.
V rámci plnění veřejné zakázky dojde k úpravě stávající betonové plochy určené pro expozici jednotlivých prvků Vysoké pece. Úprava spočívá ve vyrovnání stávající betonové plochy do jedné roviny z důvodu zvětšení expoziční části. Prostor pro edukaci bude temperovaný, vymezený stávajícími stěnami, novými prosklenými stěnami s průchody z prosklených teleskopicky otvíravých posuvných stěn s nadsvětlíkem, stávajícím stropem a stávající podlahou z žulových kostek. Posuvné dveře budou vedeny v U-profilech a budou osazeny v drážkách, které budou vyfrézovány ve stávající dlažbě. Instalace podstropních plynových ohřívačů, ke kterým bude přiveden plyn z Návštěvnického centra. Zhotovení barového pultu, který bude v nosné konstrukci z jeklových profilů opláštěných tabulemi plechu s černým nátěrem. Sociální zázemí v severozápadní části a v části občerstvení bude kontejnerového typu, skládající se ze zvenčí oplechovaných sendvičových panelů, a to na principu reverzibility. Kanalizace a napojení na vodu bude napojeno na rozvody, které vedou v místě navrhovaného edukačního prostoru.
Objekt Vysoké pece č. 1 je dle přílohy nařízení vlády č. 337/2002 Sb., o prohlášení a zrušení prohlášení některých kulturních památek za národní kulturní památky, ve znění nařízení vlády č. 422/2005 Sb. a nařízení vlády č. 94/2012 Sb. pod písm. e) označena jako součást národní kulturní památky s názvem: „Důl Hlubina a vysoké pece a koksovna Vítkovických železáren“.
Stavební práce budou realizovány v souladu se zájmy státní památkové péče i článkem 11 zákona č. 73/2000 Sb. m.s., Úmluvy o ochraně architektonického dědictví Evropy, který mj. ukládá každé straně závazek podporovat, při současném respektování architektonického a historického charakteru dědictví, využívání chráněných statků s ohledem na potřeby současného života a adaptaci starých budov pro nové účely (viz příloha č. 10 této zadávací dokumentace).
Podrobnosti jsou uvedeny v zadávací dokumentaci.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    13.10.2022
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    03.11.2022