Veřená zakázka

Oprava vnějšího zateplovacího systému AQUASVĚT Chomutov

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Správa a údržba, úklidStavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Ostatní
Správa a údržba, úklid ->  Správa a údržba budov
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce,
45111200-0 - Příprava staveniště a odklizovací práce,
45111300-1 - Demontážní práce,
45262520-2 - Zednické práce,
45262521-9 - Fasády,
45262700-8 - Úpravy budov,
45320000-6 - Izolační práce,
45321000-3 - Tepelné izolace
Popis:

Předmětem Veřejné zakázky je oprava fasády sdruženého objektu Aquacentra v Chomutově.

Objekt je rozdělen na rekreační bazén, plavecký bazén a administrativní část. Obvodové nosné konstrukce tvoří železobetonové sloupy, mezi kterými je provedena vyzdívka z tvárnic ztraceného bednění vyplněných betonovou směsi. Svislé konstrukce objektu jsou opatřeny vnějším zateplovacím systémem, vnitřní jsou omítnuté.
Stavebními úpravami navrženými v projektové dokumentaci dochází k revitalizaci fasády objektu. Účel objektu se nemění, nedochází ke změně počtu jednotek ani k jejich rozšíření či zmenšení, nemění se ani účel využití ostatních prostor v domě.
Provedením rekonstrukce fasády nedojde ke zvýšení stálého zatížení konstrukcí objektu. Vzhledem k typu konstrukce a jejímu technickému stavu se nepředpokládá nutnost provádění statických úprav konstrukcí souvisejících s provedením navržené rekonstrukce.
Navrhovanými stavebními úpravami dochází ke snížení energetické náročnosti objektu. Nevyhovující provedení kontaktního zateplovacího systému na vybraných částech bazénového komplexu bude odstraněno a bude nahrazen novým fasádním větraným systémem s mechanicky kotvenou tepelnou izolaci s obkladem z plechových kazet.
Tento fasádní systém je typický průběžnou větranou mezerou, která vzniká mezi tepelnou izolací nosné konstrukce a pohledovými prvky. Ve větrané mezeře vzniká prouděním vzduchu komínový efekt, který napomáhá k lepšímu klimatu uvnitř budovy, současně výrazně snižuje kondenzaci vodních par ve skladbě obvodové konstrukce a tím i potenciální riziko vzniku plísní.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    12.06.2023