Veřená zakázka

Přístavba základní školy a novostavba sportovní haly Starý Plzenec

Druh zadávacího řízení:
Užší řízení
Lokalita:
Plzeňský kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce
Popis:

Přístavba školy a novostavba sportovní haly je navržena jižně od stávající základní školy převážně na parcele č. 334 v katastrálním území Starý Plzenec (Plzeňský kraj, správní obvod Plzeň-město). Jedná se o školní zahradu, na kterém se nachází stávající objekt tělocvičny, dílen a venkovní hřiště. Vzrostla zeleň se nachází při jižním okraji parcely. Zahrada je přístupná bočním vjezdem ze silnice z ulice Radyňská.

Budovy, které budou před začátkem plánované stavby Přístavba základní školy a novostavby sportovní haly odstraněny, jsou stávající tělocvična a objekt dílen. Tělocvična již rozměrově nevyhovuje pro běžné sporty a budova vykazuje četné stavební poruchy. S hlavní budovou je tělocvična propojena chodbou. Objekt dílen se nachází na zahradě a jeho provoz bude přesunut do prostor v stávající škole, která se uvolní přesunem školní jídelny a kuchyně do přístavby.

Navržený objekt je budova s téměř nulovou spotřebou energie ve smyslu vyhlášky 78/2013 Sb., a splňuje požadavek podle § 6 odst. 1.

Třída energetické náročnosti budovy pro celkovou dodanou energii je A – mimořádně úsporná. Podrobné informace o energetické náročnosti jsou obsaženy v Průkazu energetické náročnosti budovy PENB, který je součástí této projektové dokumentace.

Přístavba školy
Přístavba školy navazuje v prvním nadzemním podlaží na páteřní komunikaci stávající budovy. V jedné úrovni se tak dostaneme ze staré budovy do nové. Po vstupu do přístavby se ocitáme v chodbě při severní straně objektu. Z chodby se přímo prosklenou příčkou dostaneme buď do jídelny pro 100 strávníků, nebo do sportovní haly, nebo po schodech (či výtahem) do „věže“ s učebnami. Jídelnu je možné díky samostatnému vstupu využívat také k jiným než školním příležitostem.

Na jídelnu pak navazuje školní kuchyně s vlastním provozním vstupem (ze zásobovacího dvora s vjezdem z ulice Radyňská). Kuchyně je dimenzovaná na přípravu 600 jídel denně. Podrobný popis je v části dokumentace D.2.2 – Gastro technologie.
Z chodby před jídelnou je přístupné hygienické zázemí a šatny pro žáky převlékající se na hodiny tělocviku. Po schodišti nebo výtahem se z chodby dostaneme vyšších pater „věže“. Tři podlaží nad sebou mají téměř identické dispozice. Při západní fasádě je umístěna chodba s propojovacím schodištěm, při východní fasádě pak místnosti učeben, mezi sebou oddělené místnostmi toalet a kabinetů. Učebny jsou přisvětleny i ze západního směru pomocí velkých oken v nosné střední stěně.

Z chodby druhého patra se dá vyjít ven přímo na střechu jídelny a pobytovou plochu mezi přístavbou a převýšenou hmotou sportovní haly a pak dále na zahradu. Východy sloužit také k úniku v případě požárního nebezpečí.

Z chodby třetího patra je pak možné se pomocí můstků dostat na vyšší úroveň střechy haly (nad převýšeným prostorem hrací plochy). Střecha díky modelaci terénu navazuje taktéž přímo na zahradu školy.

Novostavba sportovní haly
Novostavba sportovní haly je kromě vnitřního školního propojení přístupná přímo ze dvora (vjezd z ulice Žižkova). Hlavní vstup do haly je krytý pomocí závětří. Následuje zádveří a v těsném kontaktu vrátnice. Návštěvníci pokračují vpravo do haly. Návštěvníci se poté rozdělí na cvičence a diváky. Diváci pokračují vlevo na tribunu pro 150 diváků. Cvičenci po vstupu do haly pokračují chodbou vpravo u fasády k šatnám. Každá dvojice šaten je vybavena místnosti s umyvadly a sprchami. Po převlečení cvičenci mohou projít skrz šatny do chodby nad tribunou s následně po schodech přímo na hrací plochu. Úroveň hrací plochy je přístupná také pomocí rampy zajišťující bezbariérové užívání stavby. Na konci chodby je umístěn únikový východ z haly v případě požáru, Naproti hledišti jsou umístěny střídačky a stolek časomíry. Hala bude vybavena posuvnými sítěmi za brankami a další sítí tak, aby bylo v případě potřeby možné rozdělení hracích ploch na dvě poloviny. Na rovinu hrací plochy navazují skladové plochy a místnosti technického zázemí a úklidové komory.

V podrobnostech je předmět plnění popsán v projektové dokumentaci pro provedení stavby s názvem „Přístavba základní školy a novostavba sportovní haly Starý Plzenec“, zpracované Ing. arch. Petrem Sovou, Ve Střešovičkách 15, 169 00 Praha 6, IČ: 036 48 362.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    30.11.2021
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    16.02.2022