Veřená zakázka

Rekonstrukce fasády a střešního pláště Václavice č.p. 35

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Středočeský kraj
Kategorie:
Správa a údržba, úklidStavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Správa a údržba, úklid ->  Správa a údržba budov
CPV kódy:
45261910-6 - Opravy střech,
45443000-4 - Práce na fasádách
Popis:

Specifikace předmětu zakázky:
Jedná se o dvoupodlažní objekt bývalé školy zastřešený valbovou střechou. Východní křídlo je přízemní s plochou střechou. Fasáda je zdobena římsami, částečně oplechovanými. Stávající střešní krytina je z azbestocementových šablon, na části z alukrytu a na přízemním křídle je plechová falcovaná krytina.
Fasáda bude opravena dle stávajícího stavu ve stejném barevném provedení. Střešní krytina bude nahrazena profilovanou plechovou krytinou ve tvaru tašek. Na severní straně bude provedena drenáž s napojením do stávající dešťové kanalizace a okapový chodník.
a) SOKL
V místě nových okapových chodníků na severní straně bude soklové zdivou obnaženo do úrovně navržené drenáže. Zdivo bude doplněno z plných cihel na cementovou maltu. Po osazení drenážního potrubí bude osazena nopová folie. V nadzemní části, nad novým okapovým chodníkem, bude na nopové folii ukotven extrudovaný polystyren a na něm provedena na výztužných vrstvách nová štuková omítka opatřená nátěrem.
V ostatních prostorách na jižní, východní a západní straně bude sokl kompletně zbaven omítky, včetně nesoudržných spár ve zdivu. Na očištěném zdivu bude provedena nová soklová sanační omítka, včetně podhozu, podkladu a omítky, zakončené sanačním štukem. Finální vrstvu bude tvořit silikátový nátěr.
b) OMÍTKA VRCHNÍ ČÁSTI
Stávající poškozená a nesoudržná omítka bude odstraněna, včetně vyčištění spár. Odstraněno bude veškeré oplechování říms, atik a parapetů. Soudržná omítka bude zbavena prachu omytím tlakovou vodou. Nová jádrová omítka bude provedena na cementovém postřiku. Na celé ploše bude provedena finální štuková vrstva se silikátovým nátěrem.
c) STŘECHA
Na hlavní budově bude odstraněna stávající krytina z eternitových šablon a alukrytových desek. Ubourány budou vrchní části nesoudržných komínových těles. Stávající bednění bude v případě potřeby vyměněno. Na bednění bude osazena pojistná hydroizolační folie, kontralatě, latě a nová profilovaná plechová krytina s dekorem tašek. Krytina bude doplněna o systémovou větrací mřížku u okapu a větrací pásy ve hřebenu. Nad okapní řadou budou osazeny sněhové zachytávače.
Střešní plášť bude proveden dle montážního návodu, včetně všech systémových prvků dle typu dodané krytiny.
Komínová tělesa budou nově vyzděna z mrazuvzdorných plných cihel a ukončena komínovými hlavami.
Na přízemním křídle bude, po demontáži stávající falcované krytiny, případně vyměněno poškozené bednění. Na něm pak bude provedena pojistná hydroizolační vrstva ze samolepícího asfaltového pásu a na separační podložce nová krytina z falcovaného plechu na dvojitou stojatou drážku s těsnícím páskem.
d) KLEMPÍŘSKÉ VÝROBKY
Veškeré oplechování parapetů, říms, atik, podkladních plechů, nová falcovaná krytina, okapy a svody budou provedeny z poplastovaného plechu. Veškeré výrobky budou provedeny dle ČSN 73 3610.
e) VÝPLNĚ OTVORŮ
Stávající dřevěná okna budou repasována, včetně nových nátěrů. Stávající střešní okna a střešní výlezy budou kompletně vyměněny s ohledem na profil dodané krytiny.
f) DEŠŤOVÁ KANALIZACE
Rohový svod u severního křídla bude nově napojen do dešťové kanalizace. Svod bude zaústěn do lapače střešních splavenin. Svodné kanalizační potrubí z PVC typu KG SN4, se spádem minimálně 1 %, bude napojeno do stávající kanalizace. Na rohu objektu bude na lomu potrubí osazena revizní šachta. Potrubí kanalizace bude uloženo do výkopu na pískové lože tloušťky 100 mm.
Obsyp do výše 300 mm nad horní okraj potrubí bude proveden ze štěrkopísku (frakce 0-8 mm), který bude hutněn pouze na bocích potrubí po vrstvách 150 mm. Zásyp bude proveden zeminou z výkopu.
V místě osazení nopové folie bude uloženo drenážní perforované potrubí do štěrkového lože. Potrubí bude přetaženo nopovou folií a zasypáno nepropustnou zeminou. Zaústění drenážního potrubí bude na západní straně do vsakovací rýhy, na východní straně bude zaústěno do stávající dešťové kanalizace.
Na skladebných vrstvách ze štěrku a písku bude položen nový okapový chodník z betonové dlažby.
Podrobný popis stavebních prací je obsažen v projektové dokumentaci.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    28.08.2022
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    12.09.2022