Veřená zakázka

Snížení energetické náročnosti budov v oblastní nemocnici Náchod a změna v provozování pavilonu B, C – projektová dokumentace a autorský dozor

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
OstatníStavebnictví a související činnostiProjekty a studie
Stavebnictví a související činnosti ->  Ostatní
Stavebnictví a související činnosti ->  Projektové, architektonické a související činnosti
CPV kódy:
71000000-8 - Architektonické, stavební, technické a inspekční služby,
71242000-6 - Příprava návrhů a projektů, odhad nákladů,
71251000-2 - Architektonické služby a stavební dozor,
71300000-1 - Technicko-inženýrské služby,
71320000-7 - Technické projektování
Popis:

A. Snížení energetické náročnosti budov v oblastní nemocnici Náchod -pavilon C (st.p.č. 3572)
B. Snížení energetické náročnosti budov v oblastní nemocnici Náchod-pavilon B (st.p.č.3613)
C. Stavební úpravy a udržovací práce prostorů pavilonu B (st.p.č.3613) a C (st.p.č. 3572) se změnou v užívání


Cílem projekčních prací investičních záměrů je dosažení úspory min. 30 % z neobnovitelných zdrojů zejména pořízením nového vybavení v dále specifikovaném rozsahu:

Předmětem veřejné zakázky je zpracování energetického posudku, průkazu energetické náročnosti budovy (PENB), odborný posudek výskytu obecně, a zvláště chráněných synantropních druhů živočichů a projektové dokumentace pro stavební povolení (DSP) včetně kompletního zajištění inženýrské činnosti včetně projednání navržených řešení s dotčenými orgány státní správy atd., včetně získání kladných pravomocných stavebních povolení, případně jiných opatření stavebního úřadu nezbytných k realizaci staveb dle zpracovaných projektových dokumentací a úhrady všech správních poplatků a projektové dokumentace pro provádění stavby (DPS) v členění dle projektů včetně položkových rozpočtů a výkazu výměr a související dokumenty. Dále je předmětem veřejné zakázky zajištění autorského dozoru během realizace projektu.

Předmětem veřejné zakázky je dále také poskytnutí součinnosti zadavateli při přípravě a realizaci zadávacího řízení veřejné zakázky na stavební práce a výkonu činnosti technického dozoru stavebníka a koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v rámci příslušné stavby. Jedná se vždy o minimálně tři samostatná zadávací či výběrová řízení. Předmětem činnosti dodavatele v rámci plnění této části veřejné zakázky je příprava odpovědí na žádosti o vysvětlení projektové dokumentace a kontrola předmětných částí nabídek a zajištění autorského dozoru na stavbě.

Zadavatel bude v průběhu realizace preferovat řešení, které bude energeticky úsporné a environmentálně šetrné.

Předmětem projektu s ozn. A a B je kompletní zateplení obvodových plášťů budov, zateplení střech a atik včetně výměny střešní krytiny a oplechování, kompletní výměna všech exteriérových otvorových výplní včetně parapetů, vnitřních žaluzií, fasádních mřížek, oprava vstupních schodů, výměna a úpravy všech exteriérových TZB systémů a rozvodů (hromosvod, slaboproud, osvětlení, VZT a chlazení, odvodnění střech atd.) dotčených zateplením budov a další nezbytné úpravy objektů související cílem těchto projektů.

Předmětem projektu s ozn. C jsou stavební úpravy a udržovací práce se změnou užívání prvního podzemního a prvního nadzemního podlaží (dále jen „N.P.“) pavilonu C za účelem zřízení lékárny s novým vstupem a se skladovým zázemím, dále třetího N.P. pavilonu C za účelem zřízení administrativních provozů a třetího N.P. pavilonu B za účelem rozšíření oddělení neurologie, které je v současné době provozováno ve čtvrtém N.P. tohoto pavilónu. Úpravy a změna v užívání v třetím N.P musí provozně a funkčně navazovat na provoz ve čtvrtém N.P. neurologie. Součástí projektu jsou úpravy a doplnění TZB rozvodů a zařízení (VZT, chlazení UT, silnoproud, medicinální plyny, slaboproud, ZTI, potrubní pošta apod.) vyvolané stavební úpravami a změnou užívání prostorů. Pro tento projekt bude zpracován projekt zdravotnické technologie, vybavení IT a interiéru a informační systém.

