Veřená zakázka

Turistická rozhledna Světlý vrch, Albrechtice v Jizerských horách

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Liberecký kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby Materiál, součástky a náhradní díly
CPV kódy:
45233100-0 - Stavební úpravy pro komunikace,
45262420-1 - Instalace a montáž ocelových konstrukcí pro stavby,
45422100-2 - Dřevěné konstrukce
Popis:

Předmětem veřejné zakázky je vybudování turistické rozhledny a úpravu stávající přístupové cesty na Světlém vrchu v katastrálním území obce Albrechtice v Jizerských horách. Jedná se o novostavbu vertikální rozhledny o výšce 21 m, a to od základového terénu po vyhlídkovou plošinu (22,2 m je výška včetně zábradlí).

Rozhledna je navržena jako dřevostavba z lepeného lamelového dřeva. Veškeré dřevěné prvky budou natřeny lazurovací barvou v hnědočerveném odstínu. Obvod rozhledny je tvořen pravidelným osmibokým půdorysem o průměru 5 m. Konstrukčně se jedná o 8 svislých sloupů upevněných do horizontálně situovaných čtverců, které jsou oproti sobě otočeny o 45°. Konstrukce je dělena na montážní segmenty po výšce 3 m. Svislé nosné prvky budou mít kruhový průřez D 160 až 200 mm dle výšky, vodorovné čtvercové rámy pak budou provedeny z hranolů cca 160/160 mm. Veškeré dřevěné nosné prvky musí být vyrobeny z lepených hranolů. Dojde tak k výraznému snížení různých objemových změn vlivem stárnutí a dotvarování dřevěných konstrukcí. Spojovací materiál (táhla, kování, šroubové spoje) je uvažován ocelový pozinkovaný. Vyhlídková plošina bude téměř kruhová o průměru 6,5 m. Zábradlí bude tvořeno svislými pozinkovanými sloupky s výpletem z diagonálně ohýbaných dřevěných latí.
Jako komunikační prvek je navrženo bezúdržbové ocelové, žárově zinkované točité samonosné schodiště o nosném středovém sloupu a průměru 2,75 m. Stupně i vyhlídková plošina bude tvořena z žárově zinkovaných pororoštů. Stabilita schodiště bude zajištěna vodorovnými kotevními táhly k obvodové dřevěné konstrukci věže.
Konstrukce sloupů a schodiště bude založena na betonových patkách, které mezi sebou budou propojeny.
Na rozhledně nebude použito výstražné značení překážky leteckého provozu.
Úprava přístupové cesty:
Stávající lesní cesta k vrcholu Světlého vrchu, vycházející z obecní komunikace spojující oblast Křížku s Mariánskou Horou, bude zbavena náletu a zpevněna. Jedná se zhruba o 200 m dlouhý úsek vedoucí lesním porostem. Cesta bude zachována v šíři 3 m. Podkladní vrstvy budou dosypány drceným kamenivem, povrchově odvodněny a řádně zhutněny. Povrch bude proveden z místního perku. Cesta bude sloužit pro dopravu materiálu pro stavbu. Po dokončení stavby bude uzavřena pro provoz motorových vozidel. Úpravy stávající přístupové cesty budou provedeny v souladu s par. 15, odst. 1, písm. a) až d) vyhlášky č. 104/1997 Sb.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    03.09.2019
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    23.09.2019