Veřená zakázka

POŘÍZENÍ FVE PRO SPOLEČNOST SMIP SPOL. S R.O. - nové

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Kraj Vysočina
Kategorie:
Energie
Energie ->  Ostatní Technologie, stroje, přístroje a elektronikaMateriál, součástky a náhradní díly
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Technologie, stroje a přístroje
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Elektronika
CPV kódy:
09331200-0 - Solární fotovoltaické moduly,
09332000-5 - Instalace a montáž solárních zařízení,
31400000-0 - Akumulátory, galvanické články a baterie
Popis:

Předmětem veřejné zakázky je dodávka, montáž a instalace solární fotovoltaické elektrárny (dále rovněž „FVE“) na střešu stávajícího objektu na výše uvedené adrese sídla zadavatele, včetně zaškolení pracovníků zadavatele. FVE bude sloužit pro výrobu elektrické energie ze sluneční energie, která bude spotřebována na místě a přebytky budou dodány do akumulačního systému.

Výše uvedený předmět veřejné zakázky bude realizován plně v souladu s výše specifikovanou výzvou Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 – 2020 - III. Výzva, 01_19_316, programu Úspory energie – aktivita: Fotovoltaické systémy s/bez akumulace pro vlastní spotřebu, Prioritní osa 3, Specifický cíl 3.2 a bude respektovat veškeré související podmínky a požadavky dotační výzvy, které jsou k dispozici na webových stránkách poskytovatele a dotačního programu:
https://www.agentura-api.org/cs/programy-podpory/uspory-energie/uspory-energie-fotovoltaicke-systemy-s-bez-akumulace-pro-vlastni-spotrebu-vyzva-iii/

Navrhované řešení dle přiložené projektové dokumentace je umístit 315 ks fotovoltaických panelů o výkonu 300 Wp/ks, uchycených k povrchu střechy stávajícího objektu AL konstrukcí, přebytek elektrické energie bude dodán do akumulačního systému o celkové kapacitě 75 kWh. Celkový výkon nové FVE je 94,5 kWp.


VÝŠE UVEDENÉ ŘEŠENÍ JE POUZE NAVRHOVANÉ. ZADAVATEL Z DŮVODU ZACHOVÁNÍ HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE NEPŘEDEPISUJE KONKRÉTNÍ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ. VÝKON NOVĚ INSTALOVANÉ FVE SE VŠAK MUSÍ POHYBOVAT V ROZMEZÍ 92,6 KWP - 94,5 KWP. Zadavatel dále předepisuje minimální požadavky na předmět veřejné zakázky, tyto minimální požadavky jsou vymezeny technickými (projektová dokumentace), obchodními a jinými smluvními podmínkami, kterou jsou součástí příloh této zadávací dokumentace.

Předmětem zakázky je dále zapojení FVE do rozvodné soustavy zadavatele, závazek dodavatele k provádění servisu FVE, přičemž zahájení plnění dle servisní smlouvy, která závazek k provádění servisu FVE upravuje, započne dnem prvního paralelního připojení FVE. Plnění dle servisní smlouvy bude realizováno od jeho zahájení, tak jak je definováno výše, až do konce doby udržitelnosti projektu (doba udržitelnosti trvá 5 let po ukončení realizace projektu, zadavatel bude dodavatele informovat o přechodu projektu do stavu udržitelnosti a o termínu ukončení stavu udržitelnosti neprodleně poté, co se tyto termíny od poskytovatele dotace dozví).
Dále je předmětem garance dodávky náhradních dílů a součinnost při vyřízení licence na výrobu el. energie (ERÚ) i připojení FVE dle smlouvy s provozovatelem distribuční sítě (EG.D) a všech dalších potřebných povolení, spojených se zprovozněním a provozováním FVE, včetně součinnosti při kolaudaci. Součástí jsou také veškeré činnosti a technologie požadované společností EG.D dle aktuální smlouvy o připojení, která je součástí příloh zadávací dokumentace.

Zadavatel upozorňuje, pokud dojde k jakékoliv změně projektu oproti projektové dokumentaci pro stavební povolení (např. budou použity jiné FVE panely než navrhované), součástí předmětu veřejné zakázky je také součinnost při zajištění „změny stavby před dokončením“.

Součástí dodávky je i systém monitoringu a kontroly přetoku, který zabrání nežádoucím přetokům vyrobené energie do vnější distribuční sítě. Systém umožní kontrolovat přetok do sítě a zabrání překročení maximálního ročního povoleného přetoku vyrobené energie do vnější distribuční sítě nad rámec specifických podmínek dotační výzvy „OPPIK - Úspory energií“, konkrétně bodu Specifická podmínka 9.3., bod c)“. V případě, že výrobna elektřiny z fotovoltaických systémů je připojena do přenosové nebo distribuční soustavy nesmí dodat do přenosové nebo distribuční soustavy více než 30 % ročního množství elektřiny vyrobené v jím provozované výrobně elektřiny.

Součástí dodávky FVE bude i optimalizovaný návrh pokládky FV panelů, projektová dokumentace skutečného provedení, požárně bezpečnostní řešení a statické posouzení.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    09.08.2022
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    31.08.2022