Veřená zakázka

Realizace FVE

Druh zadávacího řízení:
Otevřené řízení
Lokalita:
Hlavní město Praha
Kategorie:
Technologie, stroje, přístroje a elektronika
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Technologie, stroje a přístroje
CPV kódy:
09331200-0 - Solární fotovoltaické moduly
Popis:

Předmětem této zakázky je dodávka a instalace fotovoltaické elektrárny (FVE) a poskytnutí souvisejících dodávek a služeb, jejichž hlavním účelem je instalace fotovoltaiky, jako zdroje elektrické energie, určené pro vlastní spotřebu, za účelem snížení energetických nákladů výrobního podniku.

Umístění FVE je uvažováno na střeše výrobní haly ul. Přílucká č.p. 4195, parc. č. st. 598, k.ú.: Příluky u Zlína 635 812. Fotovoltaické panely (PVM) budu na střeše umístěny na pomocné ocelové konstrukci s povrchovou úpravou žárovým zinkováním. Panely je možné připevnit buď přímo na ocelovou konstrukci, nebo s pomocí dalších upevňovacích systémů. Pro FVE je uvažováno s osazením celkem 55ti kusů PVM krystalických panelů o výkonu min. 300Wp a střídače (nebo soustavu střídačů) o celkovém výkonu min. 15kWp s 3f výstupem. Celkem bude osazeno 55ks PVM s celkovým instalovaným výkonem min. 16,5kWp. Součástí dodávky bude bateriový systém o min. výkonu 12kW v racku LiFePo a hybridní střídač o minimálním výkonu 5kW s 3f výstupem. Ve skladové části haly bude umístěn rozvaděč RACDC s jistícími prvky, střídače (příp. soustava střídačů), bateriový systém do RACK. Rozvaděč bude ve skříňovém provedení. Odtud je výkon FVE vyveden do stávajícího rozvaděče PR1 umístěného v 1.NP vedle stávajícího elektroměrového rozvaděče RE novým kabelem CYKY 5x6,0mm. Z rozvaděče PR1 je dále distribuována vyrobená elektrická energie do místních el.rozvodů. Ochranu FVE zajišťuje ochranné fázové relé, které při překročení přednastavených hodnot, odpojí FVE od distribuční sítě.



Zakázka bude probíhat v etapách:
1. etapa – návrh nosné ocelové konstrukce doplněný statickým výpočtem zatížení stávající konstrukce střechy objektu pro odsouhlasení investorem
2. etapa – výroba a instalace pomocné nosné konstrukce dle návrhu. V případě pomocné ocelové konstrukce tato bude v provedení s žárovým zinkováním.
3. etapa – instalace samotného fotovoltaického systému, instalace rozvaděčů, střídačů, bateriového systému a provedení přívodního kabelu do skříně rozvaděče PR1.
4. etapa – provedení úprav stávajícího rozvaděče PR1 s napojením FVE, úpravy ve stávajícím elektroměrovém rozvaděči RE.
5. etapa – předání zakázky, doložení potřebných revizí a certifikátů atd..
Zadavatel upozorňuje zájemce o zakázku, že stavební práce budou probíhat za plného provozu v objektu zadavatele dotčeném prováděním prací.
Dílčí plnění předmětu zakázky není možné.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    13.11.2019
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    02.12.2019