Veřená zakázka

Zbudování pěší komunikace v ulici Tiché údolí v Roztokách u Prahy

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Hlavní město Praha
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Ostatní
CPV kódy:
44233000-2 - Schodiště,
45233000-9 - Výstavba, zakládání a povrchové práce pro komunikace,
45233160-8 - Chodníky a jiné zpevněné povrchy
Popis:

Město Roztoky provádí etapovitě celkovou revitalizaci prostoru městských vil Tiché údolí č. p. 110 a 125. Součástí této akce je i vybudování pěší cesty, spojující ulici Tiché údolí a ulicí Nad vinicemi při jihozápadním okraji řešeného území. Předmětem veřejné zakázky (díla) je dodávka stavebních prací k vybudování této zpevněné, pěší komunikace. Cesta bude začínat na konci slepé odbočky ulice Tiché údolí, přibližně na úrovni městské vily č. p. 125 a povede kolmo do svahu po oplocený konec herní zahrady zdejší mateřské školy. Dále je pak svah prudší, a proto jsou zde navržena čtyři vyosení v podobě ramp, aby byl sklon cesty pro chodce přijatelnější. V místech konců ramp budou osazeny lavičky pro možnost odpočinku. Dále, v horní části je sklon již menší a proto je zde cesta přímá s vložnými menšími schodišti.
Technicky bude proveden přiměřený odkop stávající zeminy, zhutněna takto vzniklá pláň a položeny konstrukční vrstvy cesty ze štěrkodrti a štěrku. Samotný kryt bude proveden v nepravidelných žulových odsecích, kladených do štěrku. Lem dlažby po obou stranách bude po celé délce tvořen železnou pásovinou, usazenou do betonu. Stejně tak schody budou tvořeny z železné pásoviny. Stěny v místech původních schodišť a při průchodu původními, kamennými, opěrnými zdmi budou opět ze železa. Tyto železné stěny budou kotveny do stran pomocí navařených kotev a upevněny do betonových patek. Tyto boky schodišť budou držet okolní terén i zdi. Po zbudování kostry schodišť, včetně boků, by mělo dojít k opravě původních zdí a jejich dotažení až ke kovovým konstrukcím. Pro tyto opravy budou použity stávající kameny z rozpadlých zdí, zasazené do betonové konstrukce. Celá pěší komunikace bude opatřena veřejným osvětlením, sestávajícím celkem z osmi sloupů s osvětlovacími tělesy. V okolí cesty budou provedeny terénní úpravy pro zabránění splavu zeminy na cestu. Terén bude ohumusován a osázen travním semenem. Následná péče není součástí zakázky.
Součástí zakázky je i kácení dřevin, stojících přímo v půdorysu plánované cesty. Ostatní dřeviny stojící v okolí stavby budou zachovány.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    17.02.2021
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    12.03.2021