Veřená zakázka

Odkanalizování parku vsakem

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Moravskoslezský kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Vodohospodářské stavby
CPV kódy:
45232400-6 - Stavební práce na výstavbě kanalizace
Popis:

Stávající řešení pomocí bet. Žlabovek bude zrušeno. Veškeré žlaby budou vybourány, rýhy zasypány zeminou a zatravněny.
Navrhované odvodnění řeší likvidaci dešťových vod stávajícího objektu na severozápadní straně objektu. Srážkové vody jsou svedeny třemi kusy stávajících svodů s pozdějším připojením odvodnění střechy přístavby výtahu.
Likvidace dešt. vod bude řešena novým vsakem. Vsak je navržen jako vsakovací rýha půdorysného rozměru 5*2m a hloubce 2 m. Účinná hloubka vsaku činí 1,5 m. Vsakovací zařízení bude umístěno za akumulační jímkou s připojením potrubím KG DN 160 mm. V místě zaústění do vsaku bude potrubí propojeno s flexibilním drenážním potrubím DN 150 zajištující rovnoměrné využití vsaku. Celý systém bude odvětrán vyvedením odvětrávacího potrubí DN 110 s ukončením nad úrovní terénu ventilační hlavicí. Vsakovací rýha bude vyplněna drceným kamenivem frakce 16-32 mm a kompletně obalena filtrační geotextilií 300 g/m2. Vrchní vrstva cca 0,5 m bude zavezena vytěženou zeminou, urovnána a zatravněna.
Z důvodu využitelnosti dešťových vod je navržena akumulační samonosná plastová jímka a o užitném objemu 12 m3. Je navržena s možností osazení pod úroveň spodních vod. Jímka bude osazena na ŽB základovou desku C16/20 v tl. 150 mm s výztuží KARI sítí d8 oka 100/100 mm. Do základové desky bude také osazena kotvicí armatura d 18 mm z bet. výztuže protažená kotevními otvory podpěr jímky. Veškerá výztuž bude obetonována. Pod základovou deskou je navržen hutněný polštář z drceného kameniva fr.16-32 mm v tl.150 mm. Nádrž bude kompletně obsypána zásypovým pískem. Horní část výkopu cca 0,5 m bude zasypán vytěženou zeminou, srovnán a zatravněn. Jímka bude obsahovat také revizní vstup vyvedený nad terén s uzamykatelným poklopem. Součástí dodávky je také plastová sedimentační a filtrační šachta, sloužící k filtraci vody od mechanických nečistot. Filtrační šachta bude umístěna před nátokem do jímky a propojena pomocí plastového potrubí KG DN 160. Šachta má nátok umístěný v hloubce 0,8 -1,1 m. Obsahuje demontovatelný filtrační koš a uzamykatelný plastový poklop.
Jako stavební připravenost pro využití dešťových vod bude do výkopu uložena chránička KOPOFLEX DN 63 mm a PE potrubí DN 25 ,spojující akumulační nádrž z suterénem stavby školy.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    28.02.2022
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    17.03.2022