Veřená zakázka

Oprava komunikací Rodvínov - sever

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Hlavní město Praha
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
CPV kódy:
45233100-0 - Stavební úpravy pro komunikace
Popis:

Předmětem zakázky je oprava místní komunikace, zájmové území se nachází v okrajové části obce Rodvínov v blízkosti sil. I/23 a silnice III/0345. Komunikace zpřístupňuje obytnou zástavbu, délky cca 337 m, má zpevněný povrch ve velmi špatném stavu. Bude zde provedena pokládka nových asfaltových vrstev na stávající povrch této komunikace. Šířka komunikace je proměnná v závislosti na šířce stávající komunikace, nedochází k jejímu rozšíření, min. šířka vozovky je 3,50 m. Vozovka bude doplněna podél asfaltových vrstev novou orniční vrstvou navazující na okolní terén. Směrově komunikace respektuje stávající stav. Sjezdy na přilehlé pozemky budou upraveny jen v nutném rozsahu na pozemku investora stavby pro jejich výškové napojení na komunikaci. Je navržena niveleta komunikace, která kopíruje stávající stav a bude navýšena dle nových asfaltových vrstev. Základní příčný sklon vozovky je jednostranný 2,5 % s tím, že místně je svou velikostí a orientací přizpůsobený stávajícímu stavu. Stavba je navržena v souladu s vyhl. č. 398/2009 Sb., o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb.
V trase se nacházejí dvě místa, která jsou zadlážděna betonovou dlažbou. Jedná se o staničení (v místech příčných řezů) km 0,13898 a km 0,15351. Tato dlažba bude rozebrána a po výškovém vyrovnání osazena zpět. Dlažba bude lemována bet. obrubníkem silničním. Zpevněná plocha v km 0,15351 bude rozšířena betonovou dlažbou tl. 8 cm do štěrkového lože tl. 40 mm, podklad ŠD 0-32 tl. 250 mm.
Podél pozemku č. 37 v k.ú. Rodvínov je z důvodu zamezení vtoku dešťové vody na okolní pozemek navržen mělký otevřený příkop (celková délka příkopu bude cca 69 m). Na konci příkopu bude osazena prefabrikovaná horská vpusť velikosti cca 65/120 cm, která bude zaústěna do stávající kanalizace. Mezi příkopem a komunikací je navržena nezpevněná krajnice ze štěrkodrti šířky 0,5 m.
Dopravně inženýrská opatření - v průběhu stavby bude do zájmového území zakázán vjezd všech vozidel mimo vozidel stavby.
Od úplné rekonstrukce vozovky bylo opuštěno z důvodu vedení kabelů firmy CETIN v komunikaci a nesouhlasu jejího správce s její úplnou rekonstrukcí (bez přeložky stávajících kabelů). V místě sjezdu k objektu č.p. 101 bude položena nová chránička. Stejný důvod rozsahu stavby je vzhledem ke kabelům společnosti E.ON.
Podrobný rozsah stavebních prací je dán projektovou dokumentací a výkazem výměr, zpracovatelem je Ing. Martin Jáchym, N. Frýda 11, 370 05 České Budějovice, IČ 87991071, autorizovaný inženýr v oboru dopravní stavby, č. autorizace 0102152. Tyto dokumenty jsou součástí zadávací dokumentace.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    06.12.2022
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    05.01.2023