Veřená zakázka

V 00379B – Dodávka FVE pro datové centrum itself TH Ivančice

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Jihomoravský kraj
Kategorie:
Energie
Energie ->  Ostatní
CPV kódy:
09330000-1 - Solární energie
Popis:

Předmětem zakázky je dodání níže uvedené technologie fotovoltaické elektrárny, včetně příslušenství nezbytného pro jeho provoz, za podmínek uvedených dále v rámci realizace projektu s názvem „Instalace FVE datových center společnosti itself s.r.o. IVANČICE“, registrační číslo CZ.01.3.10/0.0/0.0/17_138/0011646. Technické parametry jsou následující s tím, že zadavatel umožňuje jejich modifikaci při zachování principu, kdy výkonové a rozsahové parametry jsou stanoveny jako minimální a rozměrové a váhové parametry jako maximální, pakliže není u konkrétního parametru uvedeno něco jiného, s tolerancí tak, aby technologie mohla být instalována v místě pro toto určeném zadavatelem.
Tato zakázka zahrnuje konstrukci, výrobu, dopravu, montáž, uvedení do provozu a zaškolení obsluhy v místě určeném zadavatelem.
Dodavatel zodpovídá za to, že zakázka bude dodána kompletní a bude obsahovat všechny díly potřebné k bezvadnému provozu. Pro výrobu budou použity pouze originální (nerepasované) komponenty.
Technická specifikace stanovuje základ minimálních požadavků na funkci, výkony, životnost apod.
Příslušný dodavatel se zavazuje potvrzením zakázky dodržet veškeré body tohoto dokumentu.
Obsahuje-li ZD nebo její přílohy konkrétní obchodní názvy či značky, jedná se pouze o vymezení požadovaného standardu a zadavatel umožňuje i jiné technicky a kvalitativně srovnatelné řešení.
Technická specifikace a další podmínky
Předmětem řešení je nová fotovoltaická elektrárna. Elektrárna bude vybudována na střeše budovy 107 – skladovací hala, parcela č. st. 353 v katastrálním území Alexovice [655821], Jihomoravský kraj. Elektrárna bude tvořena maximálně 320 ks fotovoltaických panelů o výkonu minimálně 300 Wp, celkový instalovaný výkon fotovoltaického systému činí minimálně 96 kWp.
Technické parametry
Všechny komponenty FVE elektrárny musí splňovat požadavky přiložené projektové dokumentace a další níže uvedené požadavky.
Fotovoltaická elektrárna
 Technologie fotovoltaických panelů: monokrystalická báze
 Celkový požadovaný výkon: 96 kWp
 Výkon fotovoltaických panelů: min. 300 Wp (jeden fotovoltaický panel)
 Rozměr panelů: max. šířka 996 mm x max. výška 1700 mm
 Maximální váha jednoho panelu: 20 kg
 Nominální účinnost panelů: min. 18,35 %
 Maximální systémové napětí: 1000 V
 Propojovací krabice (rozvaděč) krytí: min. IP67
 Délka kabeláže DC propojovacího vedení: min. 95cm
 Možné zatížení panelů do 5400 Pa (doloženo testem, případně certifikátem dle IEC61215)
 Doložení odolnosti panelu proti vlhkosti a solím dle certifikaci dle IEC61701
 Odolnost vůči PID degradaci panelů (doloženo testem / certifikací)
Střídače
 Jeden třífázový střídač, každý o jmenovitém výkonu min. 82,8 kVA
 Evropská vážená účinnost: min. 98 %
 Možnost online monitoringu
 Podpora komunikačních rozhraní: RS 485 a Ethernet (LAN port)
 Podpora komunikačních protokolů: Modbus přes TCP, SunSpec (střídač musí mít definován
 SunSpec Modbus profil)
Výkonové optimizéry
 Obsahují vlastní MPPT tracker pro eliminaci výkonových ztrát (částečné zastínění apod.)
 Možnost dálkového dohledu / monitoringu až na úroveň jednotlivého panelu (dva panely na jeden optimizér)
 Podpora DC safe (100 % hasitelnost pod slunečním svitem) – vypnutí napětí panelů
Vzdálený monitoring
 Je požadován online 24/7 vzdálený monitoring fotovoltaického systému přístupný přes síť internet.
 Znázornění (zobrazení) údajů o aktuální výrobě a výkonu na úroveň střídače a fotovoltaických panelů a s možností znázornění historických dat o výrobě.
Bezpečnosti požadavky
 Požadavkem je bezpečné odpojení celé FVE z provozu prostřednictvím bezpečnostního tlačítka STOP FVE, které odepne FVE od rozvodné sítě budovy a vypne jak AC, tak i DC stranu.
 Fotovoltaický systém umístěný na střešní konstrukci musí splnit požárně bezpečnostní podmínky. Veškeré hlavní kabelové trasy na střešní konstrukci musí být v zakrytých žlabech, stejně tak jako hlavní vedení od fotovoltaických panelů ke střídačům umístěným vně budovy. Specifikaci kabelových tras a jejich zabezpečení řeší Projektová dokumentace a Bezpečnostní protipožární řešení.
Požadavky na konstrukci
 Upevňovací konstrukce panelů na střeše budovy musí být vyrobena z odolného a staticky stálého materiálu. Bude doloženo certifikátem, popř. prohlášením o shodě vydaného výrobcem konstrukce, popř. aerodynamickým, popř. podobným testem konstrukce.
 Celá konstrukce pro panely a upevnění panelů musí odpovídat příslušné normě ČSN.
Požadavky na paralelní provoz FVE
 Veškeré požadavky na paralelní provoz fotovoltaického zdroje (výrobny elektřiny) jsou definovány v platných Pravidlech pro provoz distribučních sítí (PPDS), příloha č. 4. Uchazeč musí tyto pravidla bezezbytku dodržet.
 Součástí nabídky musí být prohlášení, že zcela dodrží tyto definovaná pravidla v plném rozsahu včetně prohlášení o technologiích síťových střídačů (dodržení normy EN 50438:2013).
Rozsah dodávané technologie
Předmětem dodávky je dodávka nové, nepoužité technologie fotovoltaické elektrárny včetně kompletní montáže v místě plnění.
Dodávka technologie FVE se skládá z následujících jednotlivých částí:
 Dodávka fotovoltaických panelů
 Dodávka střídače
 Dodávka konstrukcí
 Dodávka elektroinstalačního materiálu
 Dodávka monitoringu
 Elektroinstalační práce
 Montážní práce
 Napojení FVE na stávající rozvodnou síť budovy datacentra

