Veřená zakázka

Výzkum a vývoj PVD vrstvy s univerzální funkčností

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Hlavní město Praha
Kategorie:
Výzkum a vývoj
CPV kódy:
73100000-3 - Výzkum a experimentální vývoj
Popis:

Předmětem plnění veřejné zakázky je poskytování služeb výzkumu a vývoje PVD vrstvy s univerzální funkčností v obráběných materiálech skupiny P, M, S, K, H, N dle normy ISO na nástroje vyráběné zadavatelem. Zadavatel požaduje poskytování služeb v tomto rozsahu:
a) Vývoj, příprava a samotný povlakovací proces na vzorku 60 šarží
(60 samostatných cyklů povlakování), včetně všech nákladů spojených s vývojem a samotnými povlakovacími cykly (přípravné práce, programování receptů, přestavba konfigurace, spotřeba speciálního materiálu, proces povlakování).
b) Pro všechny PVD vrstvy a jejich předešlé iterace zadavatel požaduje:
a. Porovnání vyvinuté PVD vrstvy a všech předešlých iterací se standardem ISO 21874:2019 vyhodnocující složení, strukturu a vlastnosti mnohavrstvých povlaků vytvořených PVD technologií.
b. Pro finálně vyvinutou vrstvu zaznamenat vzhled, složení a strukturu pomocí elektronového mikroskopu.
c. Změření tloušťky vyvinuté PVD vrstvy a všech předešlých iterací dle ISO 26423:2016.
d. Pro finální vyvinutou vrstvu ověřit tloušťku PVD pomocí skenovacího elektronového mikroskopu dle ISO 9220:1995
e. Měření tvrdosti tenkých PVD vrstev pro vyvinutou PVD vrstvu a všechny její předešlé iterace dle ISO 14577-1:2015. Měření tvrdosti provézt v souladu s ISO 6507-1:2018, kovové materiály – Vickersova metoda měření tvrdosti
f. Měření adheze jednotlivých vrstev povlaku mezi sebou a adhezi k substrátu dle normy ISO 26443:2008, vpichem indentorem Rockwellova typu. U vyvinuté PVD vrstvy a všech jejich předešlých iterací.
g. Drsnost PVD vrstvy a všech jejich předešlých iterací pomocí optického profilometru, výsledky ověřit pomocí drsnoměru.

c) Základní technická specifikace PVD vrstvy s univerzální funkčností v obráběných materiálech skupiny P, M, S, K, H, N:
a. Obráběcí operace přesné vrtání
b. Zhoršení drsnosti pracovních ploch nástroje povlakem může být maximálně do 5% ze základu naměřené drsnosti na ploše před povlakem (Rz 2 před povlakem, výsledná maximální drsnost po povlaku Rz 2,1). Bez použití doplňkových leštících operací.
c. Minimální tloušťka PVD vrstvy bude 5 µm na ploše. Měřeno na ploše v zubové mezeře v části za hlavním břitem vrtací špičky.
d. Trvanlivost PVD vrstvy sledovaná v části válcových fazetek na průměru nástroje v místě za hlavním ostřím bude překrývat základní HM materiál i po ukončeném testu (vrtáku dia 8/5D):
i. Obráběný materiál 42CrMo4
ii. vnitřní chlazení
iii. Obráběné parametry vc 150 m/min, f = 0,32 mm/ot. a délka vrtání 90 m

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    19.10.2020