Veřená zakázka

Vývoj systému vzorkování zkušebního media při testech v roztavených kapalných kovech

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Výzkum a vývojStavebnictví a související činnostiProjekty a studie
Stavebnictví a související činnosti ->  Projektové, architektonické a související činnosti
CPV kódy:
71320000-7 - Technické projektování,
73000000-2 - Výzkum a vývoj a související služby,
73100000-3 - Výzkum a experimentální vývoj
Popis:

Předmětem plnění této veřejné zakázky je služba s názvem „Vývoj systému vzorkování zkušebního media při testech v roztavených kapalných kovech“.

Podrobná specifikace předmětu plnění je vymezena v závazném textu návrhu smlouvy.

Zadavatel poptává vývojové práce v oblasti výzkumu systému vzorkování zkušebního media při testech v roztavených kapalných kovech /HLM/ s provozní teplotou kovu do 600 °C v rozsahu:

1. konstrukční návrh cirkulační smyčky k provozovanému autoklávovému systému mechanického zkoušení konstrukčních materiálů v HLM s možností periodického odběru chladícího média
2. výroba funkčního vzorku
3. prokázání funkčnosti zařízení

Předmětem této veřejné zakázky je rozšíření stávajícího autoklávu pro mechanické zkoušky v HLM o nucenou cirkulaci a odběrové místo pro vzorkování korozního media. Dodané zařízení musí být vhodně umístěno tak, aby mechanicky neovlivňovalo stávající zkušební komoru. Zařízení pro nucenou cirkulaci musí být dimenzováno tak, aby zajistilo rychlost proudění korozního média 2 – 3 m/s při obtékání zkušebního vzorku. Rychlost proudění korozního média musí být plynule regulovatelná. Objem korozního média, který vzroste použitím zařízení pro nucenou cirkulaci, nesmí být větší než 0,5l. Zařízení nucené cirkulace musí být kompletně vyhřívané, aby nedošlo k zatuhnutí korozního média. Zařízení musí být navrženo tak, aby žádné korozní médium nezůstalo v systému po vypuštění. Zařízení musí být plně ovladatelné a diagnostikované ze stávajícího řídicího systému.

Součástí dodávky je funkční vzorek zařízení pro nucenou cirkulaci tekutého kovu, systém odběru reprezentativního vzorku aktuálního korozního média, uvedení do provozu, spuštění a synchronizace se stávajícím řídicím systémem. Všechny nové komponenty musí být projektované v souladu s ČSN EN 13445. S ohledem na korozní charakter média musí být použit vhodný materiál. Dodávka musí obsahovat všechny komponenty, práce a potřebné doplňky zajišťující propojení a funkci uvedených zařízení s rozsahem funkcí uvedených v poptávce a to i k tomuto účelu nezbytné komponenty, které nejsou v poptávce přímo uvedeny. Dodavatel musí prokázat funkčnost celé dodávky.

Vývoj systému vzorkování zkušebního media při testech v roztavených kapalných kovech je důležitý pro řešení dílčího cíle projektu R4S: 4.1 Stanovení vlastností mezních stavů ocelí a niklových slitin v podmínkách daných technologií chlazení tekutými kovy a 4.2 Vývoj metodik kvantitativní chemické analýzy složení chladiva reaktorů chlazených HLM.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    16.11.2016
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    28.11.2016