Veřená zakázka

Profesionálové na unikátní systémy bednění a podpůrných konstrukcí navázaných na vlastní vývoj ve společnosti ULMA Construcción CZ, s.r.o.

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Středočeský kraj
Kategorie:
Vzdělávání a konference
CPV kódy:
80510000-2 - Odborná školení,
80511000-9 - Školení zaměstnanců
Popis:

Veřejná zakázka je rozdělena na 2 části analogicky dle § 98 zákona. Zadavatel stanovuje, že každý uchazeč má právo přihlásit se na všechny části veřejné zakázky, případně na kteroukoli z částí veřejné zakázky.



Zadavatel disponuje vlastním softwarovým vybavením, konkrétně se jedná o SW EUROSCHAL a RSTAB, zadavatel požaduje v rámci hlubšího vzdělávání pracovníků následující školení:



I. Část: Odborné systémy pro tvorbu výkresů

1) V rámci aktivity budou školeny specifické softwary pro tvorbu výkresů, bude se jednat o následující témata/kurzy:

- Tvorba výkresů bednění a soupisů prvků v systému EUROSCHAL,který plně podporuje bednící řady zadavatele, jako například systémy: MINI PLUS, MIDI, MIDI PLUS, LOGIK 50, LOGIK 60, ORMA, atd. a dále je u SW možné:

a. nastavit české prostředí

b. vytvářet atypické půdorysné sestavy bednění

c. jednoduché upravování automaticky vybedněných částí

d. rozdělení na fáze a etapy

e. jednostranné bednění

f. vyobrazení pohledů na zvolené stěny

- Školení by mělo korespondovat a splňovat i ostatní cíle tohoto dotačního projektu, zejména na softwarové vybavení zadavatele. Cílem kurzu je seznámit účastníky (zejména z technicko - obchodního úseku) s tvorbou základních návrhů bednění v jednotlivých produktových řadách a současně zajistit rychlejší akceschopnost jak tyto produkty nabídnout zákazníkovi a následně tyto prvky vyskladnit a správně sestavit na staveništi. Základním předpokladem je správné zadání tvaru (výšky, šířky, hloubky délky, poloměru atp.) betonové konstrukce, která má být zabedněna, včetně dalších okrajových podmínek (ztížení, preference použití prvků atp.). Na základě správně zadaných vstupů provede program první kalkulaci a technický návrh, která ve druhém kroku vyžaduje optimalizaci ze strany uživatele (prvková koordinace aktuálním stavem skladu, tvorba ceny – nabídka zákazníkovi atp.). Cílem kurzu je naučit účastníky kurzy tyto dva základní kroky (je to velmi složité, zejména u tvarově náročnějších betonových konstrukcí).

2) Aktivita představuje specifické vzdělávání vzhledem k následujícím skutečnostem:

- Tvorba výkresů bednění a soupisů prvků v EUROSCHAL: kreslící a výpočetní program EUROSCHAL je výhradním softwarovým produktem německé společnosti SCHEWE, který slouží k návrhům sestav bednění (zejména stěnového - systémy MINI PLUS, MIDI, MIDI PLUS, ORMA a stropního – MÜBA) a to jak co se technického návrhu, tak také prvkového množstevního soupisu týče. Používá se jak pro nabídkové tak realizační účely.

3) V rámci aktivity Tvorba výkresů bednění a soupisů prvků v EUROSCHAL je plánováno 20 absolventů. Každý absolvent tohoto kurzu by měl na konci školení ovládat tvorbu návrhů bednění v jednotlivých produktových řadách a rychleji tak tyto produkty nabídnout zákazníkovi. Základním předpokladem je správné zadání tvaru betonové konstrukce, zvládnutí rozfázování jednotlivých betonových taktů při složitější a rozsáhlejší konstrukci. Každý absolvent po dokončení tohoto kurzu musí bezpečně ovládat pokročilé ovládání tohoto SW.



Kurz EUROSCHAL bude realizován vždy pro 4 skupiny po 5 osobách, kdy každá skupina absolvuje 4 dny výuky vždy po 8 hodinách. Dohromady tedy bude realizováno 16 školicích dnů.



Školení budou probíhat ve školících místnostech na pobočkách společnosti v Benátkách nad Jizerou, Brně a Ostravě, kde také bude v rámci této aktivity využito zařízení ve vlastnictví společnosti, a také doplněné zařízením pořízeným v rámci projektu – 5 notebooků včetně MS Office, multifunkčním zařízením a školící licencí Euroschal.



