Veřená zakázka

Podpora kariérového poradenství na ZŠ

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Vzdělávání a konference
CPV kódy:
80000000-4 - Vzdělávání a školení
Popis:

Předmětem plnění veřejné zakázky je nákup licencí do digitalizované testovací platformy pro zapojené ZŠ s cílem podpory kariérového poradenství při volbě povolání žáků základních škol vč. pronájmu digitalizované platformy dodavatele pro online testování žáků základních škol a pro prezentaci zapojených škol a firem (tzv. webhosting, tzn. dodavatel zajistí, aby byl program přístupný na hardware dodavatele).
Součástí předmětu plnění veřejné zakázky jsou následující aktivity:
• nákup licence pro testování žáků základních škol (cca 500 žáků) zaměřeného na zá-jmovou profilaci žáků 8. a 9. ročníků základních škol, jejímž výsledkem bude zájmové portfolio žáka vč. pronájmu digitalizované platformy dodavatele pro online testování žá-ků základních škol (webhosting - tzn. dodavatel zajistí, aby byl program přístupný na hardware dodavatele),
• metodický seminář I. pro učitele zapojených základních škol a kariérové poradce zada-vatele, v rámci něhož budou účastníci semináře seznámeni s novou metodou kariéro-vého poradenství včetně proškolení k používání digitalizované testovací platformy pro žáky,
• metodický seminář II. pro učitele zapojených základních škol a kariérové poradce zada-vatele zaměřený na sebezkušenostní práce s diagnostickými metodami využitelnými při aplikaci kariérového poradenství do praxe základních škol.
Bližší vymezení předmětu plnění je uvedeno v článku 2.2 zadávací dokumentace a dále též v textu návrhu smlouvy (příloha č. 3 této dokumentace).

Předmět plnění veřejné zakázky je spolufinancován z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání, registrační č. projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_078/0018321 (dále také jen „OP VVV“).

