Veřená zakázka

Rekonstrukce statku – Ekocentrum Restart Loutí

Číslo ve věstníku:
496981
Druh zadávacího řízení:
Otevřené řízení
Lokalita:
Středočeský kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
CPV kódy:
45214500-5 - Stavební úpravy objektů sloužících dalšímu vzdělávání,
45454100-5 - Rekonstrukce budov
Popis:

Plánovaná stavba se nalézá v centrální části obce Loutí. Jedná se o areál statku s rybníkem na poměrně velkém, mírně svažitém území nepravidelného tvaru.

Jedná se o rekonstrukci stodoly a rekonstrukci a dostavbu stávajícího domu. Dále pak výstavbu kořenové čističky a požární nádrže, sadové úpravy, drobnou stavbu v zahradě, atd. Celý areál by měl působit jako částečně uzavřený hospodářský dvůr, který je vymezen okolními objekty a vstupní bránou.

Stávající hlavní obytný a hospodářský objekt bude zcela rekonstruován mírně prodloužen a zateplen. Tato část bude sloužit pro ubytování včetně veškerého potřebného zázemí s kuchyní i společenskou místností.

K tomuto hlavnímu objektu bude doplněna nová dřevěná stodola, která bude sloužit jednak pro ustájení koz, ovcí a dvou koní. Dále vznikne krytá manipulační plocha pro potřeby seminářů a workshopů, pro praktickou aktivní výuku.

Stávající stodola bude rekonstruována. Po rekonstrukci zde bude ustájeno cca 5ks mléčného skotu. Bude zde zřízena přípravna krmiva na jedné straně a na druhé straně bude oddělen prostor pro mléčnici. Celý objekt bude sloužit k demonstraci procesu získávání a zpracování mléka a výroby mléčných produktů s možností praktického zažití a vyzkoušení celého procesu pro návštěvníky v rámci výukových programů.

Na jihu pak bude v místě bývalého rybníka zřízena kořenová čistička, na kterou naváže požární nádržka.
Celý reál bude oplocen. Plocha dvora bude upravena. Na severní straně hlavní hospodářské budovy je stávající záhumenek, kde bude obnoven sad, na jehož konci vznikne sušárna s čajovnou.

Přilehlé louky okolo statku pak budou využívány především pro pastvu. Malá část pak bude určena k produkci zeleniny určené především pro potřeby statku.

Bližší technický a technologický popis jednotlivých součástí předmětu je uveden v Příloze č. 3 zadávací dokumentace.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    16.10.2014
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    03.11.2014
  • calendar_today 
    Termín otevírání obálek:
    03.11.2014