Veřená zakázka

Rekonstrukce opěrných zdí na silnici III/48312 Čeladná - Podolánky

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Moravskoslezský kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
CPV kódy:
45233100-0 - Stavební úpravy pro komunikace
Popis:

Předmětem veřejné zakázky je provedení stavebních prací v rámci rekonstrukce opěrné zdi na silnici III/48312 v provozním staničení km 6,305-6,438. Jedná se o stavbu opěrné zdi v délce 18 m na místě stávající zřízené kamenné opěrné zdi, částečně také udržovací práce, zajištění paty kamenné opěrné zdi a gabionové stěny podbetonávkou.

Jedná se o trvalou stavbu a trvalou stavební úpravu. Opěrné zdi jsou součástí silnice III/48312 a zajišťují těleso komunikace podél vodního toku Čeladenka. Gabionová zeď pokračuje proti směru staničení, na kamennou zeď navazuje gabionová zeď ve směru staničení.

Stavba je členěna na následující části:

SO 201 – Obnova opěrné zdi:
Dojde ke stržení zbytku zřícené opěrné zdi navazující na gabionovou a kamennou zeď. Na jejím místě bude vystavěna nová opěrná tížná železobetonová zeď o délce 18,0 m s železobetonovým základovým pásem, založeným minimálně 0,5 m pod úrovní dna vodního toku a železobetonovým dříkem proměnné výšky 2,5 – 3,0 m. Součástí stavby bude osazení jednostranného silničního svodidla délky 28 m s dlouhým výškovým náběhem a madlovým nástavcem z důvodu vedení cyklotrasy po silnici III/48312, úroveň zadržení vozidla H2.

SO 202 – Zajištění kamenné a gabionové zdi:
Podemletá kamenná zeď bude v délce 15 m zajištěna vyplněním vzniklých dutin betonem (suchým stříkaným betonem nebo zalitím samozhutnitelným betonem do bednění s doinjektováním). Před betonáží dojde k vyčištění dutin, odstranění sedimentu až na skalní podloží. V délce 14,5 m bude opraveno cca 13 ks gabionů s vyplaveným kamenivem.

Ve vodním toku bude provedeno pět příčných objektů ze štětového kamene výšky 1 – 1,5 m ve tvaru U nebo V ze dvou řad kamenů 500-1000 kg/ks s vývařištěm, opřených o železobetonové příčné prahy délky cca 8 m zavázané do břehu.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    19.08.2022
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    29.08.2022