Veřená zakázka

V 00530 – Produktová a procesní inovace rozšíření použitelnosti recyklovaných stavebních materiálů z demoličních odpadů – dodávka mísícího centra

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Jihomoravský kraj
Kategorie:
Technologie, stroje, přístroje a elektronika
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Technologie, stroje a přístroje
CPV kódy:
42914000-6 - Zařízení pro recyklaci
Popis:

Předmětem plnění této zakázky je dodání plnění předpokládaného v rámci dotačního projektu Produktová a procesní inovace rozšíření použitelnosti recyklovaných stavebních materiálů z demoličních odpadů, registrační číslo CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_318/0023777, konkrétně se jedná o dodávku mísícího centra.
Technické parametry jsou následující s tím, že zadavatel umožňuje jejich modifikaci při zachování principu, kdy výkonové a rozsahové parametry jsou stanoveny jako minimální a příkonové, rozměrové a váhové parametry jako maximální, pakliže není u konkrétního parametru uvedeno něco jiného, s tolerancí tak, aby zařízení mohlo být instalováno v místě pro toto zařízení určeném.
Tato zakázka zahrnuje i dopravu, montáž, uvedení do provozu a zaškolení obsluhy v místě určeném zadavatelem. Vybraný dodavatel zodpovídá za to, že zakázka (respektive její dílčí část) bude dodána kompletní a bude obsahovat všechny díly potřebné k bezvadnému provozu. Pro výrobu budou použity pouze originální (nerepasované) komponenty.
Technická specifikace stanovuje základ minimálních požadavků na funkci, výkony, životnost apod.
Obsahuje-li ZD nebo její přílohy konkrétní obchodní názvy či značky, jedná se pouze o vymezení požadovaného standardu a zadavatel umožňuje i jiné technicky a kvalitativně srovnatelné řešení.
Mísící centrum
Technická specifikace
Nové mísící zařízení bude dodávat speciální stavební hmoty a beton pro dopravní infrastruktury. Zařízení musí obsahovat dvouhřídelovou míchačku s jedním centrálním zásobováním kameniva a příslušenstvím. Současně také skladovací zásobníky příměsí, zařízení pro skladování vody a tlakovou stanici. Poněvadž bude nezávislé na přípojkách, bude součástí zařízení také zdroj elektrické energie. Technické parametry, které musí splňovat zařízení jsou uvedeny následně. Technologie je současně navržena pro zpracování kalové vody z mytí dopravních prostředků.
Vstupní materiály:
Recyklované stavební materiály do pozemních komunikací (RSM) definované v TP 210 Využití recyklovaných stavebních demoličních materiálů do pozemních komunikací. Recyklát z betonu frakce 0-32 mm, recyklát z vozovek frakce 0-32 mm, recyklát ze zdiva frakce 0-32 mm, recyklát směsný frakce 0-32 mm, recyklát asfaltový frakce 0-32 mm, frakce 0-22mm.
Výkon zařízení:
Výkon zařízení je stanoven podle předpokladů a provedených zkoušek s promísením materiálů. Předpoklad teoretického výkonu je stanoven velikostí míchačky a celkového času výroby. Vhledem k technologickým přestávkám a logistice předpokládáme celkový výkon do 22.000 tun/rok.
Délka mísícího cyklu 300 - 515 sek, předpoklad průměr 400 s.
Předpoklad kontinuální výroby minimálně 18 m3/hod
Dávkování je řešeno váhově pro všechny suroviny (cement, recyklát, přísady, voda) dle ČSNEN 45501+AC a ČSNEN 206-1, pro velikost záměsi 50 – 100 %.

Mísící zařízení sestává z těchto částí
Ocelové nosné konstrukce mísírny, s výstupním schodištěm a pomocnými konstrukcemi pro technologickou část, zajišťující komplexní automatický provoz a všechny bezpečnostní prvky.
Dvouhřídelová míchačka určená především k výrobě speciálních směsí a speciálních betonů. Míchačka musí být obložena litinovými výměnnými kachlemi z materiálu Ni-hard (610 HB) s vysokou odolností otěru, víkem s revizními otvory, zajištěným kontrolním otvorem, bezpečnostními prvky, vstupy pro materiál, plošinou pro obsluhu pro mytí a servisování stroje, systémem mazání hřídelí se zásobníkem tuku a centrálním rozvodem mazaných míst. Míchačka musí být dále vybavena usměrňující výsypkou s otěrovým vyložením a gumovou usměrňující manžetou, přičemž pevná část výsypky musí být nad komunikací pod míchačkou minimálně 4,2 m vysoko. Užitný objem míchačky pro namíchání směsi musí být minimálně 2 m3 a celkový objem zařízení minimálně 3000 l. Příkon zařízení minimálně 65 kW. Součástí je odvětrání míchačky.