Nedílnou součástí dodávky FVE je i úprava projektové dokumentace, resp. počet a/nebo rozmístění fotovoltaických panelů tak, aby byl respektován nový systém ochrany před bleskem (viz výkres EL-01) budov 107 a 108, který nebyl v době vyhotovení PD na výstavbu FVE k dispozici.
Součástí dodávky FVE je i dodávka silové kabeláže pro napojení FVE na stávající rozvodnu budovy datacentra a její zapojení na straně FVE. Vlastní natažení kabeláže v rámci budovy datacentra a její zapojení na straně rozvodny datacentra není součástí dodávky.
Instalace technologie FVE
Technické řešení
Fotovoltaická elektrárna bude instalována na střechu budovy 107 – skladovací hala, která je součástí areálu datacentra TH Ivančice. Střídač a rozvaděč FVE budou instalovány na vnitřní stěnu budovy 108, která přiléhá k budově 107.
FVE bude napojena na stávající rozvodnou síť budovy datacentra přes dodanou silovou kabeláž, která bude zapojena na výstupní bod rozvaděče FVE. Vlastní natažení propojovací silové kabeláže v kabelových trasách v rámci budovy a její zapojení na vstupní bod rozvodny datacentra zajistí zadavatel.
Postup a koordinace prací
Technologie FVE bude instalována na střechu budovy 107 za plného provozu datacentra. Při instalaci je tedy nutno dbát pokynů zadavatele. Dále je nutno při rozmisťování fotovoltaických panelů respektovat stávající instalaci hromosvodu a jímací soustavy
Veškeré další technické podrobnosti jsou uvedeny v projektové dokumentaci a výkazu výměr, který je přílohou č. 3 této zadávací dokumentace.
Projektová dokumentace a výkaz výměr představuje popis minimálních parametrů technického řešení. Účastníci výslovně mohou nabídnout i jiné lepší technické řešení s tím, že dle tohoto technického řešení příslušně upraví výkaz výměr a toto technické řešení popíší a doloží (produktové listy výrobců jednotlivých zařízení apod.) tak, aby zadavatel mohl posoudit splnění minimálních požadovaných podmínek.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    23.03.2020