V rámci celkové ceny veřejné zakázky musí být zahrnuty také odměny lektorům; materiály pro účastníky; náhrady cestovních nákladů lektora (ubytování, strava, cestovné). Prostory i použití výukové techniky poskytne Zadavatel.



Klasifikace předmětu plnění veřejné zakázky odpovídá položce:

CPV 80510000-2 - Odborná školení

CPV 80511000-9 - Školení zaměstnanců



Projekt je spolufinancován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.



II. Část: Statické posuzování dočasných konstrukcí

1) V rámci aktivity budou školeny specifické softwary pro posuzování dočasných konstrukcí, bude se jednat o následující témata/kurzy:

- Statické posuzování dočasných konstrukcí v RSTAB, tj. SW pro jednoduché ověření a namodelování složitých prutových konstrukcí, které nejlépe odpovídají matematicko-statickému modelu 3D bednícím strukturám a navíc jeho aplikace ve společnosti ULMA vykazuje specifika, která souvisejí zejména s nutností definovat průřezové charakteristiky ULMA produktů.

RSTAB je založen na modulárním softwarovém systému: základní program RSTAB počítá vnitřní síly, deformace a podporové reakce, je určen pro 3D analýzu prutových konstrukcí, vhodný pro náročné inženýry - statiky, který splňuje požadavky moderního stavebního inženýrství a odráží nejnovější trendy v oboru. Pro následná posouzení jsou k dispozici přídavné moduly, které odpovídají specifickým požadavkům na materiály a normy. V případě společnosti ULMA CZ se jeho používání jeví jako velmi vhodné zejména ve spojení s modulem ocel a to v oblasti návrhů speciálních prutových podpůrných konstrukcí a bednění, zejména v odvětví mostního a tunelového stavitelství. Cílem kurzu, jehož účastníky budou zejména odborní technicko - obchodní pracovníci společnosti, je získat přehled o pokročilých funkcích zadávání a editaci prostorových 3D konstrukcí v souvislosti s vlastní produktovou řadou společnosti ULMA CZ, kterou je prvkový systém MECCCANO, který používáme zejména u staticky a technicky náročných speciálních konstrukcí, které nutně nemusí korespondovat se systémovými prvky, ze základního produktového portfolia společnosti ULMA Construccón - speciální řešení a produkty.

- Školení musí korespondovat a splňovat i ostatní cíle tohoto dotačního projektu, zejména na softwarové vybavení zadavatele.

2) Aktivita představuje specifické vzdělávání vzhledem k následujícím skutečnostem:

- software R STAB je produktem německé společnosti Ing. Software Dlubal. Jedná se o program pro statické výpočty rovinných a prostorových prutových konstrukcí. RSTAB je program pro 3D analýzu prutových konstrukcí, vhodný pro náročné inženýry - statiky, který splňuje požadavky moderního stavebního inženýrství a odráží nejnovější trendy v oboru. Jeho rozšíření je však minimální, zejména v rámci ČR a navíc jeho aplikace ve společnosti ULMA vykazuje specifika, která souvisejí zejména s nutností definovat průřezové charakteristiky ULMA produktů.

3) V rámci aktivity je plánováno 5 absolventů, kteří na konci série školení budou ovládat pokročilé funkce zadávání a editaci prostorových 3D konstrukcí v souvislosti s vlastní produktovou řadou společnosti ULMA CZ a statické posuzování dočasných konstrukcí v RSTAB.



Kurz je určen 1 skupině 5 osob, která absolvuje 10 školicích dnů vždy po 8 hodinách.



Školení budou probíhat ve školících místnostech na pobočkách společnosti v Benátkách nad Jizerou, Brně, Ostravě, kde také bude v rámci této aktivity využito zařízení ve vlastnictví společnosti, a také doplněné zařízením pořízeným v rámci projektu – 5 notebooků vč. MS Office, multifunkčním zařízením a školící licencí RSTAB.



V rámci celkové ceny veřejné zakázky musí být zahrnuty také odměny lektorům; materiály pro účastníky; náhrady cestovních nákladů lektora (ubytování, strava, cestovné). Prostory i použití výukové techniky poskytne Zadavatel.



Klasifikace předmětu plnění veřejné zakázky odpovídá položce:

CPV 80510000-2 - Odborná školení

CPV 80511000-9 - Školení zaměstnanců

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    15.04.2014
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    30.04.2014