Veřená zakázka

Infrastruktura pro výstavbu rodinných domů v Rohenicích

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Královéhradecký kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Vodohospodářské stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby Technologie, stroje, přístroje a elektronika
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Technologie, stroje a přístroje
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce,
45231300-8 - Stavební práce pro vodovodní a kanalizační potrubí,
45232400-6 - Stavební práce na výstavbě kanalizace,
45233120-6 - Výstavba silnic,
45316110-9 - Instalace a montáž zařízení pro osvětlení silnic
Popis:

Předmětem plnění veřejné zakázky je návrh nové dopravní a technické infrastruktury pro obytný soubor v obci Rohenice. Stavba se nachází v jižní části obce, po levé straně silnice III/30818 ve směru z Rohenice na obec České Meziříčí.
Součástmi stavby jsou – nová místní zklidněná komunikace – Zóna 30 slepě ukončená, dále pak sítě technické infrastruktury – veřejný vodovod, vč. přípojek, splašková kanalizace vč. přípojek a výtlaku na ČOV, dešťová kanalizace vč. přípojek a vsakovací galerie, přeložka stávající povrchové kanalizace, plynovod a veřejného osvětlení. Kabelové rozvody NN nejsou předmětem této PD.
Komunikace je vedena do zájmového území přibližně východním směrem, její délka je 209,9 m, základní šířka 5,5 m. Komunikace je dvoupruhová obousměrná, ukončená slepě s úvraťovým obratištěm.
Navržený vodovodní řad, bude napojen na stávající vodovod PVC DN100 mm v zeleném pásu podél stávající silnice III/30818. V místě napojení M 0,00 bude vysazen T-kus DN100 s uzávěrem (šoupě DN 100). Délka vodovodních řadů “V a V1” z materiálu PVC Mondial DN100 je celkem 230,0 m.
Splaškové vody budou z navržené zástavby svedeny gravitační stokou S a S-1 do společné čerpací šachty. Odtud budou splaškové vody přečerpávány tlakovým potrubím PEHD DN 80 délky 205 m v souběhu s ostatními sítěmi západním směrem a napojeny do revizní šachty stávající kanalizace - PVC DN 250 podél hlavní silnice III/30818.
Jelikož je kanalizace v lokalitě rozdělena koncepčně na splaškovou a srážkovou část, je voleno přednostně možnosti zasakovat srážkové vody do podloží. Tato varianta je v souladu s hydrogeologickým průzkumem, jenž byl v lokalitě proveden firmou (ATELIER KOZÁK s.r.o., 12/2017). Závěry průzkumu doporučují infiltrovat srážkové vody do podloží pomocí podzemních vsakovacích objektů.
K tomuto účelu je navržena vsakovací galerie, na konci dešťové kanalizace. Na západní straně lokality, v místě napojení na stávající komunikaci dojde ještě k vybudování příkopové (horské) vpusti, která bude zachytávat a odvádět srážkové vody ve stávajícím silničním příkopu podél komunikace a potrubím PVC-KG DN 200 (SN8) dl. 3,5 m je převádět do přeložky stávající kanalizace DN 500 PP.
Kanalizace v současné době vede šikmo pod parcelami směrem od uliční vpusti do vodoteče pod lokalitou. Jedná se o stávající betonovou kanalizaci DN 500 mm, která odvádí povrchové vody z komunikací a ploch části obce a dále vyčištěné vody z obecní ČOV. Z důvodu výškového vykřížení s nově navrženými sítěmi je přeložka vedena nejprve jižním směrem od obce a poté se otáčí doleva a prochází osmi parcelami (ve vzdálenosti 1,5 m) od hranice těchto parcel se sousedním pozemkem.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    01.09.2020
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    18.09.2020