Veřená zakázka

Obnova renesančního kostela Nanebevzetí Panny Marie v Horním Maršově – II. etapa (dokončení) - více

Druh zadávacího řízení:
Jednací řízení bez uveřejnění
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
OstatníStavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce,
45212300-9 - Stavební úpravy uměleckých a kulturních budov,
45262600-7 - Různé specializované stavební práce,
92522100-7 - Ochrana historických památek
Popis:

Písemný Soupis dodatečných stavebních prací vychází ze závěrů a úkolů kontrolních dnů 1 – 12 a Závazného stanoviska vydaného Městským úřadem Trutnov, odborem výstavby, oddělením památkové péče dne 19.11.2015, pod č.j. 134909/2015, spolu s restaurátorským záměrem, jakožto podkladem pro závazné stanovisko. Soupis dodatečných stavebních prací tvoří nedílnou přílohu č. 1 Dodatku č. 1 ke Smlouvě o dílo. Dodatek č. 1 ke Smlouvě o dílo byl uzavřen dne 9.3.2016. Písemný Soupis dodatečných stavebních prací byl spolu s Dodatkem č. 1 ke Smlouvě o dílo zveřejněn na profilu zadavatele dne 9.3. 2016.
• Odůvodnění nezbytnosti dodatečných stavebních prací:
Na základě uskutečněných kontrolních dnů v průběhu realizace díla byly konstatovány některé skutečnosti mající vliv na rozsah díla i na termín dokončení stavby:
- zejména významné jsou prezentace nových nálezů a sgrafit (v průběhu prací došlo k nálezu iluzivní malby madony s Ježíškem vsazené do malované niky). Sgrafitti a ryté „vzkazy“ objevené v průběhu prací budou samostatně zpevněny a nasvětleny.
- na části vítězného oblouku, kde bylo značné zatečení srážkovými vodami, byl restaurátory odebrán vzorek na zasolení – dle vyhodnocení obsahuje vysoký obsah síranů, musí dojít k ošetření finální povrchovou úpravou.
- další významnou skutečností je, že přetrvávající vlhkost v omítkách přes nasazení vysušování (bylo nutno na zimu přerušit + neřeší vlhkost cca 2 m tlustého kamenného zdiva) si vynucuje nasazení odlišných technologií pro restaurování výmaleb.
- Řešení celého prostoru pod věží bylo rozpracováno až na základě provedených odkryvů a přípravných restaurátorských prací (rozšířený průzkum). Výsledek je pak shrnut v restaurátorském záměru a shora uvedeném závazném stanovisku.
- V původní projektové dokumentaci též nebyly řešeny některé detaily a technické podrobnosti technologie vzduchotechniky, jelikož se jedná o unikátní a jinde nepoužité řešení (položky 5-8).
- Požadavky na revizi některých prvků (madla, statika, revize stávajících řezbářských, truhlářských a konstrukčních prvků) vznikly v průběhu prací – po odstranění druhotných úprav a oprav v pozdějších obdobích.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny: