Veřená zakázka

Revitalizace ploch mezi domy č.p. 1729 a 1730, Trávníky, Vsetín

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Zlínský kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
CPV kódy:
45233000-9 - Výstavba, zakládání a povrchové práce pro komunikace
Popis:

Předmětem zakázky jsou stavební práce na akci: „Revitalizace ploch mezi domy 1729 a 1730, Trávníky, Vsetín“.
Popis veřejné zakázky:
Místo stavby – Zlínský kraj, k. ú. Vsetín, parc. č. 2361, 2360.
Stavba je členěna na následující stavební objekty:
SO 101 – STAVEBNÍ ÚPRAVY KOMUNIKACE
Předmětem stavebního objektu je stavební úprava stávajících ploch účelové komunikace.
Stavební úpravy komunikace spočívají ve výměně konstrukčních vrstev, ohraničení komunikace pomocí silničních obrub a obnově odvodnění komunikace. Novým povrchem je asfaltobeton. Od zatravnění bude plocha komunikace oddělena pomocí silniční obruby do bet. lože s nášlapem +0,10 m. Od zpevněných ploch před domy a nájezdu na chodník bude silnice oddělena pomocí silniční nájezdové obruby s nášlapem + 0,02 m. Skladba rekonstrukce komunikace je patrná ze vzorového řezu. Základní navržený příčný sklon je jednostranný 2,50 % a přibližně kopíruje stávající příčný sklon komunikace. Celková výměra plochy komunikace je cca 740 m2.
Komunikace jsou rozděleny na dva úseky – červená trasa A a zelená trasa B. Červená trasa je navržena jako obousměrná, základní šířky 3,60 m. Červená trasa je navržena jako základní – začíná u napojení na ulici Družby a konec úpravy je v km 0,109 napojením na ulici Zelená. Rozsah úpravy se však neshoduje se staničením začátku a konce, viz situace. Délka úpravy červené trasy je 0,092 km.
Zelená trasa se napojuje na červenou trasu v jejím km 0,027 vpravo a končí napojením zpět na červenou trasu v jejím km 0,083 vpravo. Komunikace je navržená jako jednosměrná, základní šířky 3,60 m, kdy v úseku s napojeným šikmým stáním bude komunikace rozšířena na 4,50 m. Celková délka úpravy zelené trasy komunikace je 0,089 km.
SO 102 – CHODNÍKY
Chodníky ve dvoře budou v zakresleném rozsahu upraveny vč. podkladních konstrukčních vrstev. Chodník bude lemován chodníkovou obrubou, na jedné straně zvýšenou +0,06 m.
Základní navržený příčný sklon je jednostranný 2,00 %. Podélný sklon se pohybuje v mezích 0,50 až 3,50 %. Povrch chodníku je navržen ze zámkové dlažby tl. 60 mm na podkladních vrstvách z kameniva.
V rámci chodníku je uvažováno také s umístěním mobiliáře, viz níže.
Mobiliář
Pískoviště je uvažováno jako dřevěný rám o vnějším půdorysném rozměru 4,00*4,00 m, výšky 0,30 m. Obvod pískoviště tvoří dřevěná konstrukce z hranolů 90*90 mm a bude ukončena sedákem v podobě dřevěného hranolu 30*150 mm. Masivní dřevěná rámová konstrukce bude opatřena lazurovacím lakem a bude osazena přímo na povrch ze zámkové dlažby. Pískoviště bude vybaveno ochrannou zakrývací plachtou, která bude ukotvena k rámu.
Dále je počítáno s obnovou sušáků na prádlo (celkem 20 ks), přibližně v místech původních sušáků. Budou osazeny nové sušáky dle výkresu situace. Také bude obnoven klepač na koberce v severní části.
V rámci stavby je uvažováno s umístěním 4 ks jednostranných laviček, 2 ks oboustranných laviček a celkem 3 ks odpadkových košů.
SO 103 – PARKOVIŠTĚ
Parkovací stání jsou navržena s povrchem ze zatravňovacích tvárnic na podkladních vrstvách. V nejnižším místě pod plání bude umístěna sběrná drenáž, zaústěna do uličních vpustí. Od zatravnění bude zpevněná plocha oddělena pomocí silniční obruby do bet. lože s nášlapem +0,10 m. Plocha bude spádována směrem ke komunikaci. Rozložení zpevněných ploch je patrné ze situačních výkresů. Odvodnění asfaltových zpevněných ploch je uvažováno pomocí uličních vpustí.
Celkem je uvažováno s umístěním 22 parkovacích stání. V rámci výstavby jsou umístěny 2 vyhrazená parkovací stání pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace.
Vyznačení parkovacích míst bude provedeno nástřikem bílou barvou.
SO 004 - ZPEVNĚNÁ PLOCHA
Zpevněné plochy jsou navrženy s povrchem ze zatravňovacích tvárnic na podkladních vrstvách. V nejnižším místě pod plání bude umístěna sběrná drenáž, zaústěna do uličních vpustí. Od zatravnění bude zpevněná plocha oddělena pomocí silniční obruby do bet. lože s nášlapem +0,10 m. Plocha bude spádována směrem ke komunikaci. Rozložení zpevněných ploch je patrné ze situačních výkresů. Odvodnění zpevněných ploch je uvažováno pomocí uličních vpustí a částečně vsakováním.
Hnízda pro kontejnery
Součástí stavby je i umístění dvou hnízd pro kontejnery v km 0,015 a 0,095 červené trasy vlevo. Hnízda jsou navržena o rozměru 3,50*5,00 m pro šest kontejnerů. Bude lemováno chodníkovou obrubou a od komunikace bude odděleno pomocí silniční obruby +0,02 m. Po stranách budou osazeny krycí stěny z tahokovu v kovovém rámu.
SO 005 – HŘIŠTĚ
V rámci stavebních úprav dvora je navržena obnova stávajícího hřiště, které je tvořeno asfaltovou zpevněnou plochou. Hřiště je navrženo s povrchem z asfaltobetonu, lemováno betonovou přídlažbou. Hřiště je spádováno 1,00% směrem k chodníkové ploše. Mezi hřištěm a chodníkovou plochou s pískovištěm bude osazen žlab š. 185 mm s vnitřním spádem, s litinovou mříží. Žlab bude zaústěn do vsakovací jímky, umístěné vedle chodníku.
SO 401 – VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ
Předmětem stavebního objektu je výstavba veřejného osvětlení v podobě umístění 4 ks stožárů výšky 5,00 m s LED svítidly s teplejším světelným tokem. Napojení nově instalovaných sloupů VO bude provedeno kabelem AYKY-J 4x16 uloženým v zemi. Napojení na stávající rozvody VO bude ze stávajícího podzemního kabelu AYKY 4Bx16 napájející stávající svítidlo VO (č. 2-45), které bude demontované. Napojení na stávající kabelový rozvod bude provedeno pomocí zemní kabelové spojky.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    10.02.2021
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    25.02.2021