Veřená zakázka

V 00612 – dodávka PLC řízení stroje pro výrobu jazýčkových přepínačů

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Jihomoravský kraj
Kategorie:
Technologie, stroje, přístroje a elektronika
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Technologie, stroje a přístroje
CPV kódy:
42900000-5 - Různá strojní zařízení pro všeobecné účely a speciální strojní zařízení
Popis:

Předmětem plnění této zakázky je dodání testeru životnosti jazýčkových přepínačů, tj. plnění předpokládaného v rámci dotačního projektu Automatizace a digitalizace výrobního procesu ve společnosti Schalttechnik Janus Austerlitz s.r.o., registrační číslo CZ.01.2.06/0.0/0.0/19_250/0018922.
Technické parametry jsou následující s tím, že zadavatel umožňuje jejich modifikaci při zachování principu, kdy výkonové a rozsahové parametry jsou stanoveny jako minimální a příkonové, rozměrové a váhové parametry jako maximální, pakliže není u konkrétního parametru uvedeno něco jiného, s tolerancí tak, aby zařízení mohlo být instalováno v místě pro toto zařízení určeném.
Tato zakázka zahrnuje i dopravu, montáž, uvedení do provozu a zaškolení obsluhy v místě určeném zadavatelem. Vybraný dodavatel zodpovídá za to, že zakázka bude dodána kompletní a bude obsahovat všechny díly potřebné k bezvadnému provozu. Pro výrobu budou použity pouze originální (nerepasované) komponenty.
Technická specifikace stanovuje základ minimálních požadavků na funkci, výkony, životnost apod.
Obsahuje-li ZD nebo její přílohy konkrétní obchodní názvy či značky, jedná se pouze o vymezení požadovaného standardu a zadavatel umožňuje i jiné technicky a kvalitativně srovnatelné řešení.
Technická specifikace
Společnost vyrábí dva základní typy přepínačů, které se liší délkou skleněného pouzdra, průměrem a tvarem patek a výkonovými parametry. Výrobek se skládá ze skleněné trubičky a tří patek. Patkou se rozumí nadělený a tvarovaný drát s povrchovou úpravou, který tvoří současně kontakty přepínače a současně vývody celé součástky viz přiložené technické listy. Výrobek vzniká ve stroji, kde po ručním vložení všech tří patek a skleněné trubičky dojde k provedení automatického „zasklení“. Zasklením se rozumí zatavení patek do skleněné trubičky, naplnění trubičky ochranným plynem a nastavení parametrů přepínače dle požadavku zákazníka.
Popis stroje:
Stroj sestává ze 4 hlav, což jsou „totožná“ na sobě nezávislá pracoviště, na kterých dochází k zasklení přepínačů, a to zásadně jednotlivě (každá hlava zasklí pouze jeden přepínač v jednom cyklu). Skleněné trubičky a patky jsou do hlav zakládány obsluhou ručně a vlastní proces zasklení probíhá bez obsluhy automaticky.
Cílem je nahradit stávající řízení „identickou“ kopií řízení stroje realizovanou pomocí PLC, kde bude zachován stejný algoritmus zasklení (časování, tavení skla odporovými spirálami, plnění plynů pomocí elektromagnetických ventilů atd.), bude však rozšířen o možnost nastavení parametrů prostřednictvím ovládacího prvku řízení.
Parametry stroje:
 takt stroje je minimálně 100 ks přepínačů/hodinu bez ohledu na typ přepínače
 stroj umožňuje výrobu obou typů přepínače (po náležitém přestavení)
 stroj umožňuje nastavení velikosti ovládací síly přepínače v rozsahu min. 15-50 Az.
 po nastavení příslušné hodnoty Az musí být stroj schopen udržet výstupní parametr přepínačů s přesností ±2 Az (týká se min. 90% vyrobeného množství)
 vstupem stroje jsou výše uvedené tři typy patek, skleněná trubička a média
 médii se rozumí dva druhy ochranných plynů, stlačený vzduch, elektrická energie a chladící voda
 každá hlava je řízena samostatně, ale jinak se stroj chová jako jeden celek
Součástí dodávky je:
 hardware a software PLC řízení pro 5 ks výše popsaných strojů (celkem tedy řízení pro 20 výrobních hlav) a jejich instalace do jednotlivých strojů
 kompletní technická a výkresová dokumentace řízení, umožňující stavbu identické kopie řízení, včetně všech použitých zdrojových programů
 seznam všech nakupovaných dílů, jejich specifikaci včetně kontaktů na jejich dodavatele
 řízení osvětlení pracoviště
 snímač pro přihlášení obsluhy
 řízení zdroje vakua (vývěva, kterou obsahuje každý stroj samostatně)
 doprava, zapojení, oživení a zaškolení
 zobrazovací jednotka pro nastavení parametrů stroje a nastavení polohy patek
 kamerový systém snímající polohu patek
 demontáž veškerého elektrického vystrojení stroje včetně silové i sdělovací části
PLC musí být schopno obousměrné komunikace se systémem MES. Systém musí být schopen přijmout informace o požadovaném typu výrobku a musí předávat informace o obsluze, vyrobeném počtu přepínačů, poruchách, nastavení stroje a další dle pozdějšího upřesnění zadavatele.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    23.05.2022