Veřená zakázka

Energetické úspory v areálu společnosti Prádelna a čistírna, s.r.o.

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Hlavní město Praha
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Ostatní Technologie, stroje, přístroje a elektronikaOpravy, revize a servis
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Technologie, stroje a přístroje
CPV kódy:
09332000-5 - Instalace a montáž solárních zařízení,
45310000-3 - Elektroinstalační práce
Popis:

Předmětem veřejné veřejné zakázky je dodávka, montáž a instalace solární fotovoltaické elektrárny (dále rovněž „FVE“) na střechy 2 budov, a to na budovu B a D, včetně zaškolení pracovníků Zadavatele.

Navrhované řešení dle projektové dokumentace je umístit na budovu B 144 ks pevných solárních panelů, každý o jmenovitém výkonu 280 Wp, max. výkon soustavy 40,32 kWp a na budovu D 211 ks pevných solárních panelů, každý o jmenovitém výkonu 280 Wp, max. výkon soustavy 59,08 kWp. Solární panely budou pevně ukotveny na ocelových profilech, které tvoří nosný rám, ten je kotven na konstrukci střechy. Nosný rám není předmětem této veřejné zakázky. Zadavatel pro upřesnění uvádí, že nosný rám je zatím umístěn na jedné dotčené střeše. Na druhé dotčené střeše bude nosný rám instalován v září.

VÝŠE UVEDENÉ ŘEŠENÍ JE POUZE NAVRHOVANÉ. ZADAVATEL Z DŮVODU ZACHOVÁNÍ HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE NEPŘEDEPISUJE KONKRÉTNÍ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ. VÝKON NOVĚ INSTALOVANÉ FVE SE VŠAK MUSÍ POHYBOVAT V ROZMEZÍ 97,4 KWP – 99,4 KWP. Zadavatel dále předepisuje minimální požadavky na předmět veřejné zakázky. Tyto minimální požadavky jsou vymezeny technickými, obchodními a jinými smluvními podmínkami, kterou jsou součástí příloh této zadávací dokumentace.

Předmětem zakázky je dále zapojení FVE do rozvodné soustavy zadavatele, závazek dodavatele k provádění servisu FVE, přičemž zahájení plnění dle servisní smlouvy, která závazek k provádění servisu FVE upravuje, započne dnem prvního paralelního připojení FVE. Plnění dle servisní smlouvy bude realizováno od jeho zahájení, tak jak je definováno výše, až do konce doby udržitelnosti projektu (doba udržitelnosti trvá 5 let po ukončení realizace projektu, zadavatel bude dodavatele informovat o přechodu projektu do stavu udržitelnosti a o termínu ukončení stavu udržitelnosti neprodleně poté, co se tyto termíny od poskytovatele dotace dozví).
Dále je předmětem garance dodávky náhradních dílů a součinnost při vyřízení licence na výrobu el. energie (ERÚ) i připojení FVE dle smlouvy s provozovatelem distribuční sítě (EG.D) a všech dalších potřebných povolení, spojených se zprovozněním a provozováním FVE, včetně součinnosti při kolaudaci. Součástí jsou také veškeré činnosti a technologie požadované společností EG.D dle aktuální smlouvy o připojení, která je, včetně dodatků, součástí příloh zadávací dokumentace.

Zadavatel upozorňuje, pokud dojde k jakékoliv změně projektu oproti projektové dokumentaci pro stavební povolení (např. budou použity jiné FVE panely než navrhované), součástí předmětu veřejné zakázky je také zajištění „změny stavby před dokončením“.

Součástí předmětu zakázky je i ošetření (nátěr) stávající ocelové konstrukce proti korozi po instalaci FVE.

Součástí dodávky je i systém monitoringu a kontroly přetoku, který zabrání nežádoucím přetokům vyrobené energie do vnější distribuční sítě. Systém umožní kontrolovat přetok do sítě a zabrání překročení maximálního ročního povoleného přetoku vyrobené energie do vnější distribuční sítě nad rámec specifických podmínek dotační výzvy „OPPIK - Úspory energií“, konkrétně bodu Specifická podmínka 9.3., bod c) “V případě, že výrobna elektřiny z KVET a fotovoltaických systémů je připojena do přenosové nebo distribuční soustavy nesmí dodat do přenosové nebo distribuční soustavy více než 20 % ročního množství elektřiny vyrobené v jím provozované výrobně elektřiny, sníženého o technologickou vlastní spotřebu elektřiny“.

Součástí dodávky FVE bude i optimalizovaný návrh pokládky na ocelové konstrukce provedené nad původní střešní plášť provedené pro instalaci FVE panelů, blíže specifikovaný v Příloze 4 Minimální technické požadavky, prováděcí projektová dokumentace, projektová dokumentace skutečného provedení, požárně bezpečnostní řešení a statické posouzení.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    29.06.2022
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    27.07.2022