TESTOVÁNÍ vč. PRONÁJMU DIGITALIZOVANÉ PLATFORMY (WEBHOSTING)
Testování bude probíhat online formou po dobu realizace projektu (předpokládaný termín realizace testování září 2021 až listopad 2023). Testování bude zaměřené na zájmovou profilaci žáků 8. a 9. ročníků základních škol jako diagnostický a podpůrný nástroj pro volbu povolání. Zadavatel předpokládá zapojení cca 500 žáků 8. - 9. ročníků základních škol do testování (250 žáků 8. - 9. ročníků ve školním roce 2021/2022 a 250 žáků ve školním roce 2022/2023).
Test, příp. sada testů, obsáhne věkové úrovně žáků 8. a 9. ročníku ZŠ:
• test, resp. sada testů, bude schopen/schopna specifikovat zájmovou profilaci žáka, tj. jedná se o online průvodce volbou povolání, který zahrnuje zejm. dotazníky zaměřené na osobní zájmy žáka) a podněty k přemýšlení o tématech (např. zdraví, uplatnitelnost na tr-hu práce), tj. na sebepoznání žáka, dále bude průvodce obsahovat průvodce volbou po-volání, informace o trhu práce, nabídku zaměstnavatelů v okolí apod.,
• žáci se budou moci k testu/jednotlivým testům/dotazníkům v rámci sady testů vracet a tyto doplňovat po přihlášení do testovací aplikace kdykoli,
• výstup absolvovaného testu/dotazníku na zájmovou profilaci žáka bude obsahovat min. informaci, jaký je žák zájmový typ a ve kterých profesích se může uplatit,
• výstupem absolvovaného testu/ v případě sady testů výsledkem všech absolvovaných testů/dotazníků v rámci průvodce bude rovněž i tzv. kariérní portfolio, které bude obsa-hovat údaje o žákovi, který test/sadu testů absolvoval min. v následujícím rozsahu – souhrn všech informací o žákovi, který test/testy provedl, tj. výstup aktivit, které žák v rámci aplikace absolvoval - např. jaké má žák schopnosti, souhrn absolvované praxe apod.
• z žáky absolvovaných testů získá zadavatel od dodavatele celkový statistický přehled o četnosti testování žáků,
• do online digitalizované platformy bude mít přístup rovněž i zadavatel a každá zapojená škola.
Dodavatel se zavazuje předat zadavateli a každé zapojené škole statistické údaje pro evidenci projektových výstupů (počet testovaných žáků), tzv. agregovaná data z dotazníkového šetření, která budou mj. sloužit jako podpůrný nástroj pro následnou práci kariérového/výchovného poradce při realizaci kariérového poradenství v praxi ZŠ.
Dodavatel je povinen umožnit zadavateli užití každé licence, kterou si objednatel u dodavatele objedná.
Pronájem digitalizované platformy (září 2021 – listopad 2023, tj. 27 měsíců) pro online testování žáků 8. a 9. ročníků základních škol (tzv. webhosting, tzn. dodavatel zajistí, aby byl program přístupný na hardwaru dodavatele) zahrnuje rovněž i pronájem digitalizované platformy pro zveřejnění a prezentaci profilu každé zapojené školy a minimálně 15ti firem – zaměstnavatelů v regionu Pardubického kraje a krajů s Pardubickým krajem přímo sousedících. Seznam zapojených firem bude domluven mezi zadavatelem, vybraným dodavatelem a zástupci zapojených škol po podpisu smlouvy. Obsah samotné stáže/exkurze bude konzultován mezi zapojenou firmou a dodavatelem, termíny stáží budou domluveny mezi zapojenou firmou a zadavatelem, příp. zapojenou školou. Prezentace profilu firem bude v rámci digitalizované platformy dodavatele uveřejněna pouze u firem, u kterých budou následně probíhat stáže/exkurze.
Zadavatel pro vyloučení případných pochybností uvádí, že seznam zapojených škol bude předán dodavateli ze strany objednatele při podpisu smlouvy. Prezentace profilu každé zapojené školy bude dodavateli dodána ze strany zadavatele, tj. její zpracování není součástí předmětu plnění veřejné zakázky, ze strany vybraného dodavatele bude zajištěno uveřejnění a zpřístupnění profilu každé ze zapojených škol v rámci digitalizované platformy (prezentace bude obsahovat základní informace o škole, tj. název, sídlo, zaměření).
Prezentace profilu každé firmy, u které budou probíhat stáže/exkurze, bude zpracována ze strany dodavatele, tj. zpracování prezentace firmy je předmětem plnění veřejné zakázky stejně tak jako uveřejnění prezentace firem v rámci digitalizované platformy. Prezentace bude u každé firmy obsahovat min. následující údaje – základní přestavení firmy, tj. název, sídlo, obor, ve kterém působí a jaké pracovní uplatnění nabízí.
Zadavatel uvádí, že digitalizovaná platforma pro online testování žáků a pro zveřejnění a prezentaci profilu zapojených škol a zaměstnavatelů (firem) může být poskytnuta v podobě aplikace, webu či jejich kombinaci.


METODICKÝ SEMINÁŘ I.
Metodický seminář pro učitele zapojených ZŠ a kariérové poradce zadavatele. Obsahem semináře bude seznámení učitelů a kariérových poradců s novou metodou kariérového poradenství a rovněž proškolení učitelů a kariérových poradců v používání digitalizované testovací platformy pro žáky.
Seminář proběhne v termínu dohodnutém mezi zadavatelem a dodavatelem, předpokládaný termín realizace je září – říjen 2021. Forma realizace – prezenční, rozsah 16 hodin, místo konání – sídlo zadavatele. Předpokládaný počet účastníků – 15 osob.
Organizační zajištění semináře (tj. prostory, vybavení apod.) poskytne zadavatel, dodavatel zajistí pouze lektory a výukové materiály.

METODICKÝ SEMINÁŘ II.
Metodický seminář pro učitele zapojených ZŠ a kariérové poradce zadavatele zaměřený na sebezkušenostní práci s diagnostickými metodami využitelnými při aplikaci kariérového poradenství do praxe ZŠ.
Seminář proběhne v termínu dohodnutém mezi zadavatelem a dodavatelem v roce 2022. Forma realizace – prezenční, rozsah 16 hodin, místo konání – sídlo zadavatele. Předpokládaný počet účastníků – 15 osob.
Organizační zajištění semináře (tj. prostory, vybavení apod.) poskytne zadavatel, dodavatel zajistí pouze lektory a výukové materiály.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    17.08.2021
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    30.08.2021