Veřená zakázka

Podpora kariérového poradenství na SŠ

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Vzdělávání a konference
CPV kódy:
80200000-6 - Středoškolské vzdělávání
Popis:

Předmětem plnění veřejné zakázky je nákup licencí do digitalizované testovací platformy pro zapojené SŠ s cílem podpory kariérového poradenství pro cílovou skupinu žáků při vstupu na pracovní trh a současně při volbě další vzdělávací dráhy po ukončení střední školy. Součástí digitalizované platformy bude online prostředí s nabídkou testování zaměřeného na zájmovou profilaci žáků pro volbu povolání a další vzdělávací dráhu, nabídkou přednášek vysokých škol a konzultací s mentory – odborníky z firem.
Digitalizovaná testovací platforma musí umožňovat minimální následující aktivity:
• modul testování, tj. poskytnutí licence pro testování žáků středních škol (cca 1 400 žá-ků) zaměřené na zájmovou profilaci žáků jako diagnostický a podpůrný nástroj pro vol-bu povolání a další vzdělávací dráhy vč. pronájmu digitalizované platformy pro online testování žáků středních škol,
• modul vysoké školy, který bude nabízet žákům, kteří absolvují test, možnost výběru a účasti na online/prezenční přednáškách na dodavatelem nabídnutých vysokých ško-lách, konkrétně účast na úvodní přednášce, na které bude prezentována žákem vybra-ná vysoká škola a žákem zvolený studijní obor a dále na jedné přednášce pořádané v rámci semestrální výuky vysoké školy v příslušném studijním oboru,
• modul mentoři, který bude žákům, kteří absolvují test, nabízet online setkání s mentorem – odborníkem firmy v rozsahu min. 30 minut, kterého si žák bude moci vy-brat ze seznamu mentorů dodavatele s ohledem na svou profilaci. V rámci modulu si budou moci žáci v případě zájmu vybrat a následně absolvovat jednodenní prezenční stáž, resp. stínování zaměstnance firmy, v dodavatelem nabídnutých firmách, které žá-kovi přiblíží vybraný obor. Dodavatel nabídne zadavateli, resp. žákům firmy z Pardubického kraje a krajů bezprostředně s Pardubickým krajem sousedících.
• proškolení pedagogů a kariérových poradců v používání digitalizované platformy.

Bližší vymezení předmětu plnění je uvedeno v článku 2.2 zadávací dokumentace a dále též v textu návrhu smlouvy (příloha č. 3 dokumentace).

Předmět plnění veřejné zakázky je spolufinancován z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání, registrační č. projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_078/0018321 (dále také jen „OP VVV“).

PRONÁJEM DIGITALIZOVANÉ PLATFORMY (WEBHOSTING)
Předmětem plnění veřejné zakázky je pronájem digitalizované platformy (tzv. webhosting, kdy dodavatel zajistí, že program bude přístupný na hardwaru dodavatele) v období září 2021 – listopad 2023, tj. 27 měsíců.
Digitalizovaná platforma zahrnuje minimálně níže uvedené moduly a funkcionality:

1. MODUL TESTOVÁNÍ
Testovací modul bude zaměřený na zájmovou profilaci žáků jako diagnostický a podpůrný nástroj pro volbu povolání i další vzdělávací dráhy.
Výstupem absolvovaného testu bude nabídka studijních oborů, na které by se měl žák zaměřit při výběru budoucího povolání.
Testování bude probíhat online formou po dobu realizace projektu (předpokládaná doba realizace testování je září 2021 až listopad 2023). Předpokládaný celkový počet zapojených žáků do testování je cca 1 400, z toho zadavatel předpokládá testování poloniny žáků ve školním roce 2021/2022 a poloviny žáků ve školním roce 2022/2023, popřípadě až do ukončení projektu v listopadu 2023.

2. MODUL VYSOKÉ ŠKOLY – PŘEDNÁŠKY
Modul bude nabízet žákům, kteří absolvují test, možnost výběru a účasti na online/prezenční výuce na dodavatelem nabídnutých vysokých školách. Každý žák, který absolvuje test se bude moci zúčastnit úvodní přednášky, na které bude prezentována žákem vybraná škola a studijní obor a dále jedné ukázkové přednášce pořádané v rámci semestrální výuky vysoké školy v příslušném studijním oboru. Vysoké školy a nabídka přednášek bude konzultována s vedoucím projektu a bude odpovídat potřebám a odbornému zaměření zapojených škol. Přihlašování a veškerá evidence účastníků musí probíhat prostřednictvím digitální platformy online formou.
Předpokládaný celkový počet zapojených žáků je 300 - 500, z toho se předpokládá zapojení poloviny žáků ve školním roce 2021/2022 a poloviny žáků ve školním roce 2022/2023 popřípadě až do ukončení projektu v listopadu 2023.

3. MODUL MENTOŘI - STÁŽE
Modul bude nabízet žákům, kteří absolvují test, online setkání s mentorem – odborníkem firmy v rozsahu min. 30 min., kterého si žák bude moci vybrat ze seznamu mentorů dodavatele s ohledem na svou profilaci. V rámci tohoto modulu si budou moci žákovi v případě zájmu vybrat a následně absolvovat jednodenní prezenční stáž, resp. stínování zaměstnance firmy, v dodavatelem nabídnutých firmách, které žákovi přiblíží vybraný obor. Firmy budou dodavatelem vybírány v rámci území Pardubického kraje a krajů bezprostředně s Pardubickým krajem sousedících. Výběr mentorů/firem bude konzultován s vedoucím projektu a bude odpovídat potřebám a odbornému zaměření zapojených škol.
Předpokládaný celkový počet zapojených žáků je 400 - 500, z toho se předpokládá zapojení poloviny žáků ve školním roce 2021/2022 a poloviny žáků ve školním roce 2022/2023 popřípadě až do ukončení projektu v listopadu 2023.
Do online digitalizované platformy zahrnující výše uvedené moduly bude mít přístup zadavatel jako správce s možností čerpání statistických údajů pro evidenci projektových výstupů. Současně bude zřízen přístup pro každou zapojenou střední školu v pozici administrátora s přístupem k údajům o testování žáků jako podpůrného nástroje pro následnou práci kariérového/výchovného poradce při realizaci kariérového poradenství v praxi SŠ.
Celkový statistický přehled bude zahrnovat informace o četnosti testování, účasti žáků na přednáškách, online setkáních s mentorem a četnosti realizovaných stáží včetně počtu účastníků (žáků) na nich.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    17.08.2021
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    30.08.2021