Veřená zakázka

Energetické úspory společnosti Prádelny Škodák, s.r.o.

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Jihomoravský kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnostiEnergie
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
Energie ->  Ostatní
CPV kódy:
44622000-6 - Systémy pro využití odpadního tepla,
45000000-7 - Stavební práce
Popis:

1) Identifikace zadavatele
Název: Prádelny Škodák, s.r.o.
Sídlo: Úprkova 1895, 696 62 Strážnice
IČ: 29288762
DIČ: CZ29288762


2) Název zakázky

Energetické úspory společnosti Prádelny Škodák, s.r.o.

3) Druh zakázky
- Stavební práce / Dodávky


4) Předmět zakázky
Zakázka je rozdělena na 2 dílčí části:
a) Zateplení
b) Využití odpadní vody a tepla

a) Zateplení:

Jedná se o dvoupodlažní samostatně stojící objekt o rozměrech 41,2m x 18,3m (rozměry hlavní stavby bez rampy a přístavků), trojtrakt. Nosný systém objektu tvoří nosné obvodové zdivo a vnitřní nosné ocelové sloupy. Stropní konstrukce je železobetonová, podporovaná příčnými průvlaky. Zastřešena je plochou střechou s atikou. Na severozápadní straně se nachází rampa. Vstup do objektu je zajištěn vstupem na jihozápadní fasádě nebo z rampy, odkud probíhá i zásobování (dovoz a odvoz prádla).
Základní kapacity:
• zastavěná plocha objektu 899 m2,
• obestavěný prostor objektu 7 790 m3.
V rámci úprav pro snížení energetické náročnosti bude provedeno zateplení fasády objektu kontaktním zateplovacím systémem s tepelnou izolací z pěnového fasádního polystyrenu tl. 140 mm (v místech ostění a nadpraží otvorů tl. 50 mm). Izolační desky budou na fasádu nalepeny lepidlem a mechanicky kotveny do zdiva zapuštěnými plastovými talířovými hmoždinkami. Kotvy budou překryty polystyrenovými zátkami. Povrchová úprava bude provedena fasádní škrabanou omítkovinou s výztužnou plastovou mřížkou. Soklové zdivo bude zatepleno styrodurem tl. 50 mm. Povrchová úprava soklu bude provedena fasádní škrabanou omítkovinou s výztužnou plastovou mřížkou.
U zastřešení objektu bude provedena tepelná izolace podhledu ve 2.NP. Bude proveden ocelový rošt z pozinkovaných profilů, ze spodní strany budou nakotveny OSB desky tl. 18 mm. Na tyto OSB desky bude položena tepelná izolace tl. 200 mm ve dvou vrstvách (překrytí spar). Na podhledu z OSB desek se provede parotěsná vrstva z fólie Dekfol N 110. Spoje budou řádně přelepeny a zatěsněny. Napojení parotěsné fólie na zdivo bude pomocí speciálního tmelu určeného k tomuto použití. Dále bude proveden SDK záklop na ocelovém pozinkovaném roštu.

Celkové architektonické řešení stavby se nezmění. Stavba svým architektonickým řešením vhodně doplňuje a navazuje na stávající sousední zástavbu.

Podkladem pro vypracování nabídky je projektová dokumentace včetně výkazu výměr a příloh viz příloha č. 1.


