Veřená zakázka

Přestavba měšťanského domu na hotel

Číslo ve věstníku:
491006
Druh zadávacího řízení:
Otevřené řízení
Lokalita:
Hlavní město Praha
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
CPV kódy:
45212000-6 - Stavební úpravy budov sloužících pro volný čas, sporty, kulturu, ubytování a restaurace
Popis:

Účelem veřejné zakázky je uzavření smlouvy o dílo na zhotovitele stavby. Předmětem stavby je realizace projektu „Přestavba měšťanského domu č. 20 na hotel“, vedeného pod registračním číslem CZ.1.12/3.3.00/41.02034, spolufinancovaného z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen „ROP Střední Morava“). Předmětem stavebních prací je přestavba bytového domu s nebytovými prostory. Jedná se o historický třípodlažní, podsklepený měšťanský dům zapsaný do státního seznamu kulturních památek pod rejstříkovým číslem 18636/7-6009. Objekt je součástí blokové zástavby v nárožní poloze ulice Kovářská a Velkého náměstí. Má obdélníkový tvar delší stranou orientovanou do ulice Kovářská. Dům je postaven v tradiční zděné technologii. Zastropení suterénu a 1.NP je provedeno převážně formou kleneb. Ostatní prostory jsou s rovnými trámovými stropy. Dům je přístupný schodištěm z ulice Kovářská. Základním komunikačním systémem je podélná chodba přiléhající k sousednímu objektu na Velkém náměstí. V současné době převážná část domu slouží k bydlení. Pouze v suterénní části je umístěna samostatně přístupná vinárna a v podloubí domu je umístěna rovněž samostatně přístupná cukrárna. Přízemí domu je zvýšené se značně členitým půdorysem. Za stávajícího stavu jsou v něm umístěny dva byty 2+1 a domovní vybavení. Ve 2. NP jsou umístěny 4 bytové jednotky 2+1. Ve 3.NP je 5 bytových jednotek, převážně malometrážních a nevyužitý půdní prostor orientovaný do náměstí. Objekt je zastřešen pultovou střechou se spádem do ulice Kovářská. Část do náměstí má střechu mírného spádu z náměstí osazenou balustrádou a sochařskou terakotovou výzdobou. Objekt byl rekonstruován v roce 1962 způsoby poplatnými tehdejší době, které nevyhovují současným památkovým požadavkům. (hladké dveře do ocelových zárubní, přiznané rozvody plynu po chodbách apod.) V pozdější době byla prováděna pouze dílčí běžná údržba.

V podzemním podlaží je umístěna Radniční restaurace, která zůstane zachována. Rovněž v 1. nadzemním podlaží nedojde ke změně stávající kavárny s cukrárnou. Dojde ke změně využití bytové části nemovitosti, kde v současnosti je umístěno 11 bytových jednotek, které jsou však ve špatném, zdevastovaném stavu. Tyto budou přestavěny na pokoje pro krátkodobé ubytování hostů se zázemím. V 1. NP bude vybudována společenská místnost s knihovnou a čítárnou pro ubytované hosty, dále masérna a úschovna a půjčovna jízdních kol. V 2. NP budou přestavěny místnosti na pokoje kategorie ekonomy (2 hvězdičky) – tj, na hostel. Zde bude k dispozici 20 lůžek. Směrem do náměstí budou umístěny dva dvoulůžkové pokoje s vlastním soc. zařízením. Ve 3. NP přestavbou vzniknou pokoje s vlastním soc. zařízením v kategorii 3 hvězdiček standart s celkovým počtem lůžek 10. Zároveň zde bude k dispozici i salonek o cca 35 osob s přípravnou coffeebreaků apod., sloužící pro firemní akce ubytovaných hostů. Částečnou rekonstrukcí střechy vznikne vyhlídková terasa, která zpřístupní terakotové vázy a sochy, které jsou umístěny na sloupcích balustrády.
V objektu bude vybudované nově kompletní hygienické a sociální zařízení v ubytovací a společenské části. Nově budou zřízeny rozvody zdravotechniky, elektroinstalace a plynu. Budou nově vybudovány konstrukce podlah na stávajících stropních konstrukcích. Střecha mírného spádu do náměstí bude odstraněna a bude zde vybudován nový strop, vynášející vyhlídkovou terasu. Pultová střecha do Kovářské ulice bude ponechána, včetně krytiny. Schodiště budou rekonstruována. V objektu bude dále provedena kompletní výměna výplní otvorů – dveře a okna a nová fasáda. Okna, s ohledem na památkově chráněnou budovu, budou kastlová. Nové příčky s ohledem na dispoziční úpravy budou zděné. Veškeré omítky vápenné. Omítky budou řešeny v rozsahu poškození a dotčené jednotlivými rozvody. Následně budou veškeré plochy přeštukovány. Úprava hygienických prostor bude standardní keramickými obklady a dlažbami. Pro potřeby vytápění a ohřevu teplé užitkové vody bude využita stávající plynová kotelna ve vedlejším objektu. Na objektu bude provedena nová fasáda, včetně klempířských výrobků – měď.

Projekt tvoří jeden samostatný stavební objekt SO 01 - Hotel

Stavba bude provedena dle projektové dokumentace (DPS) zpracované projekční kanceláří AKTÉ projekt s.r.o., Kollárova 629/14, 767 01 Kroměříž.

Projektová dokumentace je k dispozici na základě žádosti zaslané na elektronickou adresu jaromir.vystrcil@gmail.com. Vzhledem k velikosti datového objemu tuto projektovou dokumentaci nelze poskytnout vzdáleným přístupem zveřejněním na profilu zadavatele. Dle ust. § 48 odst. 2 zákona platí, že části zadávací dokumentace, které nebyly uveřejněny (tj. projektová dokumentace), předá či odešle zadavatel dodavateli nejpozději do 3 pracovních dnů ode dne doručení písemné žádosti dodavatele. Projektová dokumentace je poskytována v listinné podobě. Dle ust. § 48 odst. 7 zákona stanovuje zadavatel náklady na reprodukci projektové dokumentace ve výši 5 445,-- Kč včetně DPH. Při zaslání prostřednictvím držitele poštovní licence bude tato částka uhrazena předem na účet 167062801/0300, v. s. 999, s. s. IČ uchazeče (odeslání PD bude provedeno po úhradě příp. po doručení potvrzení o úhradě zadavateli). Při osobním vyzvednutí (po předchozí dohodě) bude tato částka uhrazena v hotovosti.

Podrobné požadavky zadavatele na rozsah plnění veřejné zakázky jsou uvedeny v obchodních podmínkách, které tvoří přílohu č. 2 zadávací dokumentace.

Pokud jsou v technické specifikaci obsaženy požadavky nebo odkazy na jednotlivá obchodní jména, zvláštní označení podniku, zvláštní označení výrobků, výkonů anebo obchodních materiálů, která platí pro určitý podnik nebo organizační jednotku za příznačné, popř. patenty a užitné vzory, jsou uvedeny pouze pro upřesnění a přiblížení technických parametrů a zadavatel umožňuje použití i kvalitativně a technicky obdobného řešení.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    17.09.2014
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    27.10.2014
  • calendar_today 
    Termín otevírání obálek:
    27.10.2014