Veřená zakázka

V 00506 – dodávka jednoúčelových strojů pro výrobu jazýčkových přepínačů

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Jihomoravský kraj
Kategorie:
Technologie, stroje, přístroje a elektronika
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Technologie, stroje a přístroje
CPV kódy:
42900000-5 - Různá strojní zařízení pro všeobecné účely a speciální strojní zařízení
Popis:

Zadavatel si vyhrazuje právo rozdělit zakázku na jednotlivé části mezi více účastníků.
Zakázka je rozdělena na 2 části přiměřeně v souladu s § 35 zákona o zadávání veřejných zakázek. Nabídky mohou být předkládány na celou zakázku nebo na její jednotlivé části v návaznosti na níže uvedené rozdělení. Každá část bude hodnocena samostatně.
Zakázka je rozdělena na následující 2 části:
1) Část 1: Stroje pro výrobu jazýčkových přepínačů
2) Část 2: RTG stroj pro měření vrstev pokovení
Účastník může podat nabídku na jednu z těchto výše uvedených částí zakázky, případně na obě dvě části zakázky. V rámci každé části zakázky musí být účastníkem nabídnuto vždy kompletní plnění konkrétní části zakázky.

Předmětem plnění této zakázky je dodání plnění předpokládaného v rámci dotačního projektu Automatizace a digitalizace výrobního procesu ve společnosti SCHALTTECHNIK-VERTRIEB-AUSTERLITZ, s.r.o.
Technické parametry jsou následující s tím, že zadavatel umožňuje jejich modifikaci při zachování principu, kdy výkonové a rozsahové parametry jsou stanoveny jako minimální a příkonové, rozměrové a váhové parametry jako maximální, pakliže není u konkrétního parametru uvedeno něco jiného, s tolerancí tak, aby zařízení mohlo být instalováno v místě pro toto zařízení určeném.
Tato zakázka zahrnuje i dopravu, montáž, uvedení do provozu a zaškolení obsluhy v místě určeném zadavatelem. Vybraný dodavatel zodpovídá za to, že zakázka (respektive její dílčí část) bude dodána kompletní a bude obsahovat všechny díly potřebné k bezvadnému provozu. Pro výrobu budou použity pouze originální (nerepasované) komponenty.
Technická specifikace stanovuje základ minimálních požadavků na funkci, výkony, životnost apod.
Obsahuje-li ZD nebo její přílohy konkrétní obchodní názvy či značky, jedná se pouze o vymezení požadovaného standardu a zadavatel umožňuje i jiné technicky a kvalitativně srovnatelné řešení.