b) Využití odpadní vody a tepla
Využití odpadní „šedé“ vody z praní pro předehřev prací vody
Stávající řešení
Prací voda v průmyslových pračkách je ohřívána přímou injektáží nasycené horké páry. Po dokončení cyklu praní je odpadní (šedá) voda vypouštěna do kanalizace. Pro každý další cyklus praní se napouští studená voda z vodovodního řádu.
Návrh nové koncepce
V rámci realizace proběhne osazení výměníkového systému voda-voda pro využití energie teplých odpadních vod. Tento speciální tepelný výměník pro prádelenské vody bude odolný proti zanášení textilním prachem a jeho turbulentní proudění v celém profilu bude v rozsahu průtoků 1,5 až 6 m3/hod. Výměník bude z nerezu, bez nutnosti pravidelného čištění.
Technologie bude obsahovat regulační a vizualizační software se schopností regulace průtoků s hlídáním limitních teplot, komunikace s pracími stroji, kontinuální kontrolou vnitřních komponentů a vnějších podmínek, zvukových a vizuálních hlášení poruch, vizualizací zahrnující zobrazení všech veličin (teploty, průtoky, hladiny, stav komponentů), kontinuálního měření výkonu výměníku a dosahovaných úspor na základě integrace výkonu v čase. K softwaru bude možný přístup přes vzdálený počítač pomocí virtuální VPN sítě s možností kontroly a změny parametrů.
Další částí systému bude podzemní nádrž odpadní vody o objemu minimálně 1500 litrů s teplotní odolností do 60°C. Nádrž bude propojená na systém i na akumulační nádrž na ohřátou čistou vodu s teplotní odolností do 80°C o objemu minimálně 3500 litrů.
Využití odpadního teplého vzduchu z žehlících linek pro předehřev prací vody
Stávající řešení
Technologie žehlení/mandlování probíhá pomocí technologické páry. V průběhu žehlení je pára odváděna mimo budovu bez využití odpadního tepla.
Návrh nové koncepce
Navržené řešení spočívá v instalaci dvojice výměníků vzduch-voda pro prádelenské provozy. Výměníky budou odolné proti zanášení textilním prachem a voskem a vůči korozi kondenzátem. Teplosměnná plocha na straně vzdušiny bude minimálně 50 m2 a tlaková ztráta maximálně 200 Pa při maximálním změřeném průtoku vzdušiny. Výměník bude pracovat v kondenzátním režimu a bude nerezový.
Instalace expandérové jednotky pro využití nízkotlaké parní složky z kondenzátu z plynového vyvíječe páry
Stávající řešení
Výroba technologické páry je v současnosti zabezpečována plynovým parním vyvíječem Certuss Junior 500. Vratný kondenzát z páry je z větší části nevyužíván a vypouštěn do kanalizace.
Návrh nové koncepce
Navržené zařízení = expandér, dokáže z nízkotlaké odpadní složky kondenzátu za pomocí parního injektoru využít tuto odpadní energii a dohřívat jím teplou vodu na praní až na teplotu cca 70 °C. Injektor bude nerezový, závitový, o tlaku 5,5 bar a teplotě 155 °C.
Dalšími důležitými součástmi systému jsou zejména:
• přímočinný redukční ventil přírubový s těsnícím vlnovcem, těleso ventilu z tvárné litiny, sedlo, kuželka a vlnovec nerezová ocel. Pohon s pružinou nastavitelný minimálně v rozmezí redukovaného tlaku 0,8 až 2,5 bar. Oddělovací nádobka pro tepelnou ochranu membrány pohonu. Teplota/tlak 200 °C/13 bar DN25 PN16;
plnozdvižný přírubový pojistný ventil vhodný pro páru. Otevřená ventilová hlava s pákou. Těleso ventilu z tvárné litiny, sedlo a kuželka nerezová ocel. Teplota/tlak 200 °C/13 bar DN25/40 PN25/16

Podkladem pro vypracování nabídky je technická specifikace, která je nedílnou součástí této zadávací dokumentace jako příloha č. 1.
Uchazeč ve své nabídce předloží specifikaci zařízení dle přílohy č. 1 Technická specifikace, ze které bude patrné, že požadované parametry jím nabízené plnění splňuje.
Pokud nabídka uchazeče nebude splňovat minimální požadavky definované v příloze č. 1 Technická specifikace, bude to důvodem pro vyřazení nabídky z dalšího hodnocení a vyloučení uchazeče z účasti ve výběrovém řízení.
Jsou-li v ZD nebo jejich přílohách uvedeny konkrétní obchodní názvy, jedná se pouze o vymezení požadovaného standardu a zadavatel umožňuje i jiné technicky a kvalitativně srovnatelné řešení !

Zadavatel poskytuje v rámci technické specifikace položkový rozpočet plnění s tím, že si je vědom, že jednotlivá řešení konkrétních dodavatelů mohou vykazovat drobné technické odlišnost a proto Zadavatel upozorňuje na skutečnost, že výkazy výměr obsahují základní rámec dodávky a pokud nejsou třeba nějaké položky ve výkazech výměr uvedeny a jsou nezbytné pro zdárnou realizaci předmětu plnění, je i přes to Uchazeč povinen je zahrnout do své nabídkové ceny. V případě pochybností doporučuje Zadavatel Uchazečům využít institutu žádosti o vysvětlení zadávacích podmínek.

Profil zadavatele:
https://www.vhodne-uverejneni.cz/profil/pradelny-skodak-s-r-o

Zadavatel umožňuje dílčí plnění

5) Lhůta a místo pro podání nabídky
- Lhůta pro předkládání nabídek končí dne 14. 10. 2019 v 10:00 hod

- Adresa pro podání nabídek.

Nabídky budou doručeny na pobočku osoby zastupující zadavatele:
EU LEGAL ADVISORY, s.r.o.
Vladislavova 250
397 01 Písek

Technologické centrum Písek - šedivá budova)

6) Kontaktní osoba zadavatele
Zastoupení zadavatele v zadávacím řízení:

Název: EU LEGAL ADVISORY, s.r.o.
Sídlo: Veveří 3163/111, 616 00 Brno
IČ: 29377099
Kontaktní osoba: Mgr. Luboš Novosad
Telefon: +420 775 437 017
E-mail: lubos.novosad@vyberove-rizeni.info

Zadavatel se rozhodl nechat se na základě příkazní smlouvy zastoupit při výkonu práv a povinností souvisejících se zadávacím řízením výše uvedenou osobou. Osoba zastupující zadavatele splňuje požadavek nepodjatosti a jakkoliv se předmětného zadávacího řízení nebude účastnit.

7) Další (nepovinné) informace

a) Zateplení 1 650 000 Kč bez DPH
b) Využití odpadní vody a tepla 2 840 000 Kč bez DPH


- Nejedná se o veřejnou zakázku realizovanou dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů.

- Dle § 2 e) zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů, je vybraný dodavatel osobou povinnou spolupůsobit při výkonu finanční kontroly.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    14.10.2019