Veřená zakázka

Oprava MK ul. Tyršova, Vsetín

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Zlínský kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
CPV kódy:
45233100-0 - Stavební úpravy pro komunikace
Popis:

Předmětem zakázky jsou stavební práce na akci: „Oprava MK ul. Tyršova, Vsetín“.
Popis veřejné zakázky:
Stavební objekty:
SO 102 – OPRAVA KOMUNIKACE TYRŠOVA
Parametry:
Celková výměra plochy 1756 m2
Délka úseku 181,02 m
Šířka komunikace 8,20 až 9,10 m
Stávající povrch komunikace v místě komunikací i navazujících úsecích tvoří kamenná dlažba z drobných žulových kostek. V daném úseku je vozovka silně zatížena, zejména provozem městské hromadné dopravy. Zatížení vozovky odpovídá i její stav, kdy povrch vykazuje značné nerovnosti, nemá dostatečný příčný spád a při deštích dochází k tvorbě kaluží. Stávající stav byl zdokumentován a bylo provedeno posouzení stavbu konstrukčních vrstev vozovky. Návrh nového stavu je v souladu s tímto posouzením.
S ohledem na zjištěný stávající stav vozovky byl proveden návrh opravy vozovky následujícím způsobem. Bude odstraněn stávající kryt z žulových kostek, ložná vrstva z kameniva a část podkladní vrstvy z kameniva do hl. přibližně 0,34 až 0,44 m od původní nivelety. Toto odstranění je uvažováno do hloubky 0,44 m od úrovně nového stavu nivelety. Kostky budou uskladněny pro zpětné použití.
Nový stav povrchu vozovky uvažuje s navýšením středu pro zajištění dostatečného příčného spádu vozovky (tak jak bylo zřejmě navrženo u původní vozovky).
Po odstranění stávajících konstrukčních vrstev bude provedena drenáž, která bude zaústěna do stávajících uličních vpustí. Následně bude provedena úprava pláně a rozprostření vrstvy štěrkodrti v tl. 100 mm. Tato vrstva je uvedena jako reprofilační, pro zajištění požadovaného příčného spádu.
Nové vrstvy je potřeba provádět podle navrženého nového stavu vozovky. Pro splnění tohoto požadavku je potřeba výškové řešení geodeticky vytyčit zejména v ose a stabilizovat vytyčovací body. Dvojřádek žulových kostek do bet. lože a obruby podél komunikace zůstávají beze změny.
V duchu nového stavu je potřeba ověřit výškovou polohu stávajících vpustí, případně realizovat poníženÍ vtoku tak, aby byl -20 mm od nového stavu (viz výškové kóty ve výkresu půdorysu)
Poté bude provedena vrstva z kameniva zpevněného cementem (SC, C8/10) v tl. 0,20 m. S ohledem na charakter vrstvy je potřeba upozornit na nutnost dodržení požadavků na zpracování a následné ošetřování vrstvy tak, aby bylo dosaženo požadované kvality. Také je nutné zajistit řádné odvodnění této vrstvy (požadavek TP 170). Odvodnění je zajištěno provrtáním vrstvy nad drenážním potrubím v nejnižších místech (okrajích) ve odstupech á=0,60 m. Dírky budou vyplněny kamenivem fr. 4-8 a budou překryty pruhem geotextilie š. 0,40 m.
Po dokončení odvodnění vrstvy je možné provedení ložní vrstvy z kameniva v tl. 40 mm a zpětná pokládka drobné dlažby (původních kostek) ve vějířové vazbě a zaspárování. Požadavky na kamenivo pro ložní vrstvu pro vyplnění spár viz ČSN 73 6131, tab. 11. Při pokládce dlažby je potřeba uvažovat s umístěním rovněž vodorovného dopravního značení přechodů pomocí bílých kostek dle původního stavu.
Stavba bude realizována z důvodu zajištění průjezdu vozů IZS ve dvou úsecích. První úsek od křižovatky ulic Tyršova a Žerotínova po křižovatku s ulicí Havlíčkovou a druhý úsek od křižovatky ulic Tyršova a Havlíčkova po konec dlažebních kostek na ulici Hlásenka. Ve druhé etapě budou zastávky MHD dočasně přesunuty z náměstí na ulici Na Příkopě.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    25.10.2021
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    05.11.2021