Veřená zakázka

Petrov, VPR Plže – NN areálové rozvody a veřejné osvětlení

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Jihomoravský kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Ostatní Technologie, stroje, přístroje a elektronika
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Technologie, stroje a přístroje
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Elektronika
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce,
45110000-1 - Demolice a zemní práce,
45112400-9 - Výkopové práce,
45311000-0 - Instalace a montáž elektrických rozvodů a zařízení,
45316100-6 - Instalace a montáž zařízení pro venkovní osvětlení
Popis:

Předmětem veřejné zakázky jsou stavební práce. Jedná se o výstavbu NN areálových rozvodů a veřejného osvětlení ve vesnické památkové rezervaci „Plže“ v obci Petrov.
• SO.401 NN areálové rozvody - budou navazovat na úpravu distribučních rozvodů NN, které bude řešit samostatně firma EG.D. Plánovaná trasa těchto rozvodů je zakreslena v situaci.
Stávající rozvody NN zahrnují zděné pilířky rozmístěné v řešené lokalitě, kam jsou zaústěny distribuční kabelové rozvody NN a kde jsou osazeny elektroměry pro jednotlivé sklepy v oceloplechových skříních. Tyto pilířky působí v památkové rezervaci rušivě a nevhodně, narušují stylový ráz této lokality. Jsou staršího provedení, technicky již nevyhovují požadavkům současných předpisů. Budou tedy v rámci úpravy lokality zdemontovány.
Nový návrh rozvodů NN předpokládá soustředění elektroměrů do čtyř vytypovaných míst, kde budou skryty pohledu návštěvníků a zároveň přístupné pro pracovníky firmy EG.D. Do těchto míst budou také přivedeny napájecí rozvody NN firmy EG.D. Od nových elektroměrových rozváděčů budou provedeny napájecí přívody ke všem stávajícím odběrným místům (sklepům, stáv. objektu WC, pódiu). V rámci této akce bude zřízeno jedno nové odběrné místo – návštěvnické centrum.
Z objektu návštěvnického centra budou napojeny také atypické zásuvkové sloupky v prostoru náměstíčka N1, zahrazovací sloupky s el. vysouváním u vjezdu do areálu a výtokový vodovodní stojan.
Z prostoru stávající budovy WC, kde bude vytvořena přístupná rozvodna, bude napojena vlastní budova WC a sklepy v uličkách „B“ a „C“. Z rozváděče stávající budovy WC, který bude náležitě dozbrojen, budou ještě napojeny výtokové vodovodní stojany v uličkách „B“ a „C“.
Z pilíře v prostoru mobilního WC v blízkosti pódia na náměstíčku N2 budou napojeny sklepy na náměstíčku N2 a částečně v uličce „A“. Dále zde bude umístěn podružný rozváděč ozn. RP, ze kterého budou napojeny vývody v této lokalitě (zásuvkové rozváděče nad přípojkovou skříní a v bočních stěnách schodiště k pódiu, atypický zásuvkový sloupek v prostoru náměstíčka N2, výtokový vodovodní stojan). Ze zásuvkových rozváděčů v bočních stěnách schodiště k pódiu bude napojeno vlastní pódium, z jednoho bude do země položena chránička do prostoru před pódiem pro osvětlení mobilního stanu.
V uličce „D“ bude osazen další pilíř pro elektroměrové rozváděče, ze kterých budou napojeny sklepy v uličce „D“
• SO.402 Veřejné osvětlení – vybudování nového veřejného osvětlení v rámci úpravy komunikací a veřejných prostranství ve vesnické památkové rezervaci „Plže“ v obci Petrov. Stávající VO je zde zastaralé, nevyhovuje požadavkům současných norem ČSN. Stejně tak nevyhovuje architektonickým požadavkům na tuto lokalitu a požadavkům z hlediska památkové péče. Stávající VO bude tedy kompletně zdemontováno a nahrazeno novým. Nové VO bude napojeno ze stávajícího rozváděče RVO obce situovaného před vjezdem do areálu památkové rezervace. Rozváděč RVO není součástí tohoto projektu, v rámci této akce bude dozbrojen dvěma vývodovými jističi.
Součástí projektu je také VO plánovaného parkoviště u navržené budovy návštěvnického centra a příjezdové komunikace k tomuto parkovišti. Veřejné osvětlení kolem parkoviště a příjezdové komunikace je navrženo pomocí standardních osvětlovacích stožárů se svítidly LED. Pro VO památkové rezervace jsou navržena historická svítidla rovněž osazená technologií LED.
• SO 903 Pilíř elektro a prostor pro mobilní WC - je vymezen ve svahu za pilířem elektro na náměstíčku „N2“.
Prostor pro buňku WC bude lemován opěrnou železobetonovou stěnou ve tvaru "U" o vnějších rozměrech7,2x3,7x3m, zapuštěnou do stávajícího svahu na SZ straně náměstíčka „N2“. Směrem do náměstí je předsazen PRIS pilíř o rozměrech 4,4x0,7x2,35 m pro venkovní elektroměrové skříně a rozvaděč spol. EG.D.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    13.07.2023
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    04.08.2023