1) Část 1: Stroje pro výrobu jazýčkových přepínačů
Technická specifikace
Předmětem zakázky je dodání níže uvedeného zařízení – 2 ks strojů pro výrobu jazýčkových přepínačů (tzv. reed switch), a to za podmínek uvedených dále. Technické parametry jsou následující s tím, že zadavatel umožňuje jejich modifikaci při zachování principu, kdy výkonové a rozsahové parametry jsou stanoveny jako minimální a příkonové, rozměrové a váhové parametry jako maximální, pakliže není u konkrétního parametru uvedeno něco jiného, s tolerancí tak, aby zařízení mohlo být instalováno v místě pro toto zařízení určeném.
Tato zakázka zahrnuje návrh stroje, její konstrukci, výrobu, dopravu, montáž, uvedení do provozu a zaškolení obsluhy v místě určeném zadavatelem. Dodavatel zodpovídá za to, že zakázka bude dodána kompletní a bude obsahovat všechny díly potřebné k bezvadnému provozu. Pro výrobu budou použity pouze originální (nerepasované) komponenty.
Technická specifikace stanovuje základ minimálních požadavků na funkci, výkony, životnost apod.
Příslušný dodavatel se zavazuje potvrzením zakázky dodržet veškeré body tohoto dokumentu.
Obsahuje-li ZD nebo její přílohy konkrétní obchodní názvy či značky, jedná se pouze o vymezení požadovaného standardu a zadavatel umožňuje i jiné technicky a kvalitativně srovnatelné řešení.
Základní informace
Společnost vyrábí dva základní typy přepínačů, které se liší délkou skleněného pouzdra, průměrem a tvarem patek a výkonovými parametry. Výrobek se skládá ze skleněné trubičky a tří patek. Patkou se rozumí nadělený a tvarovaný drát s povrchovou úpravou, který tvoří současně kontakty přepínače a současně vývody celé součástky (viz technické listy). Tento stroj bude slouží po ručním vložení všech tří patek a skleněné trubičky k provedení automatického „zasklení“. Zasklením se rozumí zatavení patek do skleněné trubičky, naplnění trubičky ochranným plynem a nastavení parametrů přepínače dle požadavku zákazníka.
Technická specifikace strojů
Stroj sestává ze 4 hlav, což jsou pracoviště, na kterých dochází k zasklení přepínačů, a to zásadně jednotlivě (každá hlava zasklí pouze jeden přepínač v jednom cyklu). Skleněné trubičky a patky jsou do hlav zakládány obsluhou postupně a ručně a vlastní proces zasklení probíhá během nepřítomnosti obsluhy automaticky.
Parametry stroje:
 takt stroje je minimálně 100 ks přepínačů/hodinu bez ohledu na typ přepínače
 stroj umožňuje výrobu obou typů přepínače (po náležitém přestavení)
 stroj umožňuje nastavení velikosti ovládací síly přepínače v rozsahu min. 15-50 Az.
 vstupem stroje jsou výše uvedené tři typy patek, skleněná trubička a média
 médii se rozumí dva druhy ochranných plynů, stlačený vzduch, elektrická energie a chladící voda
 rozměry stroje jsou max. (šxvxd) 1700x2100x1000 mm
Součástí dodávky je:
 2 ks strojů (4+4 hlavy)
 kompletní technická a výkresová dokumentace stroje umožňující stavbu identické kopie stroje ve formátech PDF, DWG a DXF. 3D model dodat ve formátech STP a IGS.
 seznam všech nakupovaných dílů, jejich specifikaci včetně kontaktů na jejich dodavatele
 osvětlení pracoviště
 snímač pro přihlášení obsluhy
 stroj zahrnuje vlastní zdroj vakua (vývěva)
 doprava, zapojení, oživení a zaškolení
Zadavatel požaduje navrhnout a dodat obdobnou kopii stávajícího stroje, kde bude zachován stejný princip zasklení, a to jak způsobem tavení skla pomocí odporových spirál, výměny ochranných plynů a dalších technických zákonitostí, tak způsobem výroby po jednom přepínači/hlavu. Dodavatel bude zodpovědný za detailní zmapování funkce stroje a návrh nových nebo vytvoření kopie stávajících součástí. Zadavatel poskytne v rámci součinnosti popis technologického procesu a vybranému dodavateli za pomoci diagnostických metod umožní náhled do stávající technologie. Tyto informace vybraný dodavatel obdrží na základě podpisu dohody o mlčenlivosti.
Vyžadované změny:
 zastaralé řízení pomocí hodinových strojků s přepínači bude nahrazeno novým PLC řízením. PLC jednotka zajišťuje správnou návaznost všech procesů. Každá hlava je řízena samostatně, ale jinak se stroj chová jako jeden celek. PLC musí být schopno obousměrné komunikace se systémem MES. Systém musí být schopen přijmout informace o požadovaném typu výrobku a musí předávat informace o obsluze, vyrobeném počtu přepínačů, poruchách, nastavení stroje a další dle pozdějšího upřesnění zadavatele.
 současné zobrazování vzájemné polohy patek pomocí soustavy optických přístrojů bude nahrazeno kamerovým systémem.
Je možné změnit konstrukci stroje, ale pouze co do použitých konstrukčních materiálů s ohledem na vývoj v oboru staveb jednoúčelových automatických strojů. (např. plastové hadice místo kovových trubek). Je nutné zachovat původní parametry, případně je zlepšit (např. průtočnost plynů, kapacita vývěvy atd.)

2) Část 2: RTG stroj pro měření vrstev pokovení
Technická specifikace
Přístroj bude sloužit k měření vrstev pokovení, a to i vícevrstvých systémů. Jedná se o následující kovy: Au, Rh, Ru, Ni, Cu, Sn v tloušťkách 0-2 µm, dále k určení obsahu stejných kovů v pokovovacích lázních případně koncentrátech a také používán k analýze obsahu kovů v různých slitinách (v rozsahu od Al do U). Umožňuje analýzu (složení) základního materiálu při současném měření vícevrstvých systémů (z jednoho měření je znám výsledek jednotlivých tlouštěk vrstev a současně je známo procentuální složení základního materiálu). Přístroj musí být schopen měřit na plochách od průměru 0,5 mm a štěrbinově od 0,2 mm.
Součástí dodávky bude:
- přístroj umožňující měření výše uvedených aplikací
- PC technika sloužící k ovládání přístroje a obousměrné komunikaci se systémem MES
- veškerý software bude v CZ, EN a DE jazykových mutacích (libovolně přepínatelných)
- potřebné příslušenství
- kalibrační normály pro výše uvedené kovy a rozsah měření
- kalibrace vlastního přístroje tak, aby byl schopen zabezpečit požadované aplikace
- kolimátor o průměru 0,2-0,5 mm
- kolimátor obdélníkového tvaru o rozměrech 0,4-0,6 x 0,1-0,2 mm
- automaticky polohovatelný stůl umožňující automatické měření několika předmětů po sobě, a to i ve více vrstvách nad sebou (programovatelné všechny tři osy)
- velikost stolu min. 340 mm v jedné z vodorovných os

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    30.11.2020