Doprava materiálu do míchačky pomocí šikmé dráhy s nádobou o objemu minimálně 3000 l. Zařízení musí být vybaveno frekvenčním měničem pro bezpečnost a spolehlivost zařízení. Součástí musí být snímače polohy, bezpečnostní prvky, mechanické zajištění vozíku pro opravy. Příkon zařízení musí být minimálně 30 kW.
Váha pojiv s objemem minimálně 1500 Kg, osazena vibrátorem, uzavírací pneumatickým uzávěrem s motýlkovou klapkou a min. 3 ks tenzometrických snímačů. Součástí je odvětrání váhy pojiv.

Dvoukomorová váha vody pro čistou a kalovou vodu s uzavíracími pneumatickými klapkami, dávkovacími ventily pro hrubé a jemné dávkování. Součástí jsou rozvody vody po stroji, z váhy do míchačky, tlakové čerpadlo pro čistou vodu minimálně 5,5 kW, elektronický průtokoměr s napojením do míchačky a tryskami pro samostatné zkrápění materiálu.
Dvoukomorová váha tekutých příměsí – o objemu min. 2 x 25 l s dávkovacími čerpadly minimálně 4 ks a samotížným vyprazdňováním. Propojení od nádob k váze v plastovém potrubí. Součástí je napojení na vodovodní řád a řešení oplachu po každé navážené dávce.
Technologický rozvod vzduchu, včetně kompresorová stanice, rozvodu po stroji, úpravy vzduchu a mazací systém.
Zásobník kameniva – pro uložení 6 různých frakcí materiálů. Plněný nakladačem z jedné strany. Šířka komory musí být minimálně 3500 mm a objem uloženého materiálu minimálně 35 m3. Tři komory musí být vybaveny minimálně dvěma dávkovacími segmentovým uzávěry, se snímačem polohy a pneumatickým ovládáním. Tři komory musí mít dávkovací pás se snímačem otáček, hladiny materiálu. Zařízení musí týt konstruováno, aby poslední tři komory zajistily nadávkování celkového objemu míchačky minimálně 2 m3 pro jednu záměs. Poslední tři komory musí být vybaveny vibrátorem s proměnným ovládáním pro uvolnění případné klenby. Vibrátory se umožňuje nahradit také vzduchovým uvolňovacím rázovým zařízením, vhodným pro soudržné materiály.
Vážení materiálů se provede na dopravní páse s možností navážit na posledních 3 komorách celkový objem míchačky a šířkou pasu minimálně 1000 mm. Vážní zařízení musí být vybaveno kompletními bezpečnostními prvky, snímáním otáček, stěrači proti ulpívání materiálu. Pohon zařízení minimálně 22 kW.
Zásobník na vstupu materiálu bude opatřen ocelovou mříží, aby se zbránilo vniku případných hrud, nebo nežádoucích materiálů. Tyto mříže budou pouze na 3 komorách soudržného materiálu.
Materiál v zásobníku bude chráněn proti povětrnostním vlivům otevíratelnými poklopy s elektrickým navijákem, dálkovým ovládáním z nakladače, světelnou signalizací pohybu poklopu, snímačem síly větru, propojeného do bezpečnostního řídícího systému, nedovolující manipulaci v případě vyššího větru, než dovoluje statický posudek. Jedná se o 3 komory se soudržným materiálem. Stěny zásobníků materiálu musí být vyrobeny minimálně z plechu S235JR 4 mm silné a kužel z plechu 5 mm S 235JR. sila pojiv minimálně z plechu 4 mm S 235JR.
