Veřená zakázka

Provozní objekty v oboře Fláje

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Stavebnictví a související činnostiZemědělství, lesnictví a krajinářství
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce,
45213260-3 - Výstavba skladů,
45252100-9 - Výstavba čistíren odpadních vod
Popis:

Lovecká chata
Stávající stav:
Stávající objekt lovecké chaty čp. 97 byl postaven v 70. letech 18. století. Nachází se téměř uprostřed oplocené obory, která je přístupná ze státní silnice vedoucí z Klínů do Českého Jiřetína. Jedná se o částečně podsklepenou dvoupodlažní stavbu. Jedna část stavby je provedena ze zdiva smíšeného (cihla - kámen), další je provedena jako dřevěná (hrubé ručně opracované trámy). Příčky jsou cihelné. Krov je dřevěný s nízkým sedlem. Střešní krytina je z hliníkového plechu na dřevěném podbití.
Celkový stavebně technický stav objektu je nevyhovující. Projevují se zde výrazné známky chátrání spojené se stářím objektu (masivní zatékání do střešního pláště a s tím spojené napadení krovů i stropů dřevokaznými houbami a plísněmi, vlhké a značně zdegradované nadzákladové zdivo vč. vnitřních i vnějších omítek aj.). Nevyhovující je stav objektu rovněž z důvodu vysoké energetické náročnosti. Dle českých technických norem (v současnosti platných) nevyhovuje tepelný odpor střešních konstrukcí, obvodových konstrukcí, konstrukcí k nevytápěným prostorům i tepelný odpor a spárová průvzdušnost výplní otvorů (jak okenních, tak dveřních). Nevyhovující jsou rovněž veškeré vnitřní instalace elektrické energie, vody a kanalizace. V nevyhovujícím stavu je pro nové využití i osvětlení místností z hlediska světelného výkonu (intenzity denního i umělého osvětlení).

Prostředky, které bude nutné v horizontu několika následujících let vynaložit na údržbu a opravy objektu lze použít mnohem efektivněji při jeho kompletní rekonstrukci. Jako nejvýhodnější varianta se jeví demolice nadzemních částí objektu, jelikož při kompletní rekonstrukci stávajícího objektu (která by zahrnovala podřezání a sanaci stávajícího vlhkého zdiva tl. 600 respektive 800 mm, otlučení veškerých omítek, výměnu prakticky veškerých prvků krovu aj.) by byly náklady výrazně vyšší. Přesto by však nemohly být reflektovány některé požadavky lesní správy týkající se např. nových dispozic objektu odpovídajících jeho novému využití.

Navrhovaný stav:
Cílem je novostavba nadzemní části objektu lovecké chaty, která by měla sloužit jako ubytovací objekt pro hosty obory. Záměrem je provést zděnou stavbu doplněnou některými konstrukčními a pohledovými prvky ze dřeva. Stavba bude splňovat jednotlivé nároky jak lesní správy, tak i budoucího uživatele (konstrukce a zařízení v souladu s aktuálně platnými normami hygienickými, bezpečnostními, ochrany zdraví, energetickými, požárními atd.). Novému využitím budou podřízeny i dispozice objektu. V 1NP objektu tak bude nově umístěno zádveří, předsíň, společenská místnost, kuchyň, WC muži a WC ženy, koupelna, technické zázemí a sklad. Ve 2NP objektu budou dále umístěny čtyři samostatné pokoje pro hosty, WC muži a WC ženy, koupelna a spojující chodba. Původní sklepní prostory budou zachovány. Objekt bude vybaven vhodným nábytkem.

Skladová hala
Stávající stav:
Jedná se o dřevěnou stavbu na betonovém základu, kdy v současné době nevyhovuje potřebám k užívání (propadají se stropy, zatéká do střešní konstrukce). Bude provedena demolice a výstavba nové dřevěné skladové haly.

Navrhovaný stav:
Cílem je provést dřevostavbu splňující nároky jak lesní správy, tak i budoucího uživatele. Novostavba skladové haly bude rozdělena na dvě části. Část skladovacích prostor sloužících k uskladnění krmiva pro zvěř a část jako zázemí pro provoz obory, posezónní garážování strojů, dílna.

ČOV Fláje
V zájmovém území bude vybudována nová oddílná splašková kanalizace a čistírna splaškových odpadních vod pro nový provozní objekt Lesů České republiky, s.p. Vyčištěné vody budou odváděny trubním vedením do místního recipientu. Splaškové odpadní vody ze zájmového území budou do ČOV přiváděny potrubím oddílné splaškové kanalizace. Předpokládá se, že tyto vody budou produkovány v množství Q = 1,50 m3.den-1.
Nová ČOV se bude skládat ze septiku a půdního filtru. Průtok vody v ní bude gravitační.

Místo plnění: Kraj Ústecký, Okres Most, ORP Litvínov, k.ú. Fláje

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    30.08.2017