Veřená zakázka

Oprava kaple Bolestivé Matky Boží v Dubenci

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Královéhradecký kraj
Kategorie:
Správa a údržba, úklidStavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Ostatní
Správa a údržba, úklid ->  Správa a údržba budov
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce,
45261100-5 - Stavba střešních konstrukcí,
45261210-9 - Pokládka střešních krytin,
45262500-6 - Kamenické a zednické práce
Popis:

Předmětem zakázky je oprava Kaple Bolestivé matky Boží. Jedná se o římskokatolickou kapli v obci Dubenec, farnosti Dvůr Králové nad Labem. Je umístěna na okraji vesnice Dubenec směrem na Hvězdu u silnice z Dubence ve směru na obec Hřibojedy (Královéhradecký Kraj, okres Trutnov). GPS: 50°22'22.77"N, 15°48'41.76"E. Je umístěna na parcele č. 3309, která je ve vlastnictví subjektů - Bouček Tomáš, č. p. 6, 50303 Benátky, Hlavatý Jan Ing., č. p. 176, 50302 Lochenice.

Zhodnocení stavu
Základová část (pískovcová podezdívka) památky je silně zastíněna nánosy zeminy, organických nečistot a keřových náletů. Povrch pískovcových částí památky je pak významně znečištěn řasou, lišejníky a mechy. Spáry na sebe navazujících dílů jsou popraskané, nebo úplně chybí. Hrany jednotlivých částí památky jsou mechanicky poškozeny. Sedlová střecha zaklopená eternitovou krytinou je v dožívajícím stavu. Vchodové dřevěné dveře do kaple jsou funkční, avšak jejich nátěr je dožilý. Původní omítnutí vápennou omítkou na vnějším plášti kaple dožívá (hlavně při spodní základové části). Ve vnitřní části kaple navíc zřejmě zakrývá daleko cennější vrstvu omítky s malířskou výzdobou pod ní. Zvenčí kaple jsou na několika místech obvodového zdiva jasně patrny pozůstatky červené a modré dekorativní výmalby, která je vybledlá a rovněž dožívající. Chybí zpevněný přístup ke vstupu. Stavba samotná je založena na základových pasech bez izolace proti zemní vlhkosti.

Pro opravu byly navrženy práce:
Terénní práce, odkrytí základů a likvidace náletových rostlin. Demontáž, výroba a osazení nové střechy, včetně nové střešní krytiny. Omytí a očištění pískovcových částí. Tmelení pískovcových částí. Patinování. Biocidní ošetření. Hydrofobizace. Renovace vstupních dveří. Renovace vnitřní a vnější fasády. Obnovení dekorativní malby.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    26.06.2018
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    11.07.2018