Veřená zakázka

Most „U zubní ordinace“ na MK přes Veličku v obci Lipov

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Jihomoravský kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Ostatní
CPV kódy:
45111000-8 - Demolice, příprava staveniště a odklizovací práce,
45221100-3 - Stavební úpravy mostů,
45221119-9 - Stavební úpravy při rekonstrukci mostů
Popis:

• Předmětem veřejné zakázky jsou stavební práce, které řeší rekonstrukci stávajícího silničního mostu na místní komunikaci v intravilánu obce Lipov. Majitel mostu (obec Lipov) se vzhledem ke stáří mostu (cca 50 let) a tomu odpovídajícímu stavu, rozhodl provést jeho rekonstrukci. Účelem rekonstrukce je zajistit funkčnost mostu v následujících letech, odstranit projevené poruchy a prodloužit jeho životnost. Stávající most tedy bude zachován včetně spodní stavby a nosné konstrukce. Bude pouze vyměněn mostní svršek za nový odpovídající stávajícím normovým a technickým požadavkům. Spodní stavba bude dotčena pouze minimálně, pouze budou sanovány pohledové plochy. Situativní umístění a prostorové uspořádání rekonstruovaného mostu zůstává zachováno dle stávajícího stavu. Toto uspořádání zcela vyhovuje intenzitě provozu na komunikaci v místě mostu.
• Hlavním objektem stavby je SO 201 – Most. Obsahem tohoto objektu je rekonstrukce stávajícího mostního objektu na místní komunikaci. Koncepčně se jedná o rekonstrukci mostního objektu bez změn jeho prostorového uspořádání. Drobné změny v prostorovém uspořádání jsou dány pouze dodržením platných norem.
• Vedlejším objektem stavby je SO 101 – Dopravně inženýrská opatření je pouze pomocný SO, nutný pro provedení stavby a řeší organizaci dopravy během stavby.
• Předpokládaná zatížitelnost mostu po rekonstrukci bude 32/80/196 tun. Statický výpočet mostu je obsahem dokumentace SO 201
• SO 101 – Dopravně inženýrská opatření
V tomto objektu budou řešena dočasné dopravní opatření (úplná uzávěra komunikace) po dobu opravy mostu.
Vzhledem k rozsahu stavby není možné zachovat provoz na mostě po dobu stavby. Bude přerušen veškerý provoz po mostě. Silniční provoz bude veden po objízdné trase po místních komunikacích v rámci obce Lipov přes stávající silniční most cca 300 m od opravovaného mostu proti proudu řeky Veličky. Pěší doprava může využít jak silniční most, po kterém bude vedena doprava, tak i lávku pro pěší vzdálenou 100 m po proudu.
• SO 201 – Most
Stěžejní stavební objekt stavby. V rámci tohoto objektu bude provedena rekonstrukce stávajícího mostu.
Ze stávajícího mostu bude odstraněn kompletní mostní svršek až na horní plochu deskové nosné konstrukce – římsy včetně zábradlí, vozovkové vrstvy, mostní izolace včetně její pokladní vrstvy.
Po očištění nosné konstrukce na ní bude nově provedena spřažená spádová vrstva z železobetonu, která zajistí jednak vhodný podklad pro novou mostní izolaci, tak i řádné vyspárování vozovky mostu. Bude položena nová celoplošná izolace, provedeny nové monolitické železobetonové římsy a osazeno normové mostní zábradlí. Na mostě bude provedena nová vozovka. Na předmostích budou provedeny přechodové klíny a bude provedena výměna konstrukce vozovky v potřebné délce. Okolí mostu bude upraveno tak aby byl umožněn odvod srážkové vody a byla odstraněna náletová keřovitá vegetace.
Lícní nadzemní plochy původní spodní stavby a nosné konstrukce budou plošně sanovány.
Příčné uspořádání na mostě zůstává přibližně zachováno dle stávajícího stavu, které plně vyhovuje intenzitě dopravy. Změna šířkového uspořádání není ani možná z prostorových důvodů. Na mostě bude provedena živičná vozovka šířky 6,5 m mezi obrubami. Oboustranně bude proveden chodník šířky 1,75 m. Na obou stranách mostu bude osazeno ocelové mostní zábradlí se svislou výplní.
V rámci tohoto objektu budou opraveny původní kamenné dlažby na bocích koryta a odstraněny náplavy a odpadky.
Před zahájením stavby bude provedeno také provizorní vyvěšení vedení inženýrských sítí umístěných na pravém boku mostu (vodovod v majetku Svazku obcí Lipov-Louka, ČOV a kanalizace a telekomunikační vedení CETIN a.s.). Tyto sítě budou po dobu stavby umístěny na dočasné lávce vedené 1,5 m od boku mostu. Před dokončením stavby budou zpětně umístěny do chrániček uložených na ocelových konzolách umístěných na nové pravé římse.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    08.11.2023
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    04.12.2023