Veřená zakázka

Rychlá spojení - studie příležitostí

Číslo ve věstníku:
488915
Druh zadávacího řízení:
Otevřené řízení
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Poradenské, právní a tlumočnické službyProjekty a studie
CPV kódy:
71241000-9 - Studie proveditelnosti, poradenství, analýza,
71311200-3 - Poradenství v oblasti dopravních systémů,
71313400-9 - Posouzení vlivu stavby na životní prostředí
Popis:

Studie příležitostí je jedním ze základních vstupů pro rozhodovací proces Ministerstva dopravy a Správy železniční dopravní cesty, státní organizace, (dále jen SŽDC) v oblasti dopravní politiky státu (dopravní koncepce) a bude po jejím projednání a schválení na úrovni vlády ČR sloužit jako podklad pro další přípravu projektů tzv. rychlých spojení. Jejím smyslem je v kontextu evropské dopravní politiky i národních hospodářských a společenských potřeb a požadavků pojmenovat hlavní příležitosti, rizika a hrozby plynoucí z realizace, či případné nerealizace rychlých spojení, která si kladou za cíl dosažení efektivnějšího propojení důležitých center osídlení v České republice, případně těchto center se zahraničím a posílení pozice ČR v dopravních vztazích v rámci EU.
Studie příležitostí si klade za cíl popsat proces výběru nejvhodnějšího řešení a stanovení přínosů tohoto řešení včetně popsání zdrojů, jimiž bude tohoto řešení dosaženo s ohledem na dostupnost finančních prostředků, personálních kapacit, společenské poptávky apod. Je tedy klíčovým materiálem, který předchází dalším krokům předprojektové přípravy (studie proveditelnosti, projektový záměr atd.). Studie příležitostí bude také vstupem pro budoucí „master plan“ železnic na území ČR, který bude rovněž interaktivní s dokumentem Dopravní sektorové strategie, 2. fáze.
Úkolem zpracovatele Studie příležitostí rychlých spojení (RS) je na základě expertní analýzy s ohledem na dosud zpracované materiály k problematice vysokorychlostních tratí (VRT) i další dokumenty (např. Dopravní politika, DSS 2. fáze, hospodářské a energetické koncepce státu, dokumenty EU apod. – povinný seznam viz dále) a rovněž dle vlastního uvážení a zkušeností posoudit investiční příležitost vyplývající z realizace koncepce rychlých spojení v České republice pro možnost dosažení cílů definovaných v jednotlivých národních i evropských politikách.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    30.05.2014
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    11.11.2014
  • calendar_today 
    Termín otevírání obálek:
    11.11.2014