Veřená zakázka

Dokončovací stavební práce na objektu Velkého dělostřeleckého skladu Korunní pevnůstky

Číslo ve věstníku:
479986
Druh zadávacího řízení:
Otevřené řízení
Lokalita:
Olomoucký kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce,
45214000-0 - Stavební úpravy budov sloužících vzdělání a výzkumu,
45214400-4 - Stavební úpravy univerzitních objektů,
45262600-7 - Různé specializované stavební práce,
45454100-5 - Rekonstrukce budov
Popis:

Předmětem veřejné zakázky na stavební práce je realizace dokončovacích stavebních prací rekonstrukce a revitalizace objektu bývalého Velkého dělostřeleckého skladu, situovaného v areálu Korunní pevnůstky pro vědecké návštěvnické centrum („science visit center“) nazvané „Pevnost poznání“, a to v rozsahu dle požadavků a za podmínek uvedených v této zadávací dokumentaci a jejích přílohách.

Dokončovací stavební práce zahrnují zejména zateplení fasád budovy vč. dodávky venkovních parapetů, doplnění kordonové římsy kolem celé budovy, provedení skleněných podlah a stěn vč. protipožárních, dodávku a zabudování výtahu, dokončení celoprosklené výtahové šachty, dokončení SDK příček, čtyř schodišť, dřevěných stupňů a žaluzií sálu na rampě, dokončení konstrukce podlahy v 1.NP a pokládka podlah ve všech NP, dodávku zábradlí, turniketů, dveří a obložkových zárubní, zařizovacích sanitárních předmětů, dokončení dlažeb a obkladů, omítek a výmaleb, VZT rozvodů, silnoproudu a slaboproudu vč. MaR, instalaci svítidel, zásuvek a vypínačů.

Bývalý Velký dělostřelecký sklad, parc.č. st. 692, č.p. 939 v k.ú. Olomouc – město, obec Olomouc,( dále jen „VDS“) je nedílnou součástí Korunní pevnosti, nemovité kulturní památky zapsané v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky pod číslem rejstříku 31013/8-1727. Předmětný památkově chráněný objekt je situován na území městské památkové rezervace Olomouc. Objekt je cca 150 let starý, má půdorysný rozměr cca 90 x 18 m, se 2 plnoplošnými a dalšími 2 ustupujícími podlažími uvnitř hambalkového krovu. Konstrukčně jde o celodřevěný skelet – trojtakt, pouze svislé obvodové stěny s vraty a okny jsou zděné.
V rámci dosavadní rekonstrukce VDS, prováděné v rámci realizace projektu „Pevnost poznání“, byly provedeny veškeré sanační práce, a to sanace kontaminovaného půdního podloží uvnitř stavby, zdiva, ztužujícího věnce, dřevěných sloupů, trámů, krokví, záklopů, byly obnoveny vikýře vč. střešních oken, bylo provedeno nadkrokvové zateplení krovu, položena střešní krytina, instalován hromosvod a sněhové zábrany, obnovena korunní římsa, podokapní dešťové žlaby a svislé svody se zaústěním do kanalizace. Uvnitř krovu byla instalována ocelová výměna pro budoucí kupoli planetária. Byla osazena nová vrata, okna, repasované okenní mříže. Ze zděných částí byly otlučeny veškeré omítky s proškrábnutím spar, zdivo bylo ošetřeno proti houbám a plísním a omítnuto sanační a uvnitř štukovou omítkou.
Uvnitř objektu VDS byly z větší části provedeny nové SDK příčky, konstrukce podlah vč. výškového vyrovnání, osazena základní kostra výtahové šachty, některé schodnice ocelových schodišť, kotvení turniketů a navazujících zábradlí, byly provedeny rozvody topení – klasické a ve 3.NP podlahové, , byly provedeny rozvody ZTI a hrubé rozvody silnoproudu a slaboproudu. Kompletní informace o stupni dokončení rekonstrukce VDS, v němž má pokračovat vybraný uchazeč, je obsahem Dokumentace skutečného stavu ke dni 20.1.2014 , která je součástí přílohy č. 3 této zadávací dokumentace (část 3.2).

Podrobné vymezení předmětu veřejné zakázky a technické podmínky jsou obsaženy v dokumentaci pro provádění stavby, zpracované Ateliér Bonmot spol. s r.o. v dubnu 2014 v rozsahu stanoveném vyhláškou č. 230/2012 Sb., v podrobnosti pro provádění stavby se soupisem stavebních prací, dodávek a služeb s výkazem výměr, které tvoří nedílnou součást této zadávací dokumentace jako její příloha č. 3., část 3.1 a 3.4. Součástí přílohy č. 3 jako její část 3.3. jsou současně v elektronické podobě všechna rozhodnutí vydaná příslušnými správními orgány a elektronická verze dokumentace ověřené ve stavebním řízení.

Předpokládaná hodnota VZ: 46,760.000,- Kč bez DPH, z toho opce ve výši 5 mil. Kč bez DPH.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    07.05.2014
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    09.07.2014
  • calendar_today 
    Termín otevírání obálek:
    09.07.2014