Veřená zakázka

V 00354G – dodávka přenosové technologie DWDM pro datová centra itself

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Jihomoravský kraj
Kategorie:
IT
IT ->  HW a příslušenství
CPV kódy:
30230000-0 - Zařízení související s počítači,
32420000-3 - Síťová zařízení
Popis:

Předmětem zakázky je dodání níže uvedeného zařízení včetně příslušenství za podmínek uvedených dále v zadávací dokumentaci a jejích přílohách. Technické parametry jsou následující s tím, že zadavatel umožňuje jejich modifikaci při zachování principu, kdy výkonové a rozsahové parametry jsou stanoveny jako minimální a rozměrové a váhové parametry jako maximální, pakliže není u konkrétního parametru uvedeno něco jiného, s tolerancí tak, aby zařízení mohlo být instalováno a připojeno ke stávajícím zařízením zadavatele v místě pro toto zařízení určeném.
Dodavatel zodpovídá za to, že zakázka bude dodána kompletní a bude obsahovat všechny díly potřebné k bezvadnému užívání.
Technická specifikace stanovuje základ minimálních požadavků na funkci, výkony, životnost apod.
Příslušný dodavatel se zavazuje potvrzením zakázky dodržet veškeré body tohoto dokumentu.
Obsahuje-li ZD nebo její přílohy konkrétní obchodní názvy či značky, jedná se pouze o vymezení požadovaného standardu a zadavatel umožňuje i jiné technicky a kvalitativně srovnatelné řešení.
Předmět plnění je položkově kvůli jednotnému ocenění vypsán v příloze č. 2 kupní smlouvy. Zakázka bude plněna postupně dle podmínek stanovených ve smlouvě.
Technická specifikace
Současný stav:
Stávající optická páteřní síť postavená na technologii DWDM Nx10 Gbps, na kterou jsou mimo jiné připojena porty o rychlosti 10G i obě naše datacentra (TH Brno a TH Ivančice), již kapacitně nedostačuje aktuálním potřebám (především ve směru na Prahu a Bratislavu). Použitá technologie navíc umožňuje realizovat pouze 1 Gbps a 10 Gbps datové okruhy (např. pro spojení zařízení zákazníků umístěné v datacentru TH Brno/TH Ivančice s centrálou v Praze), což spolu s rostoucím zájmem a klesající cenou 100 Gbps datových okruhů ohrožuje naši konkurenceschopnost a to nejen v oblasti housingových služeb.
S ohledem na výše popsaný stav probíhá v současnosti přestavba páteřní sítě na plně koherentní síť s využitím technologie DWDM Nx100 Gbps, resp. 200/400 Gbps na vlnovou délku. V rámci přestavby je modernizován systém optické přenosové sítě (dále také jako „SOPS“) mezi koncovými uzly v Praze (TTC a CE Colo) a v trasových bodech na trase Praha (TTC) – Brno a na trase Praha (CE Colo) – Ivančice. SOPS v popsaných uzlech a bodech páteřní sítě využívá optické komponenty od francouzského výrobce Ekinops.
Plánovaný stav:
Cílem projektu a zároveň předmětem poptávky je modernizace koncových uzlů umístěných v datacentrech TH Brno a TH Ivančice, čímž dojde k vytvoření moderní páteřní sítě s kruhovou topologií. Ve výsledku budou obě datacentra napojena na páteřní síť směr Praha s linkovou přenosovou kapacitou 800 Gbps pro TH Brno a 400 Gbps pro TH Ivančice. Díky kruhové topologii bude toto napojení redundantní a trasově diverzitní. Z pohledu zákazníka pak bude možné nabídnout napojení na systém optické přenosové sítě v konfiguraci portů 7x100GE + 10x10GE v TH Brno a 4x100GE v TH Ivančice. Kapacitu napojení na páteřní síť bude možné kdykoliv později rozšířit s pomocí dalších modulů a vlnových délek až na 16 Tbps (16000 Gbps).
Dosažením plánovaného stavu bude možné realizovat 100 Gbps datové okruhy propojující obě datacentra na Prahu po geograficky diverzitních trasách, takže bude možné nabízet geograficky redundantní napojení obou datacenter na hlavní peeringové uzly v Praze.
Při návrhu řešení je nutné vzít v úvahu fakt, že koncové body v obou datacentrech budou napojeny na modernizovanou páteřní síť postavenou na technologii Ekinops. Navržené řešení tedy musí být kompatibilní, zejména co se týče kompatibility linkových koherentních laserů a karet, které jsou použity v koncových uzlech v Praze. Konkrétně se jedná o kartu Ekinops PM_400FRS04-SF(100G ULH, 200G LH and 400 GMR FlexRate Muxponder). Dále je nutné vzít v úvahu i to, že nejbližší trasový bod na trase Praha (TTC) – Brno je od TH Brno vzdálen 122 km a útlum tohoto úseku je 30.0 dB. Na trase Praha (CE Colo) – Ivančice takové omezení není (z pohledu útlumu), zde bude pro přenos po trase použita technologie alien wavelength.
Rozsah dodávané technologie:
Pro realizaci plánovaného stavu požadujeme dodání níže uvedených prvků systému optické přenosové sítě, které musí splňovat technické parametry specifikované níže a vyhovět popsanému záměru.
Rozsah dodávky pro TH Brno:
• 1ks chassis s redundantním napájením pro osazování aktivních prvků vč. montážního kitu
• 1ks chassis pro pasivní komponenty (volitelné) vč. montážního kitu
• 1ks karet s linkovými koherentními lasery pro přenosovou rychlost 8x100Gbps
• 1ks karet osazené klientskými porty QSFP28 7x100G
• 1ks karet osazené klientskými porty SFP+ 10x10G

Rozsah dodávky pro TH Ivančice:
• 1ks chassis s redundantním napájením pro osazování aktivních prvků vč. montážního kitu
• 1ks chassis pro pasivní komponenty (volitelné) vč. montážního kitu
• 1ks karet s linkovými koherentními lasery pro přenosovou rychlost 4x100Gbps
• 1ks karet osazené klientskými porty QSFP28 1x100G

Technické požadavky
• Dodaný systém optické přenosové sítě (SOPS) musí být postaven na technologii DWDM v rastru 50/100GHz dle ITU G.694.1 kvůli možnosti napojení infrastruktury na další trasy operátorů formou alien wavelength.
• SOPS musí být modulární – skládat se ze chassis, které budou zajišťovat redundantní napájení z DC sítě 48V a modulů větrání provozních komponent.
• SOPS nesmí překročit celkovou velikost 9 RU v Brně a 2RU v Ivančicích včetně pasivních komponent a jeho maximální celkový odběr nesmí při plném zatížení překročit 1000 W.
• SOPS může mít pasivní komponenty mimo aktivní šasi, ale celkově řešení nesmí být větší než 9RU a 2RU na jednu linku a datacentrum.
• SOPS musí nabídnout rozhraní s form factor SFP+ pro klientské příspěvkové signály OTU2, OTU2e, 10GbE-LAN, FC 1/2/4/8/16 a s form factor QSFP28 pro příspěvkové klientské signály 100Gbps.
• SOPS musí nabídnout správu za pomoci CLI (RS-232 a SSH) a web klienta založeného na podpoře aplikace JAVA (běh na OS Windows a OS Linux).

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    05.08.2019