Veřená zakázka

Sanace staré ekologické zátěže v území kontaminovaného historickým provozem impregnace dřeva v oblasti vodního zdroje Česká Lípa – jih

Druh zadávacího řízení:
Užší řízení
Lokalita:
Liberecký kraj
Kategorie:
Správa a údržba, úklidVýzkum a vývojOstatníStavebnictví a související činnostiZemědělství, lesnictví a krajinářstvíProjekty a studieOdpadové hospodářství, ekologie
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Ostatní
Odpadové hospodářství, ekologie ->  Ekologie
Správa a údržba, úklid ->  Ostatní
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce,
45111200-0 - Příprava staveniště a odklizovací práce,
45112000-5 - Výkopové a zemní práce,
45255500-4 - Vrtné a průzkumné práce,
71242000-6 - Příprava návrhů a projektů, odhad nákladů,
90711300-7 - Analýza jiných ekologických ukazatelů než u stavby,
90722100-5 - Sanace průmyslových zón,
90722200-6 - Dekontaminace životního prostředí,
90730000-3 - Sledování, monitorování znečištění a obnova,
90733900-3 - Čištění nebo sanace znečištěných podzemních vod
Popis:

Předmětem plnění zakázky je sanace závažně kontaminované lokality Srní u České Lípy, která sloužila od 20. do 70. let 20. století k výrobě mořených stožárů, pražců a kůlů. Později byl areál využíván pouze ke zpracování surového dřeva. K impregnaci výrobků byl v areálu využíván kresotový olej, vodou rozpustné anorganické soli a rtuť. Na předchozí dílčí průzkumy a sanační opatření navázala v roce 2016 a 2017 komplexní analýza rizik, která přítomnost masivní kontaminace PAU, Hg, Zn a ropných látek prokázala. Nápravná opatřeni budou provedena v souladu s projektovou dokumentací „Sanace staré ekologické zátěže v území kontaminovaného historickým provozem impregnace dřeva v oblasti vodního zdroje Česká Lípa - jih- projektová dokumentace nápravných opatření" vypracovanou společností MEGA a.s. (12/2017).
Základem nápravných opatření je odstranění extrémně kontaminovaného horninového prostředí v centru kontaminace a na odkapávacích plochách, resp. efektivní řešení problematiky intenzivní kontaminace eluvia pískovců ropnými látkami a PAU, kontaminace skalního masivu ropnými látkami a PAL) a kontaminace podzemních vod PAU. Sanace předpokládá odtěžbu primárního ohniska kontaminace do hloubky 6 m p.t. a v projektované přilehlé manipulační ploše do 1,2 m p.t. V prostoru místa realizace bude umístěna jímka a ve dvou etapách vybudována bioaugmentační plocha, na které bude prováděno „kompostování" vytěženého nadlimitně kontaminovaného materiálu. Těžba a bioaugmentace bude probíhat po etapách tak, aby byla využita kapacita vybudované zabezpečené plochy. Vody zachycené v jímce budou zpětně rozstřikovány na ploše, případně vyváženy k likvidaci na ČOV. Souběžně s provozem bioaugmentační plochy bude probíhat sanace kontaminace ropných uhlovodíků v podzemních vodách s využitím Fentonova činidla s fotooxidací a biostimulací. V průběhu těžby bude probíhat monitoring kvality zemin za účelem přesné konturace kontaminace ve výkopu. Dále bude probíhat sledování průběhu kampostovacího procesu a průběhu sanace podzemních vod.
Předmět plnění veřejné zakázky se skládá z následujících prvků:
• Vypracování realizační projektové dokumentace
• Terénní úpravy
• Demolice komína
• Bioaugmentační plocha
• Jímka, kanalizace
• Sanace zemin
• Sanace skalního podloží a podzemních vod
• Monitoring
• Konečné úpravy
• Inženýring sanačních prací
Detailní požadavky na funkci a výkon předmětu plnění veřejné zakázky jsou vymezeny v přílohách zadávací dokumentace.
Veřejná zakázka je spolufinancována z Operačního programu Životní prostředí, projekt reg. č. CZ.05.3.24/0.0/0.0/17_075/0007468.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    20.12.2018
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    21.01.2019