Veřená zakázka

Expertní a poradenská činnost v oboru ochrany lesa před škodami zvěří, harmonizace složek prostředí a rozvoje biodiverzity lesních ekosystémů, jakož i osvěta a informační kampaň pro vlastníky a nájemce lesa i držitele a uživatele honiteb

Druh zadávacího řízení:
Otevřené řízení
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Poradenské, právní a tlumočnické služby
CPV kódy:
85312320-8 - Poradenské služby
Popis:

1. Poskytování poradenské činnosti a zvyšování odborné úrovně vlastníků, nájemců nebo podnájemců lesů (jedná se o pacht ve smyslu občanského zákoníku) a odborných lesních-mysliveckých hospodářů. Tyto činnosti v sobě zahrnují: monitoring zahraničních a tuzemských informací, jejich praktické ověřování a uplatňování v praxi prostřednictvím individuálních konzultací (telefonicky, e-mailem, poštou), pořádání seminářů popř. videokonferencí (se zvláštním zřetelem na problematiku afrického moru prasat), informačních materiálů, publikací s výstupem návrhů doporučení, odborných stanovisek, studií a projektů pro konkrétní oblasti.

2. Zabezpečení diagnostiky a hodnocení vývoje stavu poškození lesa zvěří ve vazbě na stanovení reálné kapacity prostředí a současný stav populací zvěře. Cíl bude naplňován podle požadavků praxe a státní správy prostřednictvím nových metodik a technologií, které nejsou běžně dostupné nebo v provozu zvládnutelné (např. nadstandardní matematicko-statistické zpracování databází škod, infrafotopasti, modelování situace v systému GIS atd.).

3. Na základě výsledků sledování škod zvěří v ČR na lesních porostech a výskytu kalamitních holin, popřípadě v ohniscích AMP budou zpracovány programy a doporučení integrované ochrany lesa a prováděna poradenská činnost pro vlastníky obnovovaných ploch.

4. Pro státní správu lesů a myslivosti, vlastníky a nájemce obor a bažantnic v lesích zvláštního určení (jedná se o významné krajinné prvky zvyšující biodiverzitu prostředí) budou zpracovávány speciální programy a studie proveditelnosti směřující ke zvyšování diverzity prostředí a k ekologicky vyváženému stavu.

5. Poradenská činnost v souvislosti s přípravou uživatelů honiteb na znovuvypuknutí nákazy Afrického moru prasat v honitbě (konzultace na místě na téma opatření ke snížení stavů černé zvěře, realizace postupů správné praxe při ulovení divočáka v zamořené zóně, vyhledávání a likvidace kadáverů apod.).

6. Poradenská činnost v oblasti redukce škod zvěří na zemědělských pozemcích souvisejících s lesními porosty a v oblasti managementu expandujících druhů, jejichž sezónní stávaniště jsou v lese (sika, prase divoké, daněk a další).


7. Pro objednatele na vyžádání vypracovat víceleté proveditelné intenzivní plány lovu (tzv. vstřícné plány) a management honiteb v zadavatelem určených lokalitách ve spolupráci s ÚHÚL.

8. Informační a konzultační servis pro státní správu a uživatele honiteb pro druhy IAS (invazní nepůvodní druhy) a jejich eradikace. Poradenství pro prodej a zpracování zvěřiny.

9. Pro objednatele zpracovat dílčí studie související s novelizací zákona o myslivosti a jeho prováděcích předpisů.

10. Zpracování písemných informačních zpráv pro objednatele o stavu plnění činností v uvedených bodech, včetně podrobného přehledu o časové náročnosti a postupech řešení u jednotlivých případů a zpracování zpětné vazby z proběhlých seminářů, a to formou roční zprávy o částečném plnění v jednotlivých letech (2021-2023) k datu 30. 11. každoročně (ve stavu bez vad). Dále zhotovitel zpracuje závěrečnou zprávu, která bude shrnovat informace za třetí rok plnění a zároveň veškeré poznatky a řešení za celou dobu plnění díla.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    04.01.2021

Další podobné zakázky:

Název zakázky
ČVUT-CIIRC: Konzultační služby pro návrh a design speciálního mobilního zařízení – II. etapa place Celá Česká republika
Technicko-ekonomický poradce pro výběr provozovatele Multifunkční sportovní a kulturní haly v Brně place Celá Česká republika
PTK-Statická konzultační činnost na akci Projekt parkovací domy A, B, Skywalk a Plaza na Letišti Václava Havla Praha place Celá Česká republika
DS č. 8_Poskytnutí konzultačních služeb pro realizaci nezbytných úprav systémů státní správy place Celá Česká republika
Odborné konzultace a dozor při implementaci v rámci dodávky integrační platformy place Celá Česká republika
Projektové a finanční řízení projektu Automatizovaný systém pro správu informačních modelů staveb hlavního města Prahy place Celá Česká republika
Odborné konzultace a dozor při implementaci v rámci dodávky intergrační platformy place Celá Česká republika
Smlouva o poskytování Integračních zdrojů v rámci IS VZP ČR place Celá Česká republika
Konzultační, poradenské a servisní služby pro Městský kamerový systém hl. m. Prahy a jeho vazby na systémy třetích stran place Celá Česká republika
RUK – Poradenská činnost a zastupování zaměstnavatele v zemích mimo ČR – příjezdy cizinců, výjezdy zaměstnanců a souběžně vykonávaná činnost zaměstnanců ve více zemích EU place Celá Česká republika