Veřená zakázka

Ochrana migrace obojživelníků v lokalitě Přívrat - 5. úsek“

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Stavebnictví a související činnostiZemědělství, lesnictví a krajinářství
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce,
90721700-4 - Ochrana ohrožených druhů
Popis:

Předmětem zakázky je realizace projektu „Ochrana migrace obojživelníků v lokalitě Přívrat - 5.úsek“. Zájmová oblast se nachází severně za obcí Přívrat na místní komunikaci sloužící pro přímé napojení obce Řetová s Českou Třebovou.Opatřením se ochrání místní populace obojživelníků při jarním i zpětném tahu.
Podél komunikace jsou navrženy pevné zábrany doplněné trojicí propustků. Živočichové, kteří narazí na tuto zábranu, ji nedokážou překonat a budou putovat podél ní a tato je navede k doplněným propustkům, kterými bezpečně projdou pod komunikací.
V rámci stavební činnosti se předpokládá odtěžení krajnice a části zanešených příkopů do předepsaného tvaru. Následně budou zaberaněny ocelové sloupky ve vzdálenosti 2,0 m a namontovány ocelové zábrany. Výška zábran je 0,50 m, v horní části jsou dvakrát ohnuty pro zamezení přelézání, v dolní části je šikmá plocha šířky 0,20 m se zahnutím 0,05 m do zeminy proti případnému podhrabání. Zábrany budou přišroubovány k ocelovým sloupkům a následně dosypána krajnice. Ve staničení 0,110 km, 0,230 km, a 0,460 km jsou navrženy propustky z trub DN 600 mm umožňující pohyb obojživelníků pod komunikací. Stávající vjezdy na pole a do lesa budou upraveny zatrubněním s napojením na nainstalované zábrany. Po zatrubnění budou osazeny ve sjezdech žlaby s mříží napojené na příkopy. Touto úpravou budou zachyceny i obojživelníci putující po sjezdech. Vzhledem k osazení zábran do příkopů je nutné doplnit pod tyto zábrany podélnou vsakovací drenáž, aby bylo zachováno odvodnění komunikace a nedocházelo k hromadění dešťové vody z komunikace u paty zábran.
Celková délka úpravy je 0,472 km s osazením zábran po obou stranách komunikace

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    01.02.2018
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    16.02.2018