Předmětem plnění je vypracování stavební a technické pasportizace stávajících budov (ozn. B a C) v elektronické i papírové formě ve dvojím vyhotovení, dále zajištění koordinace a součinnosti se souběžně vznikajícími projekty s názvem: „Oblastní nemocnice Náchod – II. etapa modernizace a dostavby“, Realizace urgentního a centrálního příjmu Oblastní nemocnice Náchod“ a s projektem Oblastní nemocnice Náchod – Centrální hala včetně zastřešení. Projekty s ozn. A, B, C musí zohledňovat a vycházet ze „Stavebně-architektonické a provozně-dispoziční studie Oblastní nemocnice Náchod – II. etapa modernizace a dostavby“ a dále z „Architektonicko-provozní studie předprostoru ON Náchod“, vypracovaných společností DOMY spol. s r.o., se sídlem Politických vězňů 1597/19, 110 00 Praha IČO: 41692870. Vybrané části těchto studií týkající se předmětu projektu s ozn. A, B, C, je přílohou č. 1 této výzvy.
Předmětem je zajištění projednání a souhlasu s provozní dispozicí projektu s ozn. C budoucího uživatele.

Součástí projektové dokumentace je i zpracování plánu organizace výstavby.
Součástí projektové dokumentace je i zpracování plánu BOZP.

Je-li to s ohledem na realizované služby smysluplné, zadavatel požaduje řešení, které bude energeticky úsporné a environmentálně šetrné, zejména požaduje, aby dodavatel projektové dokumentace při jejím vypracovávání řešil možnost zpětného využití dešťových vod pro provoz objektu nad rámec požadavku § 5 odst. 3 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.
Předmět plnění se skládá z následujících částí:
a) zpracování Energetického posudku (EP) dle vyhlášky č. 141/2021 Sb. o energetickém posudku a o údajích vedených v Systému monitoringu spotřeby energie, zpracovaný energetickým specialistou s příslušným oprávněním podle zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, v platném znění;
b) zpracování Průkazu energetické náročnosti budovy (PENB) dle vyhlášky č. 264/2020 o energické náročnosti budov, v platném znění, pro stav po realizaci projektu s tím, že musí být zřejmé, které energetické zdroje a stavební konstrukce budou projektem řešeny;
c) zpracování DSP a DPS, včetně položkového rozpočtu dle zadávacích podmínek veřejné zakázky, zejména návrhu smlouvy o dílo. Struktura a členění rozpočtu budou odpovídat běžnému položkovému rozpočtu, tzn. členění na stavební objekty a provozní soubory dle textové části projektové dokumentace. Soupis stavebních prací, dodávek a služeb včetně výkazu výměr bude plně v souladu s vyhláškou č. 169/2016 Sb., o stanovení rozsahu dokumentace veřejné zakázky na stavební práce a soupisu stavebních prací, dodávek a služeb s výkazem výměr, ve znění pozdějších předpisů a realizace související inženýrské činnosti. Součástí DPS projektu s ozn. C je i zpracování projektu zdravotnické technologie, vybavení IT a interiéru a informační systém.
d) Odborný posudek zpracovaný v souladu s „Metodikou posuzování staveb z hlediska výskytu obecně, a zvláště chráněných synantropních druhů živočichů“ odborně způsobilou osobou, posuzující výskyt živočichů na zateplovaném (rekonstruovaném) objektu, pokud je pro daný projekt relevantní a je možné jej v době podání žádosti realizovat. V tom případě se předkládá prohlášení zpracovatele posudku, že bude posudek zpracován v dalších fázích projektu. V současné době zadavatel nemá Metodický pokyn k dispozici, bude poskytnut vybranému dodavateli, respektive zhotoviteli po podpisu smlouvy, bez zbytečného odkladu poté, jakmile jej bude mít k dispozici.

Zadavatel upozorňuje dodavatele, že zpracování odborného posudku výskytu zvláště chráněných synantropních druhů živočichů bude realizováno pouze na základě výzvy zadavatele. Výzvu zadavatel zašle v případě, že na základě zpracování EP+PENB vyplyne splnění podmínek výzvy OPŽP, zejména poté podmínky požadované úspory 30%.

Další části plnění veřejné zakázky (součinnost a autorský dozor - písm. e) a f) části předmětu plnění dle tohoto článku, uvedené níže) budou realizovány pouze na výzvu zadavatele. Podmínkou výzvy zadavatele je realizace výběrového či zadávacího řízení navazujícího na realizaci této veřejné zakázky.
e) poskytnutí součinnosti zadavateli při přípravě a realizaci zadávacího řízení veřejné zakázky na stavební práce a výkon činnosti technického dozoru stavebníka a koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v rámci příslušné stavby. Jedná se vždy o minimálně dvě samostatná zadávací či výběrová řízení. Předmětem činnosti dodavatele v rámci plnění této části veřejné zakázky je příprava odpovědí na žádosti o vysvětlení projektové dokumentace a kontrola předmětných částí nabídek;
f) autorský dozor na stavbě.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    03.08.2023