Veřená zakázka

Sanace bývalého skladu pohonných hmot v České Lípě

Druh zadávacího řízení:
Otevřené řízení
Lokalita:
Liberecký kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Ostatní
CPV kódy:
45110000-1 - Demolice a zemní práce,
45112340-0 - Dekontaminace půdy,
90722100-5 - Sanace průmyslových zón
Popis:

Předmětem veřejné zakázky projektovaných prací je sanace staré ekologické zátěže v prostoru bývalého distribučního skladu PHM spol. Benzina s.p. v České Lípě, dnes ve vlastnictví společnosti HELIODROMUS, SE.

Průzkumy provedené v rámci analýzy rizik (EKORA s.r.o., 4/2012) prokázaly kontaminaci všech složek životního prostředí zejména ropnými uhlovodíky. Většina stavebních konstrukcí je masivně kontaminována ropnými látkami. Celkem bylo identifikováno 6 ohnisek kontaminovaných zemin, z toho 2 ohniska obsahují zeminy s nadlimitní koncentrací ropných látek. Na hladině podzemní vody se nachází volná organická fáze. Podniková jednotná kanalizace, která prochází kontaminačním mrakem podzemních vod, představuje umělou drenáž pro tyto vody. Kanalizace ústí do místní vodoteče a znečišťuje povrchové vody. Aktivní sanační zásah bude spočívat v odstranění případných zbytkových náplní jímek, nádrží a lapolů, demontáži veškeré technologie, demolici stavebních objektů a kanalizace, těžbě kontaminovaných zemin a v sanaci podzemních vod.

Dodavatel má povinnost realizovat veřejnou zakázku podle Závazného stanoviska MŽP z 13. 9. 2012, č.j. 64554/ENV/12. Cílem projektovaných prací je eliminovat ekologická rizika a revitalizovat prostor pro budoucí zástavbu. Podrobně je předmět zakázky, včetně projektovaného způsobu a postupu prací popsán v analýze rizik zpracované společností EKORA s.r.o., Sinkulova 329/48, 140 00 Praha-Nusle, 6/2012 ze dne 4/2012 a v projektové dokumentaci Demolice a sanace areálu bývalého distribučního skladu PHM v České Lípě.

Součástí veřejné zakázky jsou také stavební práce, které nejsou základním účelem veřejné zakázky, avšak jejich provedení je nezbytné pro splnění veřejné zakázky na služby.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    22.02.2015
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    16.04.2015