Zásobník pojiv – pro uložení 3 druhů pojiv, budou použity vzduchotěsná sila, plněné z autocisteren. Sila budou osazeny na ocelové konstrukci a musí být vybaveny bezpečnostními prvky pro ukládání sypkých materiálů a bezpečně vybaveny pro servis a údržbu. Sila musí mít objem každé nádoby minimálně 80 m3 a vybaveny prachovým filtrem o filtrační ploše minimálně 24 m2, přetlakovou a podtlakovou klapkou, čeřícími deskami pro provzdušnění sila, snímáním maximální hladiny se zvukovou, světelnou signalizací, kontinuálním měřením hladiny materiálu s ukazatelem do velínu a uzavírací klapkou pod silem. Doprava materiálu do váhy je pomocí trubkových šnekových dopravníků s výkonem minimálně 60 tun/hod. Sila dodána včetně ocelové konstrukce a vybavena pochozí plošinou pro bezproblémovou údržbu, spolehlivou funkci a čištění.
Stěny zásobníků pojiv musí být vyrobeny minimálně z plechu S235JR 4 mm silné a kužel z plechu 5 mm S 235JR. sila pojiv minimálně z plechu 4 mm S 235JR.
Řídicí systém – Celá mísírna včetně příslušenství musí být řízena spolehlivým plně automatickým řídicím systémem. Řídicí systém požadujeme centralizovaný a musí reagovat na signály linky pro objednávku betonu. Průběžně komunikovat s výrobní linkou a integrovaným vlastním i externím zařízení. Pracoviště musí obsahovat PC operátora, integrované pracoviště dispečera, tiskárnu a potřebné SW.
Ovládání řídicího systému bude vybaveno programem s vizualizací na PC a obsluhou v rámci SW dispečerského programu a operátora. SW musí zjednodušit a zpřehlednit ovládání a umožní jednoduché a účelné nastavení jednotlivých parametrů pro výrobu,
Žádné části programu nesmí být blokovány.
Preferujeme osvědčený řídicí systém včetně bezpečnostních okruhů.
Skříně pro PC musí být v prachotěsné úpravě a všechna PC vybavena záložním zdrojem s přepěťovou ochranou.
Spolehlivá dálková správa zařízení přes internet.
Zařízení s kapacitou minimálně 1000 receptur pro zpracování dostatečného rozsahu různých typů betonových směsí. Automatické sledování stavu výroby, spotřeb a stavu jednotlivých surovin s výstupem do MS Excel případně na tiskárnu.
Komunikační výstup s nadřazeným účetním programem.
Další pracoviště operátora umístěné v detašovaném pracovišti a musí obsahovat kompletní SW dispečera a sloučené pracoviště operátora pro dálkovou správu a ovládání betonárny.
Kabelové propojení pracoviště mísírny a operátora pomocí datového optického kabelu a ETHERNETU. Délka kabelu mezi pracovišti do 170 m. Součástí bude další rezervní propojení pro případné rozšíření datových přenosů. Kabelové rozvody budou vedeny po stávajících sloupech kabelové trasy.
Zařízení pro možnost spuštění mísírny pomocí definovaného nosiče, programovaného u dispečera, zadávajícího zakázku.
Kamerový systém, který bude sledovat provoz technologie, dopravních prostředků. Zařízení musí mít minimálně barevné 4 kamery s přídavným osvětlením, kvadrátor, kabelové propojení.
Kabelové rozvody po stroji, včetně pomocného kotevního materiálu k propojení rozvaděče a jednotlivých spotřebičů. Součástí je dodávka a instalace odpojovače míchačky.
Sonda vlhkosti umístěná v komoře číslo 6, její kabelové propojení, vyhodnocovací jednotka a propojení s řídícím systémem.
Měření teploty směsi v míchačce a výstup do řídícího systému.
Měření teploty v míchačce a propojení do řídícího systému.
Kontejner pro umístění řídícího systému o velikosti minimálně 6 x 2,4 m, tepelně izolovaný vybavený klimatizací, 2 ks oken minimálně 900/1200 mm a žaluzií, vstupními dveřmi a osvětlením. Stěny velínu budou opatřeny omyvatelným povrchem.
Mobilní základy – Kompletní sada základů a komponentů, které zajistí snadnou montáž a demontáž betonárny. Pro mísírnu bude provedena pouze srovnaná a zhutněna pláň. Komplex musí obsahovat sestavu prvků umožňující kompletní osazení a bezpečné provozování technologie. Součástí je také nájezdová rampa, základy pro tlakovou stanici, zásobník vody a generátor.
Součástí je potřeba vyřešit a realizovat příslušné zemní stroje.
