Veřená zakázka

Přestavba křižovatky silnic III/4782 ul. Polanecká a III/4785 ul. Bílovecká (Ostrava-Svinov)

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Moravskoslezský kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
CPV kódy:
45233100-0 - Stavební úpravy pro komunikace,
45233122-0 - Výstavba okružních komunikací
Popis:

Předmětem veřejné zakázky je provedení stavebních prací na silnici III/4782 (ul. Polanecká) a silnici III/4785 (ul. Bílovecká) spočívajících v přestavbě stávající stykové křižovatky na křižovatku okružní s jednoduchým okružním jízdním pásem. Úprava je navržena ve stávajícím obrysu křižovatky. Vnější obrys bude mírně upraven, a to v místě připojení silnice III/4785 z důvodu nasměrování připojené větve na středový ostrov okružní křižovatky. V rámci stavby budou provedeny na vjezdových větvích směrovací ostrůvky, přičemž směrovací ostrůvek ve směru od silnice III/4782 bude sloužit také jako ochranný ostrůvek s chodníkem v místě nového sdruženého přechodu pro chodce a přejezdu pro cyklisty. Středový ostrov je navržen o průměru 10,0 m.
Místem realizace jsou silnice č. III/4782 ul. Polanecká a silnice III/4785 ul. Bílovecká, pozemek parc. č. 3764/40 v katastrálním území Svinov.
Po celou dobu výstavby se předpokládá průjezdnost v přímém směru po silnici III/4785 ul. Polanecká. Stavba bude realizována ve dvou etapách výstavby (v 1. etapě bude provedena ½ okružní křižovatky a ve 2. etapě ½ okružní křižovatky). Současně bude zajištěn přístup na jednotlivé sousední pozemky - tj. zajištění přístupu pro pěší a zachování možnosti příjezdu složek IZS. Harmonogram stavby bude členěn tak, aby omezení dopravy bylo v souladu s výkresy projednaného DIO. Projednání a schválení skutečně realizovaného dopravního opatření si zhotovitel zajistí před zahájením prací s dopravním inspektorátem Policie ČR a s příslušným silničním správním orgánem. Zhotovitel provede před zahájením stavby pasportizaci objízdných tras. Další pasportizace bude provedena po dokončení stavby.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    22.04.2024
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    09.05.2024