Veřená zakázka

VÝKRM TAGREA – MODERNIZACE FAREM II.

Druh zadávacího řízení:
Otevřené řízení
Lokalita:
Hlavní město Praha
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby Technologie, stroje, přístroje a elektronikaMateriál, součástky a náhradní díly
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Elektronika
CPV kódy:
39563530-0 - Ventilační vedení,
39714100-1 - Ventilátory,
45213240-7 - Výstavba zemědělských objektů
Popis:

1. farma Čekanice
Předmětem projektu je výměna částí technologie a stavební úpravy na pěti halách pro výkrm brojlerových kuřat na farmě Čekanice u Tábora.
Po dobu vázanosti projektu na účel bude stáj využívána pro výkrm brojlerových kuřat.
Výkrm brojlerů je provozován na farmě v devíti halách s celkovou kapacitou 432 000 ks brojlerových kuřat. Výkrmové haly byly uvedeny do provozu v roce 2007. Haly 1 až 6 jsou o rozměrech 95 x 24,1 m, každá o kapacitě 50 000 ks. Zbylé 3 haly, tedy hala 7, 8 a 9, jsou o rozměrech 85 x 24,1 m, jedna o kapacitě 44 000 ks. Každá hala je opatřena samostatnou vstupní místností (velínem), kde se nacházejí všechny ovládací prvky umožňující automatický provoz.
Hala o rozměrech 95x24,1 m je osazena 116 nasávacími klapkami, 8 stropními ventilátory, z nichž 4 jsou řízeny frekvenčním měničem pro plynule měnitelné otáčky a 8 čelními ventilátory. Dále pak 4 topnými tělesy, 6 řadami krmných linek a 7 řadami napájecích linek.
Hala o rozměrech 85x24,1 m je osazena 104 nasávacími klapkami, 7 stropními ventilátory, z nichž 3 jsou řízeny frekvenčním měničem pro plynule měnitelné otáčky a 7 čelními ventilátory. Dále pak 4 topnými tělesy, 6 řadami krmných linek a 7 řadami napájecích linek. Na všech halách jsou instalovány distribučních jednotky.
Ve vztahu k welfare je nejzávažnějším problémem nevyhovující podhled na halách č. 4 a 5, kde dochází k trhání stávající folie podhledu a vypadávání izolace. Stávající izolace je nedostatečná a stropem dochází k velkým ztrátám tepla a na halách 7, 8 a 9 chybějící technologie vysokotlakého chlazení. Díky chybějícímu aktivnímu chlazení dochází v teplých dnech k přehřívání kuřat a jejich následnému úhynu.
Vlivem doplnění technologie a stavebními úpravami se předpokládá zvýšení pohody ustájených hospodářských zvířat, zlepšení mikroklimatu stájového prostředí, zlepšení hodnot produkčních ukazatelů, snížení spotřeby zemního plynu a elektrické energie a tím zlepšení celkové ekonomické efektivity farmy.
2. farma Henigarov
Předmětem projektu je výměna částí technologie na dvou halách (patrech) pro výkrm brojlerových kuřat na farmě Henigarov.
Po dobu vázanosti projektu na účel budou stáje využívány pro výkrm brojlerových kuřat.
V současné době jsou v provozu dvě haly na výkrm brojlerů, obě haly se nachází v jedné dvoupodlažní budově. Hala č. 1 (patro) s kapacitou 33 000 ks brojlerů, hala č. 2 (přízemí) s kapacitou 33 000 ks brojlerů. Celková kapacita farmy je 66 000 ks. Haly byly postaveny původně pro výkrm brojlerových krůt, posledních cca 20 let jsou využívány pro kuřata chovaná na maso. Ventilace na stájích je příčná, podtlaková, přívod vzduchu pomocí stěnových štěrbin na pravé straně hal. Odtah vzduchu je zajišťován na levé straně hal odtahovými ventilátory. Osvětlení v obou halách řešeno pomocí zářivek.
Obě haly jsou v současné době v nevyhovujícím stavu a není možné dodržet požadavky na welfare zvířat. Ve vztahu k welfare je nejzávažnějším problémem chybějící aktivní chlazení. Díky absenci vysokotlakého chlazení dochází v teplých dnech k přehřívání kuřat a jejich následnému úhynu.
Stávající jednotka alarmu je také již na konci živostnosti a je ji třeba vyměnit za modernější.
Dále budou na obě haly (přízemí i 1.p.) budou instalovány nové ventilační jednotky.
Vlivem výměny a doplnění technologie žadatel předpokládá zvýšení pohody ustájených hospodářských zvířat, zlepšení mikroklimatu stájového prostředí, zlepšení hodnot produkčních ukazatelů a celkové ekonomické efektivity farmy.
Podrobné zadání zakázky je uvedeno v samostatných přílohách zadávací dokumentace, kterou tvoří:
- Příloha č. 1a Čekanice-chlazení-zadání.docx
- Příloha č. 1b Čekanice-podhled-zadání.xls
- Příloha č. 1c Henigarov-alarm-zadání.docx
- Příloha č. 1d Henigarov-zadání-chlazení.docx
- Příloha č. 1e Henigarov-zadání-vent. jednotky.docx
Jsou-li v zadávací dokumentaci nebo jejich přílohách uvedeny konkrétní obchodní názvy, jedná se pouze o vymezení požadovaného standardu a zadavatel umožňuje i jiné technicky a kvalitativně srovnatelné řešení.
Práce lze provádět jen v technologických přestávkách mezi jednotlivými výkrmovými turnusy.
6.2. Prohlídka staveniště
Prohlídka místa plnění zakázky bude provedena dne 29. 11. 2016 v 10:00 hod., pro farmu Čekanice
na adrese: Čekanice 207, 390 02 Tábor.
Prohlídka místa plnění zakázky bude provedena dne 30. 11. 2016 v 10:00 hod., pro farmu Henigarov
na adrese: Zálesí u Příchovic, 334 01 Příchovice.
Pro možnost účasti na prohlídce staveniště je nezbytné, aby uchazeči zaslali kontaktní osobě zadavatele pro toto výběrové řízení přihlášku s uvedením obchodního jména uchazeče a jména osob, které se za uchazeče místního šetření zúčastní.
Přihlášku na prohlídku staveniště je nutné zaslat e-mailem kontaktní osobě zadavatele nejpozději jeden (1) pracovní den před termínem konání prohlídky staveniště.
Místní šetření je nezbytné realizovat výhradně v termínech k tomu určených ze strany zadavatele.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    24.11.2016
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    15.12.2016