Opatření pro provoz v ztížených klimatických podmínkách – Kompletní řešení mísírny a opatření, aby bylo zařízení chráněno proti povětrnostním podmínkám. Je vyžadováno opláštění sendvičovými panely tloušťky minimálně 40 mm. Střešní prvky musí mít tloušťku minimálně 60 mm. Musí být zajištěno prosvětlení minimálně 4 ks platovými okny otevíravými a sklopnými, o rozměrech minimálně 900/1200 mm. Technologie musí být přístupná zateplenými dveřmi a vraty. Rozměry musí umožňovat bezpečné provozování a splňovat podmínky BOZ.
Zařízení musí mít vnitřní provozní a bezpečnostní osvětlení, které bude plně vyhovovat bezpečnostním podmínkám.
Mísírna bude doplněna venkovním osvětlením technologie a to minimálně 6 halogenidovými svítidly s dostatečným výkonem pro provoz mísírny a dopravních prostředků.
Akumulace vody – Technologické zařízení pro zásobu vody a vytvoření potřebného provozního tlaku pro výrobní proces, dávkování vody do dopravních prostředků. Součástí musí být tepelně izolovaný zásobník na minimálně 20 m3 akumulované vody s potřebným příslušenstvím, měřením provozní hladiny. Nádrž bude obsahovat potřebné zařízení udržující akumulovanou vodu v nezamrzlém stavu.
Potřebný provozní tlak bude zajišťovat čerpadlo s plynulým nastavením otáček a tlaku. Součástí je kompletní vybavení, příslušné armatury, řídící autonomní řídící systém a kabelové rozvody s regulačními prvky.
Čerpání recyklované vody – pro zajištění možnosti recyklace použité vody z mytí míchačky bude umístěna ocelová jímka, pro sedimentaci mechanických částí a kalové vody. Připouští se také použití mobilní betonové jímky. Kalová voda bude použita zpět do výroby a bude dávkována do váhy vody. Sestava zařízení bude obsahovat ocelovou jímku s nájezdem pro nakladač, tvořící sedimentační jímku s ocelovým sloupem pro zavěšení potrubí. Dávkovací čerpadlo se spouštěcím zařízením, propojovacím potrubím a závěsem, včetně potřebného řídícího systému a elektroinstalace. Bezpečnostní prvky a zajištěním.
Generátor elektrické energie – pro zajištění potřebného zdroje elektrické energie bude instalován generátor pro venkovní provedení o výkonu minimálně 400 kVA. Součástí je napojení a uvedení do provozu.
Montáž a uvedení do provozu – provedení montáže uvedených komponentů, zaškolení obsluhy v délce minimálně dvou pracovních dní. Náklady na dopravu z místa výroby do Brna a potřebné náklady na mechanizaci a zvedací prostředky.
Konstrukční náležitosti – Spojovací a konstrukční materiál metrický dle platných norem.
Elektroinstalace – Musí odpovídat podmínkám pro použití v ČR dle platných norem ČSN.
Napětí - frekvence 230/400 V AC - 50 Hz. Ovládací část 24V DC.
Dodavatel specifikuje objednateli jednotlivé potřeby a kompletní specifikaci spotřeby elektrické energie.
Technické schéma linky, projektová dokumentace – Součástí nabídky bude podrobné dispoziční schéma mísírny. Projektová dokumentace pro vlastní osazení do stavby bude doplněna až po podpisu smlouvy s dodavatelem technologie.
Bezpečnost, hluk a prašnost – Zařízení musí splňovat platná bezpečnostní kritéria. Jednotlivé části v automatickém provozu musí být odděleny od přístupu osob ochranou zábranou se zajištěním vstupu proti samovolnému spuštění zařízení. Jednotlivé úseky linky od sebe bezpečně odděleny, pro případ údržby jen části linky. Hluková zátěž a prašnost zařízení nesmí ohrožovat zdraví obsluhy a nesmí překračovat limity platné v ČR.
Návod na použití, pravidla bezpečnosti práce, informační, identifikační štítky na zařízení a seznam náhradních dílů – Veškerá uvedená dokumentace musí být v českém jazyce. Vše musí být v souladu s normami a předpisy platnými v EU a ČR. Součástí musí být včetně příslušné revizní zprávy, bezpečnostních a výstražných značek. Protokol o kusové zkoušce rozvaděčů.
Povrchová úprava – ocelové konstrukce stroje a zásobníku, vážící pás, víko míchačky – pozinkované minimálně 120 mikronů. Ocelová sila a technologické zařízení vrchní nátěr minimálně 120 mikronů.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